Mijn routine tegen onzuiverheden | Vette huid

Afgelopen week heb ik je verteld over mijn Dirty Little Secret, mijn manier om onzuiverheden te voorkomen en tegen te gaan. De producten die ik je liet zien, waren speciaal gericht op de droge huid, want die heb ik zelf een. Niet altijd een pretje om een droge huid te verzorgen, maar een vette huid heeft ook zo zijn nadelen en daar zijn weer andere producten voor. Deze producten kan ik niet gaan testen met mijn droge huid, maar die heb ik door mijn zusje laten testen met een vettigere huid en zij geeft vandaag haar tips voor de vette huid.

In mijn routine tegen onzuiverheden vertelde ik je al dat het belangrijk is om te letten op voeding, genoeg water drinken, zo min mogelijk met (vieze) handen aan je gezicht zitten en dat ook make-up verwijderen voor het slapengaan erg belangrijk is. Dit heeft al invloed op het ontwikkelen van onzuiverheden. Al zou je dit allemaal netjes doen, kan het nog zo zijn dat je onzuiverheden krijgt en dan is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Heb je een droge huid, dan is deze blogpost wellicht interessant, want hier deel ik de routine tegen onzuiverheden voor de droge huid en vandaag komen de producten aan bod speciaal voor de vette huid.

De producten die ik gebruik voor de vette huid zijn op basis van houtskool. Geactiveerde houtskool staat bekend het hoge absorptie vermogen, ideaal dus voor de vette huid. Houtskool werkt als een magneet op de huid die het vuil, vet en mee-eters naar zich toe trekt. Door deze krachtige werking, vermindert het een vette en glimmende huid en creëer je een schone, (bijna) matte uitstraling van de huid.

Bioré Diep Porie Cleanser met Houtskool

Net als bij de routine voor de droge huid, gebruiken we een cleanser. Het werkt prettig als je vooraf de make-up (en zeker de oogmake-up) eraf haalt, voordat je met de cleanser aan de slag gaat. Doordat je alvast een deel van de make-up weghaalt, kan de cleanser veel dieper in de huid en haal je ook eventueel vet weg van een lotion/olie die je gebruikt om de make-up te verwijderen.

Je huid voelt na gebruik echt onwijs schoon aan, maar het is wel ontzettend raar, want wie gebruikt er nou iets zwarts om zijn huid schoon te krijgen! Maar het werkt wel, de huid voelt schoon aan en hij straalt weer helemaal. Wel is het belangrijk dat je echt een vette huid hebt als je deze producten gebruikt, anders kan het de huid gaan uitdrogen.

Bioré Porieverkleinende Scrub met Houtskool

1 á 2 keer in de week gebruik ik een scrub om de huid nog dieper te reinigen en glad te maken door losse velletjes en huidschilfers weg te scrubben. Hierdoor krijgt je huid weer een enorme boost, omdat het bovenste laagje van de huid wordt weg gescrubt, waardoor vuil en vet weg wordt gehaald. Zeker de moeite waard om dus regelmatig te gebruiken om je huid weer een opfrisbeurt te geven, maar het kan wel verslavend werken die flawless look! Bij deze scrub is het zo dat hij pas geactiveerd wordt op het moment dat je er water aan toevoegt en dit vind ik erg fijn werken. Zo kan je hem namelijk eerst goed verdelen over je gezicht en vervolgens pas echt gaan scrubben wanneer het product zich overal bevind.

Bioré Diep Reinigende Poriestrips met Houtskool

De neusstrips! Love it! Het voordeel van deze strips is dat je het heel plaatselijk kan gebruiken. Dus als je last hebt van onzuiverheden op de neus of alleen een vette neus hebt en voor de rest een droge huid, dan zijn dit soort producten ideaal. Je gebruikt het plaatselijk en daarnaast kun je zo ook precies de producten aanpassen aan de huidconditie. De neusstrips zien er ook ontzettend grappig uit, want ze zijn zwart en ik hoor iedereen al lachen op het moment dat ik rondloop in huis met zo’n ding op mijn neus! Als het werkt, vind ik het wel de moeite waard dat ik even voor schut loop en dat doet het ook zeker. Bij het verwijderen van de neusstrip, krijg ik al een ontzettend goed gevoel van en ben ik alleen maar benieuwd naar het resultaat dat zich in de neusstrip bevind, al het vuil van mijn huid! Ik moet zeggen dat het vuil in de neusstrip best meevalt na het verwijderen, zeker omdat je al regelmatig een scrub gebruikt en ook elke dag goed reinigt. Mocht je nooit iets met reiniging doen (dit zie je vaak bij mannen) dan zie je pas echt resultaat bij een neusstrip of je huid moet een oorlogsgebied zijn, dan is dit ding echt je reddende engel!

Bioré Zelfverwarmend 1 minuut masker met Houtskool

Hier ben ik een beetje bang voor geweest toen ik het de eerste keer ging gebruiken. Een masker dat namelijk warm wordt en de huid hierdoor heel diep gereinigd wordt doordat de poriën open gaan staan. De poriën gaan open staan, de talg in de huid wordt zacht en wordt hierdoor gemakkelijk meegenomen bij het verwijderen van het masker. Na gebruik van het masker voelt de huid heerlijk zacht aan en ziet er stralend uit. Wel vond ik het warm worden van het masker niet erg prettig en voelt de huid daarna ook nog warm aan en lijk ik deze warmte niet gemakkelijk uit mijn lijf te krijgen. Het werkt wel goed, dus misschien moet ik het er maar voor over hebben en ondertussen in een verfrissend bad gaan liggen.

Zo houd ik mijn huid gedurende de week schoon. Elke avond gebruik ik dus de cleanser, 1 á 2 keer in de week een scrub, een keer de neusstrip en een keer het masker en zo ziet mijn huid er elke keer weer stralend uit. Door in ieder geval elke avond de huid al te reinigen en daarnaast de diepe reiniging door scrubs, strips en maskers voorkom ik grote ontstekingen van mijn huid en minimaliseer ik mijn onzuiverheden.

De producten die ik gebruik zijn alle vier van Bioré en zijn pas sinds februari verkrijgbaar in Nederland, zeker dus de moeite waard om eens te kijken als jij ook een vette huid hebt en/of last hebt van onzuiverheden. Bioré is verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos. Meer informatie over Bioré of de precieze verkooppunten, vind je op de site van Bioré.

Heb jij een vette huid en hoe verminder jij onzuiverheden?

1 Comment

  • Reply
    Acnevrij met kerst | Bioré Micellair Reinigingswater - Suzanne Elisa
    december 10, 2018 at 08:01

    […] en onzuiverheden. Ik heb zelf al meerdere producten geprobeerd en ben er zeer over te spreken. Lees hier de review van de andere producten. Ik merk wel dat mijn huid het beste reageert op het Micellair […]

  • Leave a Reply