Tomatensoep met rundergehakt balletjes

Soep, het meest makkelijke, zelfs leuk om te maken en vervolgens ook nog super lekker om te eten. Ik ben zelf echt een liefhebber van soep en het is altijd makkelijk. Tijdens de lunch een lekker soepje, in de avond voor een andere maaltijd of met een gevuld stokbrood erbij, zodat je er ook heel wat uren tegenaan kan. Daarom tijd voor deze lekkere tomatensoep met rundergehakt balletjes! 

Eerst vooraf: het is niet volledig mijn eigen recept, het is namelijk het recept van mijn schoonmoeder met een klein beetje een eigen twist eraan toegevoegd door mij door de rundergehakt balletjes, maar ik vond het echt de moeite waard om het met je te delen.

Wat heb je nodig:

 • (Verse) basilicum, fijngesneden
 • 750 gram romatomaten, in stukken
 • 1 ui in stukken
 • 1 blik tomatenpuree
 • 1 teen knoflook, geperst
 • Olie (om in te bakken)
 • Peper
 • 3 takjes tijm (of 1 el blaadjes)
 • 750 ml runderbouillon (van 2 blokjes)
 • 1 tl suiker
 • 200 gram rundergehakt

Zo maak je het

1. Zorg er alles eerst voor dat je alle producten klaar hebt staan en waar nodig fijn gesneden. Dit werkt altijd een stuk makkelijker. Maak de basilicum fijn, snijdt de romatomaten en de ui in stukken en ga vervolgens aan de slag.

2. Doe de olie in de soeppan en voeg de tomatenpurree en de knoflook toe. Roerbak dit eventjes en voeg de uien later toe en roerbak dit vervolgens zo’n 3 minuten. Maak in de tussentijd de gehaktballetjes van het rundergehakt. Verspreid over het gehakt een beetje peper naar smaak en druk dit er goed in. Zorg voor kleine, fijne balletjes door de soep. Voeg deze echter nog niet toe aan de soep.

3. Voeg vervolgens de tomaten, klein beetje basilicum en tijm toe en roerbak dit even goed.

4. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.

5. Pureer met de staafmixer en voeg de suiker en peper naar smaak toe. Houdt er rekening mee dat je ook al peper hebt gebruikt bij de gehaktballetjes.

6. Warm de soep opnieuw op en voeg de gehaktballetjes toe. Zorg ervoor dat de soep goed warm is en de gehaktballetjes gaar en dan kun je gaan opscheppen. Garneer de soep met basilicum en smullen!

Een ontzettend lekkere soep en je hebt zo je portie groente binnen voor een dag. Je zou eventueel nog een halve peen toe kunnen voegen bij de bereiding, maar dit vonden wij een beetje onzin, want je proeft het niet en je ziet er ook niets van! Aan het eind zou je nog kookroom kunnen toevoegen of geraspte kaas.

Wat is jouw favoriete soep?

No Comments

Leave a Reply