Laatste zomer barbecue organiseren | mijn tips

Zelf heb ik een tijdje terug nog mogen genieten van een heerlijke barbecue. Waarschijnlijk voor mij de laatste barbecue van dit zomerseizoen, maar misschien heb jij nog tijd om deze laatste zomer barbecue te organiseren voor jouw familie en/of vrienden en kun je dus nog iets aan deze tips hebben. Nu nog even de mooie dagen en het fijne gezelschap mee pikken en met deze tips organiseer je een leuke barbecue!

Zorg voor een leuke uitnodiging

Hartstikke leuk het plan om een barbecue te organiseren, maar het is wel makkelijk als je ook weet of er wel iemand komt. Het is belangrijk dat je zorgt voor een leuke uitnodiging en dit kun je helemaal op jouw manier doen. Zorg dat je de uitnodiging ook op tijd stuurt, zodat je ook voor jezelf nog tijd hebt om alles klaar te maken én dat ook de rest rekening kan houden met jouw geplande datum (en eventueel nog iets kan regelen om er zeker bij te kunnen zijn). Het maken van een (gepersonaliseerde) uitnodigingskaart is heel gemakkelijk en kun je online doen en zeg nou zelf, een leuke kaart in de brievenbus vinden voor een barbecue is toch hartstikke leuk! Erg belangrijk dat je op de uitnodiging zet dat ze op tijd (voor een bepaalde datum) laten weten of ze kunnen en met hoeveel personen ze naar jou barbecue (of ander feestje) komen, zodat jij hier rekening mee kunt houden!

Verschillende kleine hapjes

Een barbecue is hartstikke leuk, maar het is belangrijk dat je zorgt dat er voor iedereen wat lekkers bij zit en dat kan ooit knap lastig zijn. Het is dus een idee om voor allemaal kleine hapjes te zorgen, zodat je voor iedereen wat in de aanbieding hebt op de barbecue en dat je geen boze gasten hebt, omdat er voor hen niets bij zit. Maak dus verschillende kleine salades of aparte kruidensausjes, zodat iedereen genoeg keus hebt. Kun je van een bepaald recept niet gemakkelijk een kleiner portie maken, maak dan een groot portie en bewaar de rest tijdens de barbecue in de koeling (als dit nodig is), zodat je later nog kunt aanvullen, het eventueel aan je gasten kunt meegeven voor de volgende dag, het zelf de volgende dag opeten of het nog in de vriezer zetten voor een ander moment. Zo voorkom je dat niet iedereen iets te eten heeft en heb je altijd genoeg!

Probeer recepten uit

Een barbecue vind ik een ideaal moment om recepten uit te proberen, zeker als je met een groot gezelschap bent. Ik zelf heb afgelopen week een kookboek van Rens Kroes gereviewd met allemaal healthy recepten speciaal voor feestjes (en ook voor de bbq). Hier staan heerlijke recepten in en ideaal om voor zulke gelegenheden uit te proberen. Ook kun je zo eens dingen maken waar jou voorkeur niet direct naar uit zou gaan, maar wellicht maak je er iemand anders blij mee en gaat de nieuwe salade of net wat toch op of kom je erachter dat het toch heel lekker is en maak je het daarna regelmatig. Probeer op zo’n moment met een gezelschap dus dingen uit en wie weet sla je de plank mis, maar misschien ook helemaal raak!

Zo zit je altijd droog en warm

Met een barbecue hoop je natuurlijk dat je mooi weer hebt en dat je buiten kunt zitten in de zon, maar in Nederland is niets minder waar en kan het zo maar zijn dat je in de regen zit. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg plek hebt om zowel droog als warm te zitten en dit hoeft niet altijd binnen. Een overkapping kan ook ontzettend gezellig zijn om onder te zitten en zo zit je toch allemaal dicht bij de barbecue, kun je al genieten van de geur. Mocht je het koud hebben, is een kachel voor buiten ook altijd erg gezellig en daarna kun je gewoon aan de marshmallows! Allemaal onder een dekentje buiten tijdens een barbecue heeft ook wel iets gezelligs trouwens!

Zo gaan mijn barbecue’s in de zomer eigenlijk altijd goed en ontdek je weer leuke recepten die wellicht geslaagd zijn en het is op zo’n dag (en avond) vaak super gezellig met een hapje en een drankje. 

Organiseer jij regelmatig een (barbecue)feestje?

No Comments

Leave a Reply