Dit zijn mijn tips om een goedkope vakantie te boeken!

Let’s hope this, maar als het goed is zitten wij nu volop te genieten in de geweldige stad Milaan en kijken wij onze ogen uit naar alle goed gekleden Italiaanse mannen en vrouwen en zitten we ons te vertoeven van de geur van versgebakken Pizza en Spaghetti! Ik kan me het nu bij het schrijven nog niet helemaal voorstellen, maar het is echt zo. Ik heb echt uitgekeken naar deze vakantie en ik kan je vertellen, echt duur was ie niet! Daarom vandaag mijn tips voor een goedkope vakantie! 

Flink sparen het gehele jaar door

Geld, dat is altijd een dingetje en bij mij is het altijd al aangeleerd dat sparen erg belangrijk is. Zonder sparen kom je ook niet ver weg, gok ik! Ben je dus van plan om in de zomer (of wanneer dan ook) op vakantie te gaan, hou ik hier dan heel het jaar rekening mee. Je hoeft echt geen dingen te laten, maar het is wel belangrijk dat je vanaf het begin geld spaart en dan is het alleen maar makkelijk om op vakantie te gaan en zo kun je ook een keer een luxere vakantie doen. Het scheelt dat je weet dat je genoeg geld hebt voor de vakantie en je ook op dat moment niet zuinig aan hoef te doen.

Stel je eigen reis samen

Wat wij hebben gedaan voor deze vakantie, is de volledige reis zelf samen gesteld. We hebben alle vluchten en hotels los van elkaar geboekt, waardoor je een stuk goedkoper uit bent dan dat je het allemaal samen boekt. We hebben gekeken naar de handigste datum om te vliegen (welke het goedkoopst was) en daar een hotel op uitgezocht en zo hebben we dat voor de hele reis gedaan. Daarnaast kun je alles naar wens uitkiezen, de hotels die jij wilt en eventueel voorkeur voor voor vliegmaatschappijen. Ook scheelt dit heel veel in geld!

Vliegen vanaf verschillende luchthavens

Vliegen met verschillende vliegmaatschappij of vanaf verschillende luchthavens kan ook al een verschil maken in prijs. Voor ons is het het fijnst om vanaf Eindhoven te vliegen, omdat dit het dichtstbij is, maar als het voor jou niet heel veel verschil uitmaakt, is de keus groter en kun je ook kijken naar de prijs. Check dus eerst de prijzen vanaf de luchthavens, bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven en Brussel voordat je iets boekt.

Transfer vooraf plannen

Vaak zit de luchthaven niet onwijs dichtbij het hotel waar je in verblijft bij een citytrip en je zult dus vanaf het vliegveld naar het hotel moeten komen. Opzich geen probleem, als het overdag is en je de tijd hebt om het uit te zoeken. Echter is het een stuk fijner om dit vooraf te plannen, zodat je die stress dan niet hebt. Wij hebben in Praag ons transfer geregeld via het hotel. Vanuit het hotel komt er iemand ons ophalen en ook de terugweg kan door het hotel geregeld worden. Zeker als je dit vooraf plant, ben je een stuk goedkoper uit. In Milaan hebben we het van tevoren uitgezocht, hier gaan er namelijk vanuit de luchthaven shuttle bussen naar het centraal station en deze ligt 15 minuten lopen van ons hotel af. Bekijk en plan dit dus zeker vooraf en als je een transfer regelt vooraf scheelt het je vaak veel geld dan dat je het op het moment zelf moet regelen of een taxi moet pakken.

Boek op tijd of last minute

Als je met hele gezin gaat, is het belangrijk dat je op tijd boekt, dit zorgt ervoor dat je in verhouding een goedkope vakantie hebt. Last minute is voor het hele gezin vaak lastiger en daarom zou ik hier ook niet op gokken. Echter als je met z’n tweetjes gaat zoals wij, is dit vaak wel mogelijk. Een vlucht heeft vaak wel twee plaatsen over en een hotelkamer is ook stukken goedkoper als je op het laatste moment boekt. Wil je die kleine kans dat het niet lukt op het laatste moment en alles gewoon goed gepland hebben, dan is het voor een goedkope vakantie erg belangrijk om op tijd te boeken en dan heb je ook nog ruime keus!

Deel de inhoud van je koffers

Wij hebben voor onze vakantie van acht dagen alleen maar handbagage (een kleine koffer van 10 kg per persoon) en dit moet voor onze vakantie genoeg zijn. We zijn met z’n tweeën en mogen dus in totaal 2 liter aan vloeistof meenemen en 20 kg aan bagage. Dit is genoeg voor die acht dagen zomervakantie en mocht ik niet genoeg hebben aan de 1 liter en 10 kg, dan kunnen we dit mooi samen delen. Als je hier samen goed op let wie wat meeneemt, dan heb je én niet te veel spullen bij en je komt niet aan het maximale gewicht en zo kun je dus ook nog iets vanuit je vakantiebestemming mee terug nemen. Zorg ervoor dat je met z’n tweeën (of net hoeveel man je bent) kijkt dat je de bagage goed verdeeld en zo hoef je ook geen extra kosten te betalen voor ruimbagage.

Ontbijt bij het hotel

Ontbijt bij het hotel is ook heel makkelijk! Wij hebben ervoor gekozen om dit bij beide hotels te doen waar we in verblijven. Hierdoor heb je in de ochtend al niet de stress dat je ergens moet gaan eten en vaak hoef je de rest van de dag ook niet meer heel veel te eten, waardoor je geld bespaart. Wij ontbijten in het hotel, eventueel neem je nog iets mee voor tussendoor en voor de rest kies je zelf hoe duur je het maakt. Je kunt eventueel bij de lokale bakker een broodje halen als lunch en in de avonden kun je eventueel meer spenderen aan een diner (omdat je dit geld niet opmaakt voor ontbijt en lunch) of je spaart het geld.

Dit waren mijn/onze tips om een goedkope vakantie te boeken. Wij gaan acht dagen op reis waarvan we twee verschillende bestemmingen hebben (twee verschillende hotels dus) in het hoogseizoen en zijn nog geen €400,00 kwijt. Zodra we terug zijn van vakantie, hoop ik ook hele leuke content te kunnen creëren van de vakantie en ga ik natuurlijk al onze Praag en Milaan tips met je delen!

Wat is jouw ultieme budget vakantie tip?

No Comments

Leave a Reply