Inspiratie | Urban Jungle Badkamer

Hoi hoi! Een tijdje terug zag ik deze prachtige foto van een urban jungle badkamer, de badkamer van blogger Serena Verbon. Zij liet onwijs mooie foto’s zien van haar prachtige, jungle geïnspireerde badkamer en ik was verkocht! Ik vind dit een prachtige stijl voor een badkamer, de plek waar je kunt ontspannen en helemaal in deze sfeer. Daarom een leuke inspiratie post hoe ook jij gemakkelijk zo’n badkamer kan creëren. Kijk je mee?

De urban jungle stijl is op dit moment helemaal een dingetje. Je ziet het  heel veel voorbij komen voor in de tuin en het balkon, waar je dus gebruik gaat maken van tropische planten en materialen zoals hout en gouden details, maar daarnaast komt deze stijl ook terug in huis en in de badkamer. Het is een stijl die ervoor zorgt dat je meer tot rust komt en een moment van ontspanning opzoekt. Ideaal dus voor de badkamer, want dit is ook de plek waar je even tot jezelf kunt komen en zeker in deze leuke stijl.

Bron: Beautylab

Ik ben geïnspireerd door deze leuke foto en de hele blogpost (linkje vind je bij de bronvermelding) van Serena Verbon en ik vind deze stijl zo leuk (hoe vaak heb ik dit al gezegd?!) en het is eigenlijk heel simpel door het toevoegen van heel veel hout, gouden details en (tropische) planten. Omdat het nu zo happening is om de jungle naar binnen te halen, kun je ook op verschillende plekken dit soort leuke items vinden. Ik heb toch nog een hele zoektocht gehad om alles bij elkaar te zoeken voor jouw urban jungle badkamer!

Bamboe ladder ~ Toiletrol houder ~ Palmblad ~ Plantenhanger ~ Spiegel ~ Palmbladeren ~ Tea light ~ Monsterblad ~ Bamboe krukje

De items komen van vier verschillende webshops vandaag, zo kan je zelf ook een beetje mixen en matchen en wat betreft kleuren hