Mijn routine tegen onzuiverheden

Tijd om het eens over een Dirty Little Secret te hebben! Mijn huid en in het bijzonderheden de onzuiverheden die we allemaal met ons meedragen in onze poriën. Ik zelf vind het belangrijk om mijn poriën regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat alles er zo clean mogelijk uitziet, zodat mijn huid zonder make-up straalt, maar er daarnaast ook met make-up een stuk mooier uit ziet. Tijd om mijn Dirty Little Secret met je te delen, mijn routine tegen onzuiverheden.

Onzuiverheden zijn heel normaal, iedereen heeft ze en dat is ook helemaal niet gek. Je huid zuigt zich namelijk voor met viezigheid, waaronder make-up, verzorgingsproducten, zweet en viezigheid van buitenaf en dat kun je ook niet tegengaan. Wel is het belangrijk dat je dit vuil zoveel mogelijk in bedwang weet te houden, want anders kan de huid gaan ontsteken, waardoor het alleen maar erger wordt. Om die onzuiverheden te verwijderen kun je producten gebruiken, die laat ik je verderop in de post ook zien, maar er zijn ook een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden.

Mijn meest belangrijke Dirty Little Secrets

  • Zit niet te veel aan je gezicht (zeker niet met vieze handen!)
  • Drink genoeg water om afvalstoffen uit je lichaam te drijven. Dit geldt bijvoorbeeld voor een blaasontsteking, waardoor je de ontsteking uit je lichaam gaat door veel te drinken en naar de wc te gaan, maar dit geldt ook voor je huid.
  • Zorg voor goede voeding. Je mag best een keer iets ongezonds, maar dit heeft ook invloed op de huid en de onzuiverheden.
  • Ga niet make-up op naar bed, dit is echt een grote boosdoener, want hierdoor worden de poriën alleen nog maar voller met vuil.

Daarnaast kunnen producten onzuiverheden ook tegengaan, door de poriën op tijd schoon te maken en ontstekingen te voorkomen. Het is dus belangrijk om je huid goed te reinigen en dit kan soms even tijd kosten. Eigenlijk moet de huid elke ochtend en avond gereinigd worden, maar ook ik doe dit niet altijd even goed. Ik heb, zeker in de ochtend, geen tijd om mijn huid uitgebreid te reinigen en dan kies ik vaak voor een reinigingslotion om mijn huid schoon te maken en in de avond ga ik voor het grote geschud met producten.

Bioré Porie Cleanser met Zuiverings-Soda

In de avonden reinig ik mijn huid met de Porie Cleanser van Bioré. Het is een cleanser op basis van baking soda welke de huid diep reinigt door de scrubbende werking. De baking soda dringt diep door in de poriën om het vuil, vet en porie-verstoppende onzuiverheden te verwijderen. Dit product gebruik ik dus altijd in de avonden. Ik haal eerst mijn make-up eraf met een watje met lotion of olie en ook zeker de oogmake-up, want de huid rondom de ogen is bij mij heel gevoelig en moet ik ook zeker niet gaan scrubben. Als ik dat heb gedaan, gebruik ik de cleanser.

Een cleanser met een scrubbende werking vind ik heerlijk, maar vind ik ook wel eng. Het kan de huid namelijk uitdrogen en ikzelf heb al een hele droge huid en daar moet ik dus mee oppassen. Gelukkig heb ik daar met deze cleanser geen last van, omdat hij ook geschikt is voor de droge huid. Daarnaast begint de substantie heerlijk te schuimen en dat gevoel vind ik altijd zo heerlijk. Hetzelfde bij een douchegel of een shampoo, als het begint te schuimen, heb ik het idee dat alles schoon wordt. Na gebruik van de cleanser voelt de huid onwijs schoon aan en totaal niet droog. Wel is het belangrijk om daarna een dag- of nachtcrème te gebruiken, zodat het vochtgehalte in de huid weer op het juiste level komt.

Bioré Cleansing Poeder Scrub met Zuiverings-Soda

Twee keer in de week gebruik ik een scrub voor mijn huid om het nog dieper te reinigen en ook dode huidcellen vaarwel te zeggen. Ik vind een scrub eerlijk gezegd geweldig om te gebruiken en zeker op momenten dat ik weet dat ik er goed uit wil zien, omdat ik een feestje heb of op de foto moet. Je huid is daarna weer helemaal vrij van viezigheid en voelt weer glad aan. Wel droogt het de huid altijd een beetje uit en is ook hierbij hydratatie erg belangrijk na gebruik.

De poeder die ik op het moment gebruik, is de poeder scrub van Bioré. Een poederscrub is heel erg makkelijk, het activeert namelijk op het moment dat het met water in contact komt. Ook ideaal, omdat je het mee kan nemen in je handbagage tijdens het vliegen. De baking-soda zorgt ook bij de scrub dat je huid diep wordt gereinigd en nog dieper dan alleen de cleanser, daarom is het ook belangrijk om het product niet te vaak te gebruiken.

Biore Diep Porie Reinigende Combi-Strips

Mocht mijn huid zich nu echt in een rampsituatie bevinden, dan gebruik ik combi-strips, of te wel een neusstrip en een strip voor het voorhoofd of de kin. Dit zijn namelijk de plekken van de T-zone, waar het meeste vuil zich ophoopt en ook wel het vettigere gedeelte van de huid zijn. De plekken waar de meeste onzuiverheden komen en die dus eens in de zoveel tijd een opfrisbeurt nodig hebben. Deze strips vind ik zelf ideaal, want je plakt ze op je hoofd op de plekken waar het nodig is en ondertussen ga je iets in het huis doen, alvast aankleden, je haar doen of een serie kijken en naderhand kun je ze er af halen en ben je vrij van onzuiverheden. En het gevoel dat je de strips van je huid af hebt gehaald en je al dat vuil ziet. Wel vind ik het toch altijd gemeen aanvoelen, zeker de eerste stukjes dat je de strip van je huid haalt.

Dit zijn de producten die ik gebruik om mijn huid schoon te houden of weer opnieuw schoon te krijgen, maar daarnaast zitten er ook een aantal huisregeltjes aan om al bij voorbaat onzuiverheden zo min mogelijk te krijgen, zoals ik al benoemde. Zeker die make-up elke avond verwijderen, is een must.

De producten die ik gebruik zijn alle drie van Bioré en zijn pas sinds februari verkrijgbaar in Nederland, zeker dus de moeite waard om eens te kijken als jij ook een jonge huid hebt en/of last hebt van onzuiverheden. Bioré is verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos. Meer informatie over Bioré of de precieze verkooppunten, vind je op de site van Bioré.

Wat doe jij tegen onzuiverheden?

No Comments

Leave a Reply