9 x boeken die ik graag zou willen hebben

Heerlijk, met een boek op de bank of in de tuin genieten van inspirerende verhalen of leuke persoonlijke dingen die je zelf kan gaan ondernemen! Ik kan hier zelf erg van genieten en nu heb ik ook weer een stuk meer tijd om te lezen en daarom heb ik ook een aantal leuke boeken op mijn wishlist staan die ik graag aan mijn boekenkast zou willen toevoegen, vandaar ook dit lijstje, zodat ik voor mezelf ook precies weet wat ik zou kunnen aanschaffen als ik weer wil beginnen aan een nieuw boek! 
Ik merk dat ik zelf de laatste tijd heel erg ben van twee soorten boeken. Beide soorten kunnen onwijs inspirerend zijn en je kunt je eigen dingen eruit halen, maar daarnaast zijn ze ook onwijs verschillend. Ik heb het over boeken waar je ook echt iets mee kan doen, bijvoorbeeld een boek over make-up en haar wat je zelf vervolgens weer kan toepassen of recepten welke je zelf kunt uitproberen of  boeken met opdrachten en lijstjes die je kunt gaan invullen. De andere soort boeken welke ik op het moment ook leuk vind (eigenlijk altijd al wel) zijn de leesboeken met inspirerende verhalen van anderen. Verhalen van onder andere bloggers hoe zij bepaalde (carrière) dingen hebben aangepakt, maar ook de mindstyle boeken, hoe je rust kunt creëren in je hoofd door een netjes opgeruimd huis. Deze soorten boeken zullen dus ook allemaal aan bod komen!

Boeken wishlist!

Dit zijn de negen boeken welke er voor nu op mijn lijstje staan, waarschijnlijk zullen er binnenkort weer een aantal boeken van af gaan door de drang om ze allemaal te lezen, maar deze zullen dan weer aangevuld door andere boeken die ik dan weer graag wil.

Doe-boeken

Het aller eerste boek dat ik graag aan mijn collectie wil toevoegen is Hair van Xelly Cabau van Kasbergen en ik ben zo onwijs benieuwd naar het boek. Ik ben zelf heel erg van de make-up en dat vind ik onwijs leuk om te doen, maar haar vind ik een beetje lastig. Ik draag mijn haar regelmatig los en op stage voorheen bijna altijd omhoog. Zelf ben ik wel steeds meer aan het uitproberen en daar kan denk ik dit boek ook heel goed bij helpen. Daarnaast kan ik het niet uitstaan dat ik het eerste boek van Xelly, Make-up, wel heb en deze dan niet.

Het tweede doe boek en daarnaast ook onwijs inspirerend boek om jezelf beter te leren kennen, is 52 list for happiness. Echt een boek voor mij, verwacht ik, want ik ben heel erg van de lijstjes. Een boek waarmee je dus lijstjes kunt invullen over happiness en wat hiermee te maken heeft en blijkbaar leer je jezelf door dit boek ook een stuk beter kennen. Heel erg benieuwd naar dus!

Dit boek is geen boek met lijstjes, maar met dilemma’s. Hele lastige en leuke dilemma’s die je voor jezelf kan maken met Het grote dilemma op dinsdag boek. Zelf dacht ik dat het wel een leuk boek zou zijn  om iets mee te doen op de blog. Laat zeker even weten als je dit een leuk idee vind.

En natuurlijk een heerlijk boek om mee te koken voor feestjes. Zelf heb ik het andere boek van Rens Kroes al, maar Powerfood The Party Edition lijkt me ook ontzettend leuk. Wel vind ik jammer dat ik hier nu zo weinig mee doe met mijn kookboeken, hopelijk wordt dit anders als ik op mezelf woon.

Een onwijs inspirerend boek over wat opruimen met je doet en hoe je dit beste kunt doen, kon je allemaal lezen in haar eerste boek, maar het boek Sprak Joy van Marie Kondo lees je alles over minimaliseren van je spullen, het organiseren van specifieke spullen door het hele huis en hele handige methodes om je lades te organiseren en vouw technieken voor kleding. Ik ben echt onwijs benieuwd naar dit boek en toen ik dit tegen mijn vriend vertelde, werd ik behoorlijk hard uitgelachen, al gaat hij er natuurlijk ook profijt van hebben.

Inspirerende boeken

Aller eerst beginnen we met twee boeken van een Belgische modeblogger welke beide op mijn lijstje staan. Het gaat om de twee boeken van Sofie Valkiers welke mij onwijs inspirerend lijken en welke ik beide in mijn boekenkast moet weten te krijgen. Aller eerst Little Black Book. Hierin wordt het verhaal vertelt van Sofie Valkiers waar haar liefde tijdens een kookstage in Parijs voor fashion opbloeide en daarnaast met alle in’s en out’s voor een fashionable leven voor elke vrouw. Mood of the day is het tweede boek en een beetje het vervolg of Little Black Book. In dit boek wordt meer ingegaan op je gevoel wat je op een bepaalde dag hebt, waar je vervolgens je outfit aan kan gaan koppelen en hoe jij trends kan opbuigen naar iets draagbaars voor elke dag.

Een boek wat aansluit op Little Black Book is het boek Altijd een Parisienne, Waar je ook bent dit gaat namelijk over de Franse fashionwereld, gedragingen, een gids over liefde en alles voor de vrouw van de 21e eeuw. Een boek vol verschillende invullingen met foto’s, columns, tips, recepten en korte handleidingen waar iedereen wel iets voor zichzelf uit kan halen.

Vrouwen met dromen, naar vrouwen met succes. Steeds meer jonge vrouwen willen iets voor zichzelf opbouwen of in ieder geval hun dromen najagen. In het boek Babe, you got this worden verschillende vrouwen gevraagd wanneer zij wisten dat ze aan hun succesperiode gingen beginnen, hoe zij omgingen met misstappen en hoe zij hun droom verwezenlijkten naar een succes.

Negen onwijs leuke boeken waar mijn hartje sneller van gaat kloppen en waar ik geheel waarschijnlijk inspirerende dingen uit kan halen die ik kan gaan toepassen in mijn dagelijkse leven op weg naar een lijstjesfreak, dilemma monster, party kokkin in een fantastische outfit! Ken jij deze boeken of welke voeg jij graag toe aan jouw wishlist?

3 Comments

 • Reply
  Jeanelle
  juli 8, 2017 at 09:33

  Het boek van Marie Kondo spreekt me erg aan. Ik merk dat ik meer rust in mijn hoofd krijg wanneer mijn huis opgeruimd is. Een extra steuntje in de rug dmv dit boek zou zeker van pas komen.

 • Reply
  Eva
  juli 9, 2017 at 19:40

  Het mood of the day boek van Sofie staat ook op mijn wishlist 🙂 Ik houdt verder inderdaad ook echt van een soort biografie boeken van inspirerende mensen op het gebied van mode en bloggen. Zelf heb ik al My Little Black Book, Altijd een Parisienne en Babe You Got This thuis. Allemaal echt aanraders!

 • Reply
  Persoonlijke update (+ zomeroutfit) - Suzanne Elisa
  juli 18, 2017 at 06:00

  […] mijn schoonouders en schoonzusje heb ik boeken gekregen! Ontzettend leuke boeken waarvan er twee op mijn wishlist stonden die je een tijdje terug kon lezen en ook deze boeken ga ik met veel plezier lezen (wie weet […]

 • Leave a Reply