Travel Diary | Citytrip naar Praag & Milaan #2

Yeah, tijd voor deel 2 van mijn travel diary van de citytrip naar Praag en Milaan. Tijdens het schrijven van het eerste deel werd ik al zo gelukkig, alles van de persverse vakantie kwam weer terug en zeker met het bekijken van de foto’s en deze toevoegen in het verslag, maakte me nog veel gelukkiger. Tijd om dus snel verder te gaan met deel 2 waarin ik je verder meeneem in onze vakantie met nog een dagje Praag en onze dagen Milaan. 

Het eerste reisverslag kon je hier al lezen, deze ging over de aankomst in Praag en de eerste dagen die we daar hebben doorgebracht. De vakantie bestond uit negen dagen waarvan we de eerste dagen in Praag verbleven en vervolgens direct door reisden naar Milaan voor nog 4,5 dag daar. Tijd voor de laatste dag van Praag!

Dag 4 – Karelsbrug

De vierde dag wisten we niet zo heel goed wat we nog moesten doen. We hadden de grootste bezienswaardigheden allemaal gezien, deze hadden we namelijk dag 2 direct gehad tijdens onze tocht naar de Petřín-uitkijktoren en tijdens de tocht die we daarna maakte terug naar een restaurant/terug naar het hotel. In de ochtend besloten we dus om naar een outlet centrum te gaan buiten het centrum van Praag. Het was een ontzettend groot outlet centrum, maar ondertussen ook ontzettend heet. We hebben hier dus rondgekeken en daarna terug naar het hotel gegaan. Door het weer waren we allebei een beetje gaar en was het dus echt nodig om na een paar uurtjes buiten even te rusten.

Nadat we weer helemaal uitgerust waren, zijn we de tram ingestapt, en terug naar het winkelcentrum Palladium gegaan waar we dag 2 ook al waren geweest. We konden tijdens onze zoektocht namelijk niets naar onze wens vinden om te eten en besloten om daar te eten en nu eens echt goed te winkelen. Zo heb ik ook een aantal dingen meegenomen de paskamers in en uiteindelijk heb ik tijdens de hele vakantie alleen een (wel een onwijs mooie) bh gekocht!

Daarna hebben we nog ergens wat drankjes gedaan en zijn we, op het moment dat het donker was, naar de rivier gelopen waar we een ontzettend mooi uitzicht hadden over de Karelsbrug, naar de Petřín-uitkijktoren en de rest van het prachtige Praag!

Dag 5 – Hallo Milaan! 

Al vroeg in de ochtend vlogen we van Praag door naar Milaan. Om 07.00 uur stonden we naast ons bed, om ons aan te kleden, te eten, spullen te pakken en te vertrekken. Om 10.10 uur vlogen we namelijk en het was nog eventjes reizen naar het vliegveld vanuit het hotel. Eenmaal in Milaan werden we overdonderd door de hitte. Het was daar maar liefst 37 graden! Wat was ik blij dat ik mijn lange broek uit had gelaten tijdens de vlucht en ben gegaan voor een jurkje!

Vanuit het vliegveld gingen met een bus naar het centraal station en vanuit daar zijn we, door de hitte, naar het hotel gelopen. Helaas konden we nog niet in de hotelkamer en hebben we onze spullen gedropt en zijn we ergens wat gaan eten, want ondertussen was het al 12 uur geweest. Daarna hebben we ingecheckt in het hotel en hebben we even uitgerust, want we waren ‘s ochtends al vroeg op en in de weer en met deze warme temperaturen is het echt te warm om midden op te dag iets te gaan doen.

Later in de middag / avond zijn we direct naar Duomo gegaan. Dit is hét plein waar het om draait in Milaan. Dit is het bekende plein met daaraan een winkelcentrum en -straat gevestigd en de prachtige kathedraal midden op het plein. We stapten de metro uit en we kwamen boven de grond en stonden direct voor de kathedraal! Zo mooi! Vervolgens werd dit mooie moment onderbroken doordat we armbandjes kregen aangeboden door getinte mannen die rondliepen op het plein.

