Oenobiol Skin Support Sun Sensitive Skin Review

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met schoonheid van binnenuit. Door middel van voeding of veel water drinken (of welk drankje dan ook wat ergens goed voor is) je huid, nagels en haar stimuleren om er beter uit te zien, sterker te worden en onzuiverheden te verminderen. Dit kan door middel van voeding en water drinken, maar ook aan de hand van supplementen en vandaag geef ik je een kijkje in die wereld. Door middel van supplementen schoonheid van binnenuit bevorderen en ditmaal specifiek zonbescherming. 

Oenobiol komt oorspronkelijk uit Parijs. De Parijse dames (en heren) zijn wat dat betreft veel gemakkelijker met het slikken van supplementen die bijvoorbeeld de huid er beter uit laten zien, wij als Nederlanders zijn daar nog iets voorzichtiger mee. Langzaam begint daar meer verandering in te komen en durven wij dit ook steeds meer. Oenobiol is nu ook sinds een tijdje in Nederland en komt met beauty supplementen met uitgebalanceerde combinaties.

Er zijn vijf verschillende lijnen binnen Oenobiol, deze zijn als volgt:

 • Beauty support
 • Hair support
 • Silhouette
 • Skin support
 • Skin support sun

Elke lijn bestaat uit een aantal verschillende producten. Beauty support bestaat uit twee verschillende supplementen, waarvan ik er een aan het proberen ben. Beauty support zorgt voor een mooie, stralende huid, haar en nagels en daarnaast bestaat er binnen deze lijn ook supplementen voor mensen boven de 45, deze ondersteunt bij de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering.

De hair support lijn bestaat uit ook twee soorten supplementen. Het eerste supplement heet Oenobiol Paris Veerkracht en zorgt voor mooi en glanzend haar en daarnaast heb je Oenobiol Paris Volume en deze zorgt voor mooi, sterk en vol haar.

Dan heb je de silhouette lijn en deze heeft alles te maken met het ondersteunen van afvallen. Deze lijn bestaat uit supplementen en tabletten en dit wekt toch ook wel mijn aandacht moet ik zeggen. Aller eerst Oenobiol Paris Boost, dit zorgt ervoor dat jij 400 kcal extra verbrand per dag. Oenobiol Paris Capteur 3-in-1 zorgt ervoor dat vet meer wordt geabsorbeerd. Oenobiol Paris Support Energie zorgt ervoor dat je meer energie hebt en Oenobiol Paris Verminder Tussendoortjes zorgt ervoor dat je drang naar tussendoortjes wordt weggenomen en tussendoortjes niet meer lekker zijn.

Dan heb je de skin support lijn deze bestaat uit verschillende supplementen die stuk voor stuk zorgen voor een stralende huid voor bepaalde huidtypes. Zo heb je voor de ietsjes oudere huid, voor de jonge huid, voor gevoelige huid en op momenten van stress. Voor elke huid is er iets anders nodig en dat vind je terug in deze supplementen.

Van de skin support sun lijn ben ik zelf twee verschillende supplementen aan het testen, waarvan ik er één vandaag uitgebreid aan je laat zien en mijn mening over ga geven. Dit zal gaan om Oenobiol Paris Sensitive Skin, deze bereidt de huid voor op de zon, daarnaast heb je Oenobiol Paris Age Protect die doet vrijwel hetzelfde als Sensitive Skin Sun Support, maar dan voor de oudere huid. En het laatste supplement is Oenobiol Paris Autobronze Teint en deze zorgt voor een mooie teint zonder zon.

Bij alle supplementen geldt dat het zowel wetenschap is als voeding, verzorging en beweging. Als jij de huid niet goed verzorgt door het niet elke avond (en het liefst ook elke ochtend) te reinigen dan kan een supplement ook niet optimaal helpen bij het creëren van een stralende huid. Doe er dus zelf alles al aan om je huid te verzorgen, te bewegen (om calorieën te verbranden) en bescherm jezelf altijd goed tegen de zon met andere producten en gebruik dit als extra support voor dat extra beetje van binnenuit. Daarnaast is het wel zo dat je niet direct resultaat merkt na een supplement of tablet. Je moet een product langere tijd gebruiken voordat je er resultaat van merkt en dit is hetzelfde bij het aanpassen van je voeding, levensstijl of medicijnen. Je lichaam heeft even tijd nodig om er aan te kunnen wennen.

