Powerfood The Party Edition | Kookboek review

Sinds een tijdje ben ik helemaal in to het uitproberen van nieuwe recepten en gezond koken. Ik probeer steeds meer dingen uit en op deze manier ben ik stap voor stap mijn eetgewoontes aan het aanpassen en aan het veranderen. Alles voor een gezond lichaam! Om dus nog meer uit te gaan proberen, heb ik ook een heleboel nieuwe kookboeken verzameld of heb ik op mijn wishlist staan, waaronder het Powerfood boek van Rens Kroes, the party edition. Dit boek staat propvol recepten met een feestelijke tintje, maar daarnaast ook nog eens healthy! Vandaag mijn ins en outs over het boek. 

Als je mijn blog, of eventueel Rens Kroes zelf, volgt, ben je wellicht bekend met de Powerfood kookboeken van Rens Kroes. Je hebt namelijk verschillende boeken die allemaal het powerfood idee met elkaar gemeen hebben. Het eerste boek was het Powerfood boek. Een boek voor een happy & healthy lifestyle, zoals de ondertitel zegt. Het was een boek met allemaal recepten voor de maaltijden (en de snackmomenten) om je hele dag mee op te vullen in een healthy tintje. Het boek dat daarna volgde was het On the go. Een boek met 49 nieuwe powerfood recepten van Rens Kroes die je gemakkelijk mee kon nemen en onderweg kon op eten (of drinken). Daarnaast is er ook nog het Powerfood van Friesland tot New York boek, maar deze heb ik helaas nog niet in mijn bezit. Wie  weet wordt dit mijn volgende aankoop. En nu het boek met allemaal heerlijke recepten die je kunt gebruiken voor een feestje, maar ook gezond zijn.

Het boek, daarnaast ook de andere boeken van Rens Kroes, zijn echt een feestje om te bekijken en om in je keuken te hebben liggen. Het boek richt zich in het begin ook heel duidelijk op de dingen waar je rekening mee moet houden als je kookt voor gasten, denk aan allergie en bepaalde diëten, maar daarnaast komt er ook tafelstyling aan bod à la Rens Kroes en vervolgens gaan we aan de slag met de recepten. Het boek is als volgt opgedeeld:

 • Balans
 • Koken voor gasten
 • Tafelstyling
 • Cake
 • Drinks
 • Bites
 • Dinner
 • BBQ
 • After
 • Spreads

In het boek staat voor ieder wat wils, ook voor elke gelegenheid vind je wel iets lekkers. Van frisse watermeloentaart, tot een Hollandse appeltaart en peperkoekmannetjes in het hoofdstuk cakes tot zoete aardappelpartjes en gevulde eieren in het hoofdstuk bites. In het boek vind je stuk voor stuk heerlijke recepten en daarnaast staat het boek ook vol met verrukkelijke foto’s!

In het boek vind je hele leuke klassiekers, zoals een tomatensoep, gevulde eieren en stol, maar voor mij ook hele nieuwe recepten welke ik graag zou willen uitproberen. Zelf lijkt het me heerlijke om de zelfgemaakte limonade of ice tea te maken of de gevulde avocado met rijst en makreel! Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er in!

 

Daarnaast staat er door de recepten heen allemaal kleine tips die jij als beginnend kok zeker kan gebruiken of hoe je net weer een andere variatie kan maken op het recept door er bijvoorbeeld geitenkaas of iets anders aan toe te voegen. Iets waar je zelf niet zo snel op komt, maar ook zeker lekker. Ik krijg nu ook spontaan zin om zelfgemaakte Ice Tea te maken waar ik de hele dag lekker van kan drinken!

Ook bevat het boek de echte essentials, volgens Rens Kroes, voor in je keukenkastjes. Kokos, zeezout, eieren, haver, noem het maar op. De essentials die je in huis moet hebben om mee aan de slag te kunnen en heerlijke maaltijden voor jezelf én voor anderen te maken! Zo vind je tientallen recepten in het boek waar je mee aan de slag kunt en het leukste is dat je er daarnaast ook je eigen kookkunsten op los kunt laten er en zo een heel leuk recept op tafel komt te staan voor jou en je gasten!
Ik ben super blij met mijn powerfood boek voor feestje van Rens Kroes. Zelf heb ik het boek gekregen (trouwens, ook super leuk om het zelf cadeau te doen), maar je kunt het ook zelf bij de boekhandel of Bol.com kopen voor €19,99. Je kunt echt in een handomdraai lekkere recepten creeëren en ook voor de iets betere kok staan er ontzettend leuke recepten in om uit te proberen! Aanradertje!

1 Comment

 • Reply
  Vijf dilemma's die ik op dit moment heb - Suzanne Elisa
  mei 11, 2019 at 08:00

  […] Wanneer ik een feestje moet geven of er iemand op visite komt, vind ik het vaak heel leuk om uit te pakken met eten en leuke gerechten. Het kookboek wat ik dan vaak gebruik (zeker wanneer ik zelf geen inspiratie heb), is het Powerfood boek van Rens Kroes, the party edition. Ik heb dit boek al eens vaker voorbij laten komen op de blog, mocht je benieuwd zijn dan kun je de review hier lezen. […]

 • Leave a Reply