Praag reisgids

Onze vakantie in Praag zit er helaas al weer een tijdje op, maar ik heb genoten van deze citytrip! We hebben zelf in de drie dagen dat wij in Praag waren ontzettend veel gelopen en gezien en zo kan ik je ook uren vertellen over onze vakantie. Dat zullen we voor nu eventjes laten, maar wel ga ik vier dingen met je delen die wij hebben gedaan en wat ik jou ook zeker aan raad om te doen als je in Praag bent. 

Petřín-uitkijktoren

De eerste dag zijn wij naar de Petřín-uitkijktoren gegaan. Dit is een hele tocht door de appelboomgaarden naar de wijk Malá Strana waar het kleine broertje van Eiffeltoren staat. Dit is een kleine wijk bovenop de berg waar je onder andere de toren kunt zien, maar ook nog andere leuke plekjes. Wij hebben de berg zelf opgelopen, maar mocht je dit niet willen, dan kun je ook met een lift naar boven gebracht worden. Wel moet je het laatste stukje alsnog lopen, maar dan ben je ook bij de uitkijktoren en kun je genieten van het prachtige uitzicht daar.

Tijdens de tocht daarheen, zijn wij halverwege gestopt om ergens een drankje te doen en dit valt qua prijs best wel mee. Praag is überhaupt niet heel duur en ook op deze plek viel het allemaal reuze mee. Uiteindelijk kwamen we dus bij de toren uit en hebben we daar rustig op een bankje gezeten (bijgekomen van de tocht) en vervolgens door de wijk rondgelopen. Mocht je willen, kan je ook de Petřín-uitkijktoren op, waar je waarschijnlijk nog een veel leuker uitzicht hebt.

Winkelcentrum Palladium

Als je in de zomer in Praag bent, is het heel fijn om de verkoeling op te zoeken in de winkels met airco. Zo zijn wij op een avond (en een middag een paar dagen later) naar het grote winkelcentrum Palladium geweest. Dit is een winkelcentrum dat midden in het centrum zit waar 200 verschillende (bekende en voor mij iets minder bekende) winkels zitten en op de bovenste verdieping een grote food corner waar je kunt eten. Wij zijn hier dus twee keer binnen geweest en je kunt hier lekker even rondlopen en rondkijken en genieten van de verkoeling, goed shoppen (verschillende budgets, maar allemaal goed betaalbaar) en ook van verschillende keukens eten. Zelf heb ik er een aantal items gepast en kwam ik later alleen met een bh naar buiten. Je hebt hier heel veel verschillende items, maar wij moesten ook rekening houden met het gewicht in het koffer en ik had niet het wauw gevoel op dat moment. Zelf vond ik de winkel Lindex erg leuk om te shoppen, ook zit er in het winkelcentrum een SephoraDM (Duitse drogisterij), MAC, Lush, Topshop en zo nog veel meer! Het winkelcentrum vind je op het volgende adres: Nám. Republiky 1, 110 00 Nové Město.

Astronomische uurwerk

Ook zijn wij naar het astronomisch uurwerk wezen kijken. Hoe kan het ook anders, dit is namelijk een van de grootste bezienswaardigheden van Praag en moet je dus zeker gezien hebben tijdens je reis naar Praag. Tijdens onze rit naar de astronomische klok zijn we tussendoor ook een aantal andere plekjes binnengelopen. Zo zijn we naar Captain Candy geweest en daarna naar het LEGO museum. Als wij ergens naar toe gingen, kwamen we ondertussen telkens andere leuke dingen tegen en zo kom je de hele dag door leuke plekjes tegen en zie je heel veel. Zo hoef je ook niet de hele dag je complete route uit te stippelen en kun je het een beetje de vrije loop laten gaan.

Kroegentocht

Wij hebben in de avonden vaak op verschillende plekken bier gedronken. Praag staat bekend om budget biertjes en daar moest mijn vriend natuurlijk gebruik van maken. Wij hebben in onze Google maps dus verschillende plekken gezocht en zo hebben wij regelmatig onze avonden doorgebracht. Mocht jij zelf ook echt van de biertjes zijn, dan is dit zeker een aanrader. Je komt me af en toe toch bij dingen uit, zo hebben wij mogen genieten van verschillende biertjes, juichende mannen bij voetbal, een Engels stel dat ruzie zat te maken onder het genot van een biertje en heel veel lachbuien van mij!

Je kunt trouwens ook alles wat wij hebben gedaan in Praag (en Milaan) lezen in mijn travel diary. Er staat al een deel online (die lees je hier) en twee delen volgen nog in de komende twee weken. Mocht je dus echt alle ins en outs weten, dan raad ik je zeker aan om deze even te lezen.

Ben jij ooit in Praag geweest?

3 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  augustus 24, 2017 at 11:03

  Praag staat best hoog op mijn lijstje! Goede tips die je geeft. Die astronomische klok lijkt me prachtig! En leuke barretjes zoeken wij ook steeds op; zowel op voorhand als ter plaatse via de app Foursquare. Oh, en we downloaden steeds van tevoren een kaart in Google Maps zodat we kunnen navigeren zonder internet. 🙂

 • Reply
  Anne-Sterre
  augustus 24, 2017 at 11:59

  Wij vliegen zaterdag naar Praag! Al een aardig lijstje gemaakt met plekjes om te bezoeken. Kan niet wachten! En ja, ook wij gaan aan het bier :’)

 • Reply
  Oui Nathalie
  augustus 25, 2017 at 10:21

  Oeeeh, wat is praag toch mooi!
  Dit staat nu zeker op mijn bucketlist!

  Liefs, Nathalie

 • Leave a Reply