Lekkere budget kruidenthee

Theeleuten opgelet, bij de Action heb ik namelijk hele lekkere, budget kruiden- en specerijenthee gevonden die jij als theeliefhebber niet mag mislopen. Ikzelf ben al jaren liefhebber van thee en wij thuis drinken dit dag ook dag in, dag uit. Het liefst een grote mok met warme kruidenthee op het moment dat we wakker worden, tussendoor regelmatig en ook ‘s avonds voordat we naar bed gaan, is een kop kruidenthee niet te missen. Vandaag deel ik dus deze lekkere theesoorten die ik tegenkwam bij de Action en er super leuk uitzien!

Het zijn drie verschillende theesoorten welke ze verkochten bij de Action van het merk Amarti met alle drie super leuke namen, namelijk Harmony, Love en Joy. Als een lipstick, een oogschaduw of een theesmaak een leuke naam heeft, vind ik het ook veel leuker om dit te gebruiken of in dit geval te drinken. Je herinnert je namelijk de naam en daaraan koppel je een mooie lipstick of een lekkere theesmaak. Het onthoudt namelijk veel gemakkelijker en daarom zul je die lipstick of thee of net wat ook veel sneller opnieuw gebruiken.

De verpakkingen zien er toch ontzettend leuk uit!

Over naar de thee, er zijn drie verschillende soorten met allemaal een verschillende, leuke naam en alle drie andere kruiden en specerijen met en ook daar een hele leuke gedachte achter. De kruiden en specerijen zijn zo samengevoegd dat ze ook iets voor je doen en ook passend zijn bij de naam. Alle drie de theesmaken heb ik ook uitgebreid geprobeerd en de een vind ik iets lekkerder dan de ander en er is er ook een bij welke helemaal niet bij mijn smaak past, maar bij ons thuis waren er ook die deze thee welke lekker vonden. Ik deel ze dus allemaal en er zijn er twee welke zeker favoriet zijn.

Harmony – Traditionele Chai

De heerlijke thee met de mooie naam Harmony. Het is een traditionele samenstelling van kaneel, gember, kardemom en kruidnagel. Een jarenlang recept van Yogi’s welke een hechte relatie hebben met de natuurlijke wereld en een diepgaande kennis hebben van kruiden, bloemen en specerijen. Deze beleving van kruiden en specerijen samengevoegd in de kopje thee zorgt voor het geestelijk welzijn. De kruiden en specerijen zorgen namelijk voor een ervaring van balans en harmonie. Een ultiem moment om te ontspannen en dus ook ontzettend goede kruidenthee om voor het slapen gaan te drinken.

Deze thee is zeker een van mijn favoriet. Een pittige thee door de kaneel, maar niet te heftig, waardoor het echt een perfecte thee is voor het ultieme ontspan moment! Een thee welke ik graag dus in de avonden drink of tijdens een momentje op de bank met een dik boek of een fijne film.

Love – Zoete Hibiscus

Een heerlijke thee met een samenstelling van verschillende, prikkelende ingrediënten, zoals hibiscus, pepermunt en zoethout. Een thee met heerlijke ingrediënten die ons omarmen, van een eerste blos tot de geborgenheid van leven. Wat de vraag ook is, liefde is het antwoord, staat er op de verpakking en dit is vaak ook waar!

Een thee welke niet mijn favoriet is, helaas. Dit was de eerste thee welke ik dronk en het was voor mij meteen een tegenvaller. Het is namelijk een hele pittige thee en normaal gesproken vind ik dit niet zo heel erg, maar dit vond ik echt niets. Ik denk dat het komt door de combinatie van de drie kruiden en specerijen welke er in zitten het niet voor mij de ideale combinatie is. Het is wel een perfecte thee om mee in slaap te komen met onder andere pepermunt.

Joy – Gember & Citroen

Een heerlijke thee om bij te genieten, een traditionele combinatie van gember en citroen en nog andere ingrediënten. Een hele zachte thee welke ideaal is in de ochtend en wanneer je niet zo van een hele prikkelende thee houd. Deze thee is namelijk subtiel, maar wakkert toch je passie voor het leven weer aan.

Een thee welke ik zelf inderdaad heerlijk vind, hij heeft namelijk niet het heftige prikkelende van Love en is ook een stuk zachter dan Harmony. Een heerlijke thee om mee wakker worden bij een zacht ontbijtje!

Drie lekkere theeën welke jij zeker zou moeten proberen als theeliefhebber en ze zijn verkrijgbaar voor €1,99 bij de Action. Dus mocht je binnenkort bij de Action in de buurt zijn, zou ik zeker eens een kijkje nemen. Daarnaast hebben ze bij de Action altijd leuke hebbedingetjes om uit te proberen. Wie weet vind je dus nog iets leuks!

Ben jij net zo’n theeliefhebber als ik?

8 Comments

 • Reply
  Marjan
  augustus 9, 2017 at 16:34

  Hoi Suzanne,

  De gember en citroengras thee van Jumbo is ook erg lekker!
  En budgetproof. Ik ga deze drie ook zeker eens proberen.

 • Reply
  Jisca
  februari 23, 2018 at 12:21

  hi!

  deze thee komt van Hari Tea, Amsterdam.
  Als je deze al lekker vindt, zou je voor de gein eens moeten zoeken op Shoti Maa.
  Van dezelfde makers, mijn favo thee.
  Op sommige websites voor de prijs van 2,25 te vinden.
  Daar heb je wat meer keuze!

 • Reply
  Mjon
  november 18, 2018 at 17:10

  Hmmm volgens mij niet hetzelfde Jisca. Deze thee is van Amarti tea. Hari tea heeft niet dezelfde samenstelling (hun gember citroen is anders dan deze joy). En is 2x zo duur…

 • Reply
  Peggy-Rose
  januari 24, 2019 at 17:21

  Harmony is echt mijn favoriet. Ben net bij de action geweest, alles op en gaat helaas uit het assortiment, balen!! Ik heb ook al andere chai thee geprobeerd maar die zijn lang niet zo lekker als deze.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 31, 2019 at 20:13

   Deze heb ik inderdaad al een langere tijd. Wellicht binnenkort weer tijd voor een nieuwe thee review of favorieten.

 • Reply
  Gé Heideman
  oktober 15, 2019 at 00:52

  Ik drink al tijden Harmony.

  Ik ben gek op Chai thee.
  Ik wist niet dat deze thee niet meer bij de Action te krijgen is.
  Gelukkih had ik een paar doosjes ingeslagen!
  groetjes

 • Reply
  Tess
  december 10, 2022 at 04:45

  Ik baal echt dat deze Amarti thee nergens meer bij de Action te krijgen is.
  Enig idee of het nog elders te bestellen is?

 • Reply
  Lindsey
  januari 5, 2023 at 10:34

  De thee is super lekker maar zou het kunnen dat je deze in de avond niet meer mag drinken? Ik heb geen oog dicht gedaan. Rond 21u 1 glas zo een love thee gedronken en door die dag 2 glazen. Heeft hier iemand ervaring mee?

 • Leave a Reply