Oenobiol Skin Support Sun Sensitive Skin

Ik was zelf heel erg benieuwd naar de supplementen uit de Skin Support Sun lijn, want mijn huid kan wel wat extra bescherming tegen de zon gebruiken. Ik heb zelf een hele gevoelige huid die ook snel verbrand en daarnaast wordt ik eigenlijk niet bruin. Ik was erg benieuwd hoe dat in combinatie met de Skin Support Sun Sensitive Skin is.

Oenobiol Skin Support Sun Sensitive Skin bereidt je huid van binnenuit voor op de zon en zorgt daarnaast ervoor dat de zonnestralen die je oppikt omgezet worden in een stralende goudbruine teint. Het zorgt er dus voor dat de huid niet zo schrikt van de eerste zonnestralen en dus dat je minder snel zult verbranden en dit eerder omgezet wordt in een mooie bruine teint.

Oenobiol Skin Support Sun Sensitive Skin voedt de huid van binnenuit om de huid voor te bereiden op de zonnestralen op basis van lycopeen, luteïne, selenium, vitamine B2 en E. Ik heb zelf hier niet zo veel verstand van en ben dus op onderzoek gegaan naar deze stoffen om er zo wat meer over te weten te komen en dit ook met jullie (in verstaanbare taal) te delen. Lycopeen is een stof die ook in tomaten voorkomt en biedt bescherming tegen de zon en gaat daarnaast huidveroudering tegen, luteïne is een bioactieve stof en werkt als UV filter in het oog, selenium oftewel seleen beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging (bijvoorbeeld door de zon). En ten slot de vitamine, vitamine B2 is nodig voor de energievoorziening in het lichaam en vitamine E beschermt de cellen, celmembraam, bloedbaan en weefsel. Alle stoffen zijn ook terug te vinden in voeding en ook daardoor zou je het kunnen stimuleren, maar daarnaast ook door een supplement door deze elke dag (gedurende een langere periode) in te nemen.

Oenobiol Skin Support Sun Sensitive Skin ben ik direct gaan testen nadat ik het in mijn bezit had en ik moet zeggen dat ik er wel iets van gemerkt heb. Als je mij nu zou zien, zou je het misschien niet zeggen, want ik ben weer zo bleek als iets, maar het heeft wel effect gehad. Ik ben namelijk wel een tijdje iets bruiner geweest, namelijk in het begin van de zomer toen we een tijdje mooi weer hadden. Ik ben het product gaan gebruiken en heb het elke dag genomen en mijn huid verbrandde alsnog als ik het niet goed in de gaten hield of net niet snel genoeg was met smeren, maar het leek wel iets verminderd en daarnaast leek ik wel een bruinere glow te hebben dan normaal. Voor mij dus echt iets om te gebruiken net voordat het mooie weer gaat komen of voordat ik op vakantie ga, dat mijn huid wel al iets voorbereid is en mooie subtiele bruine gloed is ook heerlijk!

Mocht je nu zelf ook benieuwd zijn naar de supplementen van Oenobiol of meer informatie willen over de verschillende supplementen, kijk dan zeker even op de website van Oenobiol voor meer informatie en een productoverzicht.

Wat vind jij van dit soort supplementen?

3 Comments

 • Reply
  Joyce - Lemonylifenl
  augustus 30, 2017 at 10:33

  Het klinkt allemaal wel erg interessant!

 • Reply
  Get shaped met Oenobiol | Deel 1 - Suzanne Elisa
  januari 27, 2018 at 06:01

  […] een mooie bruine teint en bescherming tegen de zon. Alles over deze supplementen kun je lezen in deze en deze blogpost. Daarnaast heeft Oenobiol ook supplementen onder de naam Oenobiol Silhouette. Deze […]

 • Reply
  Get shaped met Oenobiol | Deel 2 - Suzanne Elisa
  maart 9, 2018 at 06:00

  […] een mooie bruine teint en bescherming tegen de zon. Alles over deze supplementen kun je lezen in deze en deze blogpost. Daarnaast heeft Oenobiol ook supplementen onder de naam Oenobiol Silhouette. Deze […]

 • Leave a Reply