Less is more

Less is more, is mijn favoriete fashion quote in de zomer. Een outfit in de zomer hoeft voor mij uit te veel poespas te bestaan, zeker met het warme weer is dat nergens voor nodig en alleen maar onhandig. Dat is ook precies de gedachte wat ik had bij deze outfit en hij is voor elke gelegenheid goed! Een mooie crèmekleurige broek en een lichte blouse en je bent ready voor een date, een zakelijke afspraak of een lunch met een vriendin. Vandaag mijn Less is More outfit.

Een outfit die ontzettend eenvoudig is, waar je maar een klein aantal fashionitems voor nodig hebt en je er toch goed uit ziet. Dat was mijn idee achter de outfit en ik moet zeggen, hij is goed geslaagd! Ik moest wel een beetje wennen aan de outfit voor mezelf, hij is namelijk aan de nette kant en dat vind ik soms nog wel een beetje lastig, maar stiekem ook wel heel leuk!

Voordat ik begon met schrijven van deze post heb ik nog voor mezelf even het verschil moeten opzoeken tussen een overhemd en een blouse, niet dat ik hierin elke keer de fout ga maken dat ik het verkeerd benoem. Maar het is voor mij nu duidelijk, als een vrouw een overhemd aan heeft dan heet het een blouse en als je als man een overhemd draagt heet het ook echt een overhemd. Die fout ga ik nu in ieder geval niet meer maken. Dus het is duidelijk, ik draag in deze outfit een blouse! (hihi!) en overhemden zijn voor mannen!

De outfit die ik heb samengesteld bestaat uit een crèmekleurige broek (bijna wit), een leren riem, daarboven een lichtblauwe blouse en daaronder sleehakken. En dat was eigenlijk al de volledige outfit, waar je altijd goed mee zit. Nu ik deze broek na lange tijd weer een keer heb gedragen, merk ik dat het toch wel ontzettend fijn is en ik deze broek (sowieso witte broeken) veel en veel meer moet dragen. Het ziet er zo clean en netjes uit.

Ik heb er voor gekozen om echt mijn bruine leren riem erbij te dragen, omdat dit de outfit toch echt af maakt. Zeker omdat ik de blouse in mijn broek draag, ziet het er een beetje onaf uit zonder riem. Dus riem erbij en voor de rest heb ik het clean gehouden met sieraden en voor mijn essentials gegaan. Mijn mooie zilveren horloge, drie zilveren ringen en mijn Pandora armband. Dit zijn de sieraden die ik het meest draag en welke echt mijn favorieten zijn. Daarnaast vind ik het ook wel mooi dat het allemaal zilver is, dan sluit het allemaal mooi bij elkaar aan en zilver past ook het best bij mij.

Voor de rest houd ik het ook rustig, mijn haar bijvoorbeeld heb ik gewoon in de normale scheiding gedaan en de voorste lokken naar achter en vast gedaan met deze clip van Bohozo. Ontzettend mooie clips en ik heb ervoor gekozen om mijn clip in het blauw te dragen, omdat deze kleuren ook weer terug komen in de blouse. Zo probeer ik dit toch altijd een beetje te matchen, hetzelfde met de kleur nagellak die ik draag. Het moet allemaal een beetje bij elkaar passen en niet te overdreven afwijken. Zo heb ik daarom deze clips (de enige clips die ik goed kan dragen met mijn gladden haar) in verschillende kleuren verzameld zodat ik er altijd een heb die matcht bij mijn kleding.

Voor de rest mijn geliefde sleehakkies! Echt, ik ben zo’n fan van deze schoenen dat ik er eigenlijk nog veel meer zou willen. Een sleehak loopt zo fijn, de meiden die ook vaak sleehakken dragen kennen wellicht het gevoel! Daarnaast ben ik ook ineens een stuk groter met deze pareltjes om mijn voeten!

Blouse ~ Seidensticker | Broek ~ Forever21 | Sleehak ~ Sacha | Horloge ~ Zinzi | Armband ~ Pandora | Haarclip ~ Bohozo |

Dit was mijn Less is More outfit. Een outfit met allemaal basic items die je eigenlijk altijd in je kledingkast moet hebben en waarmee je een top outfit creëert voor heel veel verschillende gelegenheden. Hoe ziet jouw Less is More outfit eruit?

1 Comment

  • Reply
    Daphne
    juli 26, 2017 at 19:10

    Je vriend heeft echt mooie foto’s gemaakt! Fijne outfit ook <3

  • Leave a Reply