Tijdens die avond hebben we ook direct de twee bekende winkelcentra bekeken die gevestigd zitten aan Duomo. Zo zijn we Corso Vittorio Emanuele II ingelopen en dit is echt een heaven voor mensen die houden van designer merken! Je kijkt hier echt je ogen uit. Er lopen verschillende mensen. Mensen die dit ontzettend leuk vinden om te zien en er voor de fun doorheen lopen, zoals wij. Daarnaast ook mensen die genoeg te besteden hebben en ook helemaal los gaan! Daarna zijn we La Rinascente binnen gelopen, deze zit hiernaast gevestigd en is een heel leuk warenhuis met merken die net iets meer toegankelijker zijn. Zelf hebben we hier ook alleen rondgelopen om te kijken en alleen dat is al heel erg leuk!

Daarna hebben we lekker ergens gegeten en besloten we om terug naar het hotel te gaan en om daar nog een drankje te doen wat we ergens in een supermarktje hebben gehaald. In Praag gingen we uren aan een stuk drankjes doen op verschillende locaties, maar we merkten al gauw dat in Milaan alles een stuk duurder was en we dit dus iets minder snel tot niet deden.

Dag 6 – Brera

De eerste dag in Milaan hadden we al gezien dat er bij Duomo een leuke winkelstraat zat met allerlei leuke winkels. Je had hier winkels zoals Furla en Guess, maar ook Zara en Pull & Bear. Ik liep verschillende winkels binnen om elke keer af te koelen, ik keek wat rond en zodra ik weer was afgekoeld, liepen we weer naar buiten. Deze dag was het 38 graden en echt geen pretje om buiten rond te lopen.

We zijn in deze winkelstraat ook even bij (dit was wel oprecht met interesse en niet alleen voor de verkoeling) de Disney winkel en de LEGO winkel binnen geweest en hebben hier even rondgesnuffeld. Dit was ook weer een hele grote LEGO winkel (net als in Praag) en het is zo indrukwekkend en leuk om te zien wat voor leuke dingen je allemaal met LEGO kunt doen. Van de Disney winkel had ik hele hoge verwachtingen, maar dit viel een klein beetje tegen, maar alsnog leuk om te zien! Daarna hebben we een snelle hap gehad bij de McDonald’s en zij we door gegaan naar de winkelketen OVS. Dit is een winkelcentrum in Milaan dat je op meerdere plekken kunt vinden en waar je budget kunt shoppen. Zo kochten we voor mijn vriend een hemd voor €3,50! Nadat we nog wat gewandeld hadden, zijn we terug naar het hotel gegaan om af te koelen!

‘s Avonds zijn we de wijk Brera in gegaan, wat bekend staat als de artistieke wijk van Milaan. Een hele leuke, rustige wijk waar je kunt eten en ook leuke boetiekjes kunt bekijken. Wij zijn ergens neergeploft en hebben daar heerlijk gegeten (de pasta met zalm ga ik zelf echt proberen na te maken! Zo lekker!) en genoten van een verfrissend drankje. Op het moment dat we opstonden was ook alles zo nat van het zweet door de warmte en de plastic stoelen waar we opzaten, echt geen pretje!

Daarna zijn we nog verder door de wijk gelopen en zijn we bij een speciaalbier zaak geweest en hebben we een biertje gekocht en deze meegenomen naar de hotelkamer!

Ik had verwacht dat ik het met twee travel diary’s wel zou redden, maar helaas (of juist fijn, want nog een artikel extra vol met onze verhalen) er komt dus na deel 2, zeker nog een deel dat ik met je wil delen met onze laatste paar dagen in Milaan en de terugreis naar Nederland. 

3 Comments

 • Reply
  Simone
  augustus 25, 2017 at 10:23

  Prachtige foto’s! Leuke combi, qua reizen Praag en Milaan! Ik ben in beide nog niet geweest maar volgens mij is het beide super. Jammer dat het zó warm was in Milaan, in een stad is dat toch altijd wel een beetje té!

 • Reply
  Jessica J.
  augustus 25, 2017 at 11:09

  Milaaaaaan! Ik ben er in april voor het eerst geweest. Wat een gewéldige stad! ♥

 • Reply
  TypischKim
  augustus 25, 2017 at 12:10

  Praag ben ik zelf niet geweest, Milaan wel: in februari nog! Erg gaaf!

 • Leave a Reply