Zonnebrand review: Paula’s Choice Zonnebrandcrème SPF 50 & Zonnebrandspray SPF 43

Voor jou zit de vakantie er wellicht al op (voor mij zelf helaas ook al), maar de ander moet nog gaan. Daarnaast is het smeren van SPF altijd erg belangrijk en niet alleen in de zomer, maar wellicht herken je het ook bij jezelf en merk je dat je in de zomer meer op je hoede bent en iets sneller de tube zonnebrandcrème erbij pakt voor die extra bescherming. Waarschijnlijk komt de review voor je dan nog van pas of heb je nog leuke plannen voor de komende tijd waar je ook zonnebrand voor nodig hebt. Vandaag review ik twee soorten zonnebrandproducten beide van Paula’s Choice en de een in een crème en de andere en spray; ik heb ze uitgebreid voor je getest! 

Beide producten zijn afkomstig van Paula’s Choice en ik hoor heel veel enthousiaste mensen over dit merk. Een kei een huidverzorging en misschien ben jij er wel al mee bekend, maar voor mij is het een totaal nieuw merk en stap ik vol (hoge) verwachtingen in de review. Ik heb zowel een crème als een spray getest, omdat ik deze afwisseling ook altijd erg fijn vind. Een spray is namelijk erg makkelijk in gebruik, maar hier wil je nog wel eens te weinig van gebruiken, ideaal dus als je door de stad aan het wandelen bent en niet pal in de zon staat. Daarnaast ook een crème met een hogere SPF die je wat royaler kunt aanbrengen en ideaal voor een dagje strand.

De zonnebrandcrème en zonnebrandspray bevatten beide SPF en zijn verkrijgbaar via de webshop van Paula’s Choice. De zonnebrandcrème SPF 50 is verkrijgbaar voor €24,00 (148 ml) en de zonnebrandspray SPF 43 is verkrijgbaar voor €30,00 (112 ml).

Zonnebrandcrème SPF 50

De zonnebrandcrème zit in een oranje tube, dit valt dus direct op in je strandtas en wellicht is dit een extra motivatie om hem te gebruiken. Dit zijn volgens Paula’s Choice de belangrijkste kenmerken van de zonnebrandcrème:

  • Beschermt tegen zonneschade
  • Lichte crème die je makkelijk aanbrengt
  • Geschikt voor gezicht en lichaam

De factor van de crème is erg hoog, namelijk 50. Veel mensen zullen dit overdreven vinden, maar voor een lichte huid is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen de zon, omdat deze sneller verbrand. Daarnaast wordt er vaak ook te weinig aangebracht, waardoor de bescherming ook verminderd wordt en daarom is het aanbrengen van een hogere SPF ook erg belangrijk. Zo ben je toch beschermt. Naast de hoge bescherming tegen de zonnestralen, wordt er ook belooft geen vettig laagje achter te laten op de huid en is het dus ook ideaal om te gebruiken onder je make-up.

Ingrediënten: Aqua, Homosalate (10%, sunscreen), Butylene Glycol (hydration/texture-enhancing), Benzophenone-3 (Oxybenzone, 6%, sunscreen), PEG-8 (texture-enhancing), Ethylhexyl Salicylate (Octisalate, 5%, thickener), Polyethylene (texture-enhancing), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone, 3%, sunscreen), Octocrylene (2%, sunscreen), Dimethicone (hydration), Silica (absorbent), Picea Excelsa (Spruce) Wood Extract (skin-soothing), Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Retinyl Palmitate (vitamin A/ antioxidant/skin replenishing), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Titanium Dioxide (Nano, texture-enhancing), Aloe Barbadensis Leaf Juice (hydration/skin-soothing), Bentonite (absorbent), Methyl Glucose Sesquistearate (texture-enhancing), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (texture-enhancing), Sodium Polyacrylate (texture-enhancing), Kaolin (absorbent), Ethylhexylglycerin (preservative), Disodium EDTA (stabilizer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Chlorphenesin (preservative), Phenoxyethanol (preservative)

