Zo ga je goed voorbereid op citytrip

Ondertussen zijn wij al terug van twee heerlijke citytrips, hier ga je ongetwijfeld nog een heleboel over lezen op de blog of voorbij zien komen op social media. Wij zitten alweer heel snel in het ritme van koken, de hond uitlaten en de ‘normale’ omgeving. Voor jou moet de vakantie misschien nog wel beginnen of je hebt voor het najaar al een leuke citytrip gepland, wellicht komen mijn tips om goed voorbereid op citytrip te gaan je nog van pas. Ik heb er in ieder geval voordeel uit gehaald. 

Op tijd inpakken

Dit is echt mijn redding geweest. Wij vertrokken zondag op vakantie en de zaterdag en vrijdag moest ik de hele dag werken. Mijn koffer stond dus al vanaf dinsdag zo goed als ingepakt klaar om met mij mee het vliegveld in te gaan en kon ik in alle rust de laatste boodschapjes nog doen op mijn vrije donderdag en hoefde ik alleen nog de laatste dingen (denk aan medicijnen, tandenborstel) zaterdagavond in mijn koffer te doen op het moment dat ik vertrok naar mijn vriend. Ik had echt niet gewild dat ik de stress nog had gehad dat ik vrijdag of zaterdagavond nog alles bij elkaar had moeten zoeken. Dus begin gewoon op tijd met het verzamelen van je spullen, zo kun je nog eventueel dingen wassen die mee moeten en heb je nog tijd om de laatste boodschapjes te doen en daarnaast is het ook wel leuk als je koffer al in je huis staat. Dit geeft echt het gevoel dat je bijna op vakantie gaat, dat het dichterbij komt en zo krijg je alleen maar meer zin in je vakantie!

Zo-vergeet-ik-niets schriftje

Waar ben ik zonder mijn lijstjes en to do lijstjes! Voor mijn vakantie heb ik een schriftje gemaakt waarin letterlijk alles staat wat ik mee zou moeten nemen voor een vakantie. Dit hele schriftje ben ik gaan afwerken en zo heb ik mijn spullen verzameld voor in mijn koffer. Zo’n schriftje werkt heel erg makkelijk, omdat je hierdoor niets vergeet en dus nooit op de plaats van bestemming nog moet gaan winkelen voor de broodnodige dingen. Omdat ik op het laatste moment voor vertrek niet veel tijd had, heb ik ook nog een apart lijstje gemaakt wat ik de avond voordat we gingen nog snel moest pakken en niet mocht vergeten (toiletspullen enzovoorts) en zo wist ik dat ik sowieso alles had. Dit schriftje kun je elke vakantie aanhouden en mocht je ook dingen missen, dan schrijf je het er vervolgens weer bij. Uiteindelijk staat er in het schriftje alles wat je nodig hebt.

Research

Voordat wij vertrokken naar Praag en Milaan hebben we een heleboel research gedaan. We hebben ervoor gezorgd dat we wisten waar het hotel ongeveer lag, hoe het openbaar vervoer werkte en wat voor leuke dingen er allemaal te doen zijn in de steden. Dit alles heb ik een word documentje gezet en op onze telefoons gezet, zodat we alles gemakkelijk vanuit onze telefoon konden vinden en de leuke hotspots konden gaan ontdekken. Ideaal om zo te werken, want je kunt hiermee ook heel gemakkelijk nieuwe hotspots toevoegen die je eventueel kunt delen met anderen (of ik gebruik ze voor mijn blog) of waar je van kunt leren je tweede reis naar dezelfde stad.

Metrokaarten en transfer

Zelf hebben we er niet voor gekozen om metrokaarten van tevoren aan te schaffen, omdat het openbaar vervoer in beide steden niet heel duur is en gemakkelijk daar te regelen is. Toen ik samen met mijn ouders in Parijs was (jaren terug) hebben we dit wel vooraf gedaan en dit is heel gemakkelijk. Sowieso is openbaar vervoer heel gemakkelijk als je in een grote stad bent, zo zie je veel meer dan dat je alles te voet moet doen. Dit kun je dus eventueel vooraf regelen en dan hoef je dat daar niet meer te doen. Ook hebben wij vooraf een transfer geregeld en uitgezocht. Dit scheelt een heleboel regelen daar, want er is niets fijner als je net uit het vliegtuig komt en je al moet beginnen met regelen en doen. Wij hebben dus ons transfer vanaf de eerste vlucht naar het hotel vooraf geregeld, ook hebben we bij aankomst van Milaan al vooraf uitgezocht hoe we bij ons hotel moeten komen. Scheelt allemaal gedoe daar!

En dit waren mijn tips om goed voorbereid op citytrip te gaan. Ohja trouwens, wij hebben beide offline kaarten gedownload via Google Maps op onze telefoon. Zo kun je de stad offline bekijken en bepaalde plekken vinden, scheelt ook weer mb’s. Dat is ook zeker nog een hele handige tip!

Hoe ga jij goed voorbereid op citytrip?

No Comments

Leave a Reply