Inspirerend boek voor girlbosses

Wellicht ben je al bekend met de term Girlboss of misschien ook nog niet. Na deze review van het boek Babe, you got this, weet je het in ieder geval wel. In dit boek draait namelijk alles over deze term, een inspirerend boek waarvoor Emilie Sobels (Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (freelance journalist) 23 uiteenlopende en super inspirerende girlbosses interviewde en hun prachtige ervaringen, adviezen en ins en outs met je delen door middel van dit boek. 

Babe, you got this

Toen ik hoorde van dit boek, heb ik hem direct op mijn wensenlijstje gezet en ik moest hem hebben. Babe, you got this is een initiatief van Hashtag Workmode en uitgewerkt door al twee girlbosses op zich: Emilie Sobels en Martje Haverkamp. Aller eerst is een prachtig boek om te zien en een goede eerste indruk is natuurlijk heel belangrijk. Dit zal menig business babe met me eens zijn, hier begint het namelijk allemaal mee.

Het boek bestaat uit 240 pagina’s en is duidelijk opgedeeld in ruim dertig hoofdstukken waarin heel duidelijk naar voren komt wat er in dat hoofdstuk centraal staat. Hoofdstukken en thema’s zoals in jezelf geloven, doelen stellen en deze ook daadwerkelijk bereiken tot jezelf kwetsbaar opstellen en de meerwaarde van kwetsbaarheid. Alles wat je als girlboss nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en tot (jouw ideale) top te werken. En hiervoor hoef je niet eens een eigen bedrijf te hebben, maar je kunt ook in loondienst zijn en jezelf willen bewijzen en laten zien wat je waard bent. Wellicht zit er dus ook iets voor jou bij in het boek wat jou inspireert.

Het boek heeft een heel duidelijk verhaal, waar jij je misschien wel in zult kennen als je al wat verder in je carrière bevindt of als jij nu nog aan het begin staat. Je zit namelijk bomvol vragen en dat was ook het geval bij Martje. Zij stond aan het begin van haar carrière en bevond zich nog in een grote zoektocht. Bomvol vragen die zij door middel van het boek voor zichzelf en voor jou heeft weten te beantwoorden door in gesprek te gaan met inspirerende vrouwen van Hanna Verboom tot Neelie Kroes.

Bij die succesvolle girlbosses lijkt het allemaal van zelf te gaan, niets in minder waar en dat is zo mooi aan dit boek. Je krijgt een ‘kijkje in de keuken’ bij deze succesvolle en inspirerende vrouwen en stuk voor stuk laten zien dat ook zij tegenslagen hebben en het niet allemaal van een leien dakje gaat en zo is hoe het ook echt gaat. Ze zijn openhartig voer hoe zij te werk gaan, waar ze zelf tegenaan lopen en dit is soms een hele geruststelling als je dit ook echt gedrukt ziet staan dan dat je deze dingen alleen bij jezelf ondervindt. Ze zijn open over hun twijfels en onzekerheden en uiteindelijk haal je hier vaak je kracht uit!

Wat mij betreft een heel inspirerend boek en dat is ook het doel van dit boek. Jou laten inspireren en je nieuwe gedachtes te geven of je te laten inzien dat het oké is om zo je onzekerheden te hebben. Het is een boek dat je niet vertelt hoe je het allemaal moet aanpakken, maar je handvaten geeft om je eigen weg te gaan zoeken en het op jou manier te doen met een aantal hele fijne tips en goede woordjes die je daarbij kunnen helpen. Ervaring van anderen kan hierin heel erg helpen, maar uiteindelijk ga jij die weg naar de top zelf bewandelen!

Babe, you got this is zeker een aanrader voor iedereen die in de bloei van haar leven staat en er nog net iets meer uit wil halen. Een boek bom vol adviezen, tips en heel veel inspiratie die jou wellicht verder kan helpen in je carrière:  of je in loondienst bent of je eigen onderneming hebt (of hiervan droomt). Een boek dat jou helpt naar die top helemaal op jouw manier! Babe, you got this! 

Babe, you got this is verkrijgbaar via Bol.com en andere boekhandels voor €17,99.

Zijn jullie nieuwsgierig naar Babe, you got this? 

4 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  augustus 22, 2017 at 10:04

  Lijkt me inderdaad een mooi vormgegeven, op en top vrouwelijk boek! Het staat niet meteen op m’n lijstje, maar kan volgens mij wel leerrijk zijn.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   augustus 24, 2017 at 10:17

   Een heel vrouwelijk boek inderdaad, dat zie je al aan de uitstraling. Heel leerzaam, zo heb ik hem nu ook al direct uitgeleend aan een vriendin!

 • Reply
  Daphne
  augustus 22, 2017 at 10:25

  Ik heb er inmiddels al heel wat artikelen over gelezen en het lijkt me een erg inspirerend en motiverend boek!

 • Leave a Reply