Er zitten een aantal belangrijke ingrediënten in die de zonnebrand zo fijn maken voor de huid en het niet zou moeten irriteren. Zo zit er Avobenzone in dit is een synthetische zonnefilter die een breedspectrum zonbescherming biedt. Homosalate is een synthetische zonnefilter die de huid vooral beschermt tegen UVB-stralen. Staat bekend als niet-irriterend en wordt vaak gebruikt in producten met SPF 30 of hoger. Ook zit er vitamine E in de zonnebrandcrème en dit is een antioxidant en ondersteunt de huid bij de bescherming tegen schade veroorzaakt door uv-straling. Voordat je een van de producten van Paula’s Choice aanschaft, raad ik je aan om goed de ingrediëntenlijst te bekijken, hier staat namelijk bij beschreven wanneer je producten beter niet kunt gebruiken door bepaalde ingrediënten als jij hier allergisch voor bent.

De zonnebrand werkt heel erg fijn! Hij smeert goed uit, zelfs op een natte huid en werkt daarnaast ook als je gezwommen hebt. Je hoeft niet direct weer bij te smeren (wel belangrijk om dit goed in de gaten te houden, maar dat is bij elke zonnebrand). Daarnaast heeft hij ook geen sterke geur, wat ik zelf altijd wel prettig vind.

Zonnebrandspray SPF 43

Daarnaast de zonnespray, ideaal voor onderweg om even snel te sprayen en je bent weer ready to go! De belangrijkste kenmerken van de zonnespray zijn als volgt:

  • Geschikt voor gezicht en lichaam
  • Makkelijk aan te brengen
  • Beschermt tegen zonneschade

De factor van de spray is hoog, namelijk 48, net iets minder dan de crème. Het is erg belangrijk dat de spray ruim wordt aangebracht, want het is een lichte formule. Hier gebruik je al snel te weinig van en daardoor wordt de bescherming beperkt. Het is een ultralichte spray die bescherming geeft voor de huid en geeft een jeugdige en gezonde uitstraling, zoals Paula’s Choice het beschrijft. Het voordeel van de spray is dat je gemakkelijk bij veel plekken op de huid kan sprayen en zo (de meeste) huid kan bedekken en beschermen tegen de zon.

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane (hydration), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient/texture-enhancing), Octyldodecyl Neopentanoate (emollient), Homosalate (8%, sunscreen), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate, 7,5%, sunscreen), VP/Hexadecene Copolymer (texture-enhancing), Ethylhexyl Salicylate (Octisalate, 5% , sunscreen), Benzophenone-3 (Oxybenzone, 5%, sunscreen), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone, 3%, sunscreen), Octocrylene (2,5%, sunscreen), Phenyl Trimethicone (hydration), Tocopherol Acetate (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Panthenyl Triacetate (emollient).

Bij de zonnebrandcrème heb ik de belangrijkste ingrediënten al verder toegelicht en toevallig zijn deze ingrediënten hierbij hetzelfde. Avobenzone, Homosalate en vitamine E bieden bescherming van de huid en zijn onder andere een synthetische zonnefilter en een goede antioxidant voor de huid.

Tevens weer een hele fijne zonnebrand, in dit geval in een spray vorm en dat is mij ook heel goed bevallen. Hij sprayt een juiste hoeveelheid op de huid welke vervolgens goed uit te smeren is. Ook deze ruikt heel subtiel, niet perse een zonnebrand geur en laat een mooie glans achter op de huid, waardoor je er heel gezond uitziet. Daarnaast is het ook een hele fijne flacon om mee te nemen en gedurende de dag bij te sprayen.

Mijn voorkeur gaat voor de snelle verzorging naar de spray, maar als je echt een goede bescherming nodig hebt en veel blootgesteld wordt aan de zon, raad ik je de crème aan en deze gebruik ik zelf dan ook erg graag. Ik kan in ieder geval weer ongehinderd de zon in met deze bescherming! Enjoy the sun! 

No Comments

Leave a Reply