De 21 dagen style guide | Get Gorgeous #1

Dit boek verandert je leven in slechts 21 dagen! Dat staat op de achterkant van het boek in dikgedrukte letters,
genoeg reden om dit boek te gaan lezen dus en misschien er inderdaad iets mee te doen! Een leuke uitdaging om aan te gaan voor de komende 21 dagen en daarnaast ook mee bezig te zijn op de blog. Ik ga jullie dus meenemen in deze 21 dagen challenge die mijn leven zou moeten veranderen. Benieuwd? Anders ik wel! Kijk mee.

Over de Style Guide Get Gorgeous

Get Gorgeous is een boek geschreven door Christel Vatasso en haar vriend en zakenpartner Pascal Loperena. Een boek dat je samen hebt geschreven met je vriend, hoe onwijs gaaf is dat! Christel Vatasso gaf leiding aan twee prestigieuze modellenbureaus: Woman en Ford Models en daarvoor werkte ze in de tijdenschriftenbranche. Het boek staat vol met praktische tips van bekende topmodellen, designers, stylisten en celebrities waarmee jij de komende 21 dagen aan de slag kunt om zelf te gaan en je eigen stijl te ontdekken en hiermee de juiste garderobe samen te stellen. Buiten tips rondom style, staan er in het boek ook vele tips over haarverzorging, kapsels, make-up, verzorging van je huid, fotografie en inrichting van je huis. Door dit boek haal je het beste uit jezelf en dat willen we toch eigenlijk allemaal? Het boek is opgedeeld in 21 dagen en elke dag ga je weer met iets nieuws aan de slag om uiteindelijk tot de meest leuke en stijlvolle versie van jezelf te zijn.

Dag 1 | Aan de slag

Oké, laten we beginnen met de aller eerste dag. De dag die ook genoemd wordt in het boek als de dag waarbij we de balans gaan opmaken. In het eerste hoofdstuk gaan we aan de slag met de dingen die je vandaag nog zou willen veranderen. Geen grote veranderingen aan jezelf, jij blijft wie je bent, maar het vinden van de juiste harmonie en de beste versie van jezelf. Om dit te kunnen doen, moeten we eerst op zoek gaan naar de imperfecties en zwakke punten van jezelf. En dan komen we ook direct uit bij de eerste opdracht.

Welke dingen zou ik graag willen veranderen?

 • Meer eenheid in mijn kleding/outfits creëren.
 • Meer eenheid en stijlvolle Instagram feed creëren.
 • Meer experimenteren met verschillende schoenen.
 • Durven te investeren in duurdere items.
 • Mezelf vrijwel niets aantrekken van anderen wat betreft fashion.

Als je nu voor jezelf weet wat je zou willen veranderen (en dit kun je heel breed nemen) is het belangrijk dat je jezelf gaat bekijken. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals in het boek staat uitgelegd. Door middel van een meetlint (een marteling voor veel modellen wordt gezegd), door het maken van foto’s in verschillende situaties voor de spiegel, maar ook naar jezelf kijken van top tot teen is al een hele goede eerste stap. Het balans opmaken gebeurt namelijk vooral in je hoofd.

Nu gaan we pas echt aan de slag met de balans opmaken door een aantal kritische, persoonlijke vragen. Je hebt aller eerst dus de balans opgemaakt om goed naar jezelf te kijken en om eventueel jezelf te meten en nu gaan we kijken naar het innerlijke gedeelte. Bij deze de vragen en (gedeeltelijk) mijn antwoorden erop.

Hoe kun je je mooi voelen als je niet lekker in je vel zit?
Hierbij ligt het er voor mij heel erg aan waarom ik niet lekker in mijn vel zit. Ben ik ziek, zwak, misselijk, dan heeft dit een lichamelijke reden, omdat mijn weerstand me even in de steek laat. Mocht ik dan echt de deur uit moeten en me toch moeten oppeppen, dan helpt het voor mij altijd om eerst even in bad te gaan en me daar innerlijk al wat meer rust mee te bieden. Vervolgens doe ik iets van kleren aan waarvan ik weet dat ik me daar goed in voel en die daarnaast ook lekker zitten en doe ik wat frisse make-up op en dan kan ik me toch mooi voelen. Haren zijn hierin voor mij ook erg belangrijk. Ik kan me niet mooi voelen met vette haren! Voel ik me een beetje down, maar ben ik lichamelijk verder wel in orde, dan kies ik voor kleding waarvan ik weet dat het me onwijs goed staat en dat ik dit ook voel. Schoenen doen voor mij ook heel veel, een leuk laarsje met een hak laat me al meteen een stuk vrouwelijker voelen en mooier. Make-up is hierin vaak ook een must, al voel ik me zonder ook oké, maar make-up geeft me wel echt een boost als ik mezelf down voel.

Hoe oud ben je?
Ik ben 19 jaar.

Wat heb je tot nu toe bereikt?
Ik denk dat ik al best veel heb mogen bereiken. Ik heb een hele mooie hobby mogen ontwikkelen waar ik met onwijs veel plezier elke keer weer aan werk, ik heb mijn opleiding mogen afronden (ondanks dat ik daar niet helemaal volgens de eerste weg ben gekomen), ik weet wat ik wil wat betreft een vervolgopleiding, ik heb heel veel leuke mensen mogen leren kennen, ik heb een mindere periode gehad waarin ik me down voelde en ben daar nu alleen maar sterker uitgekomen en ken mezelf aardig goed.

Wat zijn je doelen?
Mijn doelen voor nu zijn om mezelf nog heel veel te mogen ontwikkelen, de dingen te doen die ik graag zou willen doen, mezelf hierin ook niet laat tegenhouden door anderen en mag werken aan een hele mooie toekomst.

Ben je gelukkig?
Ja, kort en bondig! Ik ben gelukkig.

En dan zijn we nu al op het einde gekomen van dag 1 waarin we de balans op hebben gemaakt. In het boek komen er nog allemaal meer ditjes en datjes bij kijken met mooie foto’s en interviews met inspirerende vrouwen, wat ook heel erg interessant is om te lezen. Wil je ook echt mee doen en alles mee krijgen van de challenge, is het een idee om ook zeker het boek aan te schaffen. Ik deel namelijk de dingen die voor mij belangrijk zijn en welke ik graag wil delen, maar ook niet alles komt in detail aan bod wat in het boek beschreven staat. Maar voor nu zijn we dus klaar met de eerste dag van de challenge en staat er binnenkort weer een nieuwe dag te wachten op de blog. Voor mij is dat morgen weer, maar deze komt pas over een tijdje online op de blog. Op naar dag 2, waar we de vrouwen uit de familie onder loop gaan nemen en terug gaan naar onze roots.

Ben je ook benieuwd wat deze style guide voor jou kan betekenen en wat jij er voor jezelf uit kan halen. Get Gorgeous is verkrijgbaar voor €20,00 bij Bol.com.

2 Comments

 • Reply
  thebeautyblognl
  juli 22, 2017 at 06:26

  Dit boek lijkt mij zo leuk!

 • Reply
  Elana
  juli 22, 2017 at 22:02

  Lijkt me een heel tof boek!! Mooie vragen stellen ze ook 🙂

 • Leave a Reply