Travel Diary | Citytrip naar Praag & Milaan #1

Degenen die mij volgen op Instagram hebben het wellicht voorbij zien komen dat ik begin deze maand heerlijk heb mogen genieten van een geweldige citytrip samen met mijn vriend. Een fijne vakantie in de oude stad Praag en de overweldigende stad Milaan met onwijs warm weer! Een geslaagde vakantie en dus tijd om vandaag mijn vakantie verslag (deel 1) met je te delen. 

In februari hebben we de vakantie, na veel wikken en wegen over de bestemmingen, geboekt en hebben we uiteindelijk gekozen voor deze twee steden: Praag en Milaan. Praag, een hele oude stad als aller eerste bestemming en vervolgens zouden we direct doorvliegen naar Milaan, een bruisende stad vol luxe. Twee verschillende locaties wat voor ons allebei iets spannends had. Verschillende soorten speciaal bier voor mijn vriend in Praag en heel veel luxe tassen, schoenen en prachtig gekleden vrouwen (en mannen) in Milaan voor mij. Hieraan kon het dus in ieder geval niet liggen en met dit idee in ons achterhoofd begonnen we onze aller eerste echte vakantie samen.

De vakantie duurde in totaal 9 dagen, tijdens de vakantie kwamen we erachter dat dit misschien wel te kort was, maar door het té warme weer was het juist ook wel goed. We gingen aller eerst naar Praag waar we drie volle dagen waren en vervolgens vlogen we door naar Milaan waar we 4,5 dag hadden. Tot dusver de introductie van onze geweldige citytrip. Dit is wat we onze vakantie gedaan hebben!

Dag 1 – Hallo Praag! 

Mijn eerste keer bewust vliegen, heb ik overleefd! Achteraf viel het allemaal reuze mee, maar het is denk ik voor iedereen wel spannend, de eerste keer vliegen. Het aller engste van de hele reis vond ik het onweer wat we onderweg hadden. Ik ben nooit zo’n held met onweer en in het vliegtuig vond ik het al helemaal niets! We vlogen om 19.45 uur in Eindhoven weg en kwamen rond 21.10 uur aan op het vliegveld in Praag. De reis verliep eigenlijk ontzettend soepel en we hadden ook geen vertraging opgelopen, wat heel erg fijn is. Vanuit het vliegveld zouden we direct opgepikt worden en zo zijn we naar het hotel gegaan. Dit zou een halfuurtje duren, maar uiteindelijk was het toch iets later voordat we in het hotel aankwamen. We verbleven in Praag in het Golden City Garni hotel.

Nadat we in het hotel waren ingecheckt en onze spullen hadden gedropt, zijn we in een plaatselijke bar wat gaan drinken en al vrij snel daarna ons bedje in gedoken in de warme hotelkamer om ons klaar te stomen voor de volgende dag.

Dag 2 – Petřín-uitkijktoren 

Dag 2 zijn we er meteen lekker op uit getrokken. We zijn de wijk Malá Strana in gegaan en naar het kleine broertje van de Eiffeltoren gaan kijken. De Petřín-uitkijktoren. We zijn de hele berg opgeklommen naar het topje via de appelboomgaarden en telkens weer werd het uitzicht mooier en mooier. Halverwege de beklimming zijn we ergens neer gestrand om iets te drinken, want deze verkoeling hadden we echt nodig tijdens deze tocht met ruim 30 graden. Leuk fun fact van Praag. Bier is op de meeste plaatsen goedkoper dan een Ice Tea (of ander fris) en zelfs water!

Nadat we wat waren afgekoeld zijn we verder de berg op geklommen en zijn we bij de Petřín-uitkijktoren uitgekomen en hebben we daar een tijdje gezeten en rondgekeken. Daarna zijn we weer langzaam omlaag gelopen en hebben we heerlijk gegeten en overal en nergens wat gedronken. Met onze flesjes water zijn we in een parkje gaan zitten en hebben we de route verder uitgestippeld en besloten om even terug te gaan naar het hotel om ons op te frissen en een siësta te houden.

Rond 19.00 uur zijn we weer terug het centrum in gegaan en zijn we in een groot winkelcentrum met airco ingedoken! Het winkelcentrum Palladium bevindt zich midden in Praag en er zitten 200 winkels in gevestigd met op de bovenste verdieping een food corner waar je van verschillende keukens iets kunt eten, waar ook wij iets gegeten hebben. Toen we uiteindelijk weer buiten stonden, kwam ik erachter dat heel mijn hakken onder de blaren zaten. Lang leven de sandaaltjes! We zijn dus even terug naar het hotel gegaan om mijn schoenen te wisselen, hebben we nog een groot stuk gelopen en daarna ergens een drankje gedaan.

Dag 3 – Astronomische klok 

Dag 3 hebben we echt ontzettend veel gezien. We besloten in de ochtend om naar de astronomische klok te gaan. Een van de bekende bezienswaardigheden van Praag. Tijdens onze tocht naar de klok, kwamen we allerlei leuke plekjes tegen waar we onze tijd hebben doorgebracht. Zo kwamen we allereerst uit bij een plaatselijke markt waar we overheen hebben gelopen en daarna kwamen we bij (waar mijn drang naar zoetigheid enorm steeg) uit bij Captain Candy. Een grote snoepwinkel vol met zoetigheid en enorm grote snoepjes! Het water liep me in de mond! Vervolgens zijn we doorgelopen naar de klok, hebben we hier eventjes foto’s gemaakt en even genoten van de sfeer die daar rondom de klok hing met allemaal toeristen.

Vervolgens hadden we onze zinnen gezet op het LEGO museum, maar voordat we daaraan kwamen hebben we ergens op een terrasje gezeten en een aantal drankjes gedaan. Ook hebben we mijn outfit op de foto gezet voor een blogpost idee dat ik had, maar dit is tijdens de andere dagen een beetje verdwenen. Het was zo ontzettend warm de gehele vakantie en ook deze dag (36 graden namelijk) dat ik heb ondervonden dat rondlopen met een camera om je nek niet zo’n pretje is!

We gingen verder met onze zoektocht naar het LEGO museum waar we uiteindelijk tussen alle kleine kinderen stonden, maar het was heel leuk om te zien en verkoelend om ergens weer binnen rond te lopen! Daarna hebben we ergens geluncht (hallo pasta en salade!) en zijn we terug naar het hotel gegaan voor ons dagelijkse middagdutje en douchesessie!

‘s Avonds besloten we opnieuw het centrum in te gaan en hebben we op verschillende locaties een drankje gedaan en na een lange zoektocht bij een Aziatisch restaurant gegeten en daarna met wat drinken terug naar de hotelkamer gegaan.

En dit is wat we de eerste drie dagen hebben gedaan in Praag. Ondertussen ben ik zo’n 1000 woorden verder en lijkt het me een slim plan om er een einde aan te breien en verder te gaan in een deel 2 (en wellicht een deel 3) voor de laatste dag Praag en onze dagen in Milaan. 

7 Comments

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  augustus 15, 2017 at 10:36

  Ik ben twee jaar terug in Praag geweest en ik denk dat het wel de mooiste stad is die ik tot nu toe heb gezien! Ik heb mijn ogen echt elk moment uitgekeken! Zou er graag nog eens terug gaan.

 • Reply
  Daphne
  augustus 15, 2017 at 17:19

  Wat een gave stad! Ben ook vooral benieuwd naar je ervaringen in Milaan, aangezien dat een stad is die heel hoog op mijn travel bucketlist staat!

 • Reply
  Kimberly
  augustus 16, 2017 at 17:53

  Praag lijkt me echt een onwijs gave stad, zou er graag nog eens naartoe willen. De astronomische klok ziet er ook erg indrukwekkend uit. Ik ben benieuwd naar je volgende deel!

 • Reply
  Praag reisgids - Suzanne Elisa
  augustus 24, 2017 at 06:00

  […] wat wij hebben gedaan in Praag (en Milaan) lezen in mijn travel diary. Er staat al een deel online (die lees je hier) en twee delen volgen nog in de komende twee weken. Mocht je dus echt alle ins en outs weten, dan […]

 • Reply
  Travel Diary | Citytrip naar Praag & Milaan #2 - Suzanne Elisa
  augustus 25, 2017 at 06:01

  […] eerste reisverslag kon je hier al lezen, deze ging over de aankomst in Praag en de eerste dagen die we daar hebben […]

 • Reply
  Travel Diary | Citytrip naar Praag & Milaan #3 - Suzanne Elisa
  augustus 31, 2017 at 06:01

  […] in Praag en de eerste dagen in Milaan. Mocht je benieuwd zijn naar die delen, dan kun je zowel reisverslag deel 1 en deel 2 alvast […]

 • Reply
  Ik zit in Londen! - Suzanne Elisa
  november 17, 2017 at 06:00

  […] terug in het travel diary van Londen (zoals ik dat ook heb gedaan bij Praag en Milaan; lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 van Praag en Milaan) en ik maak ook nog een reisgids met alles van Londen wat je […]

 • Leave a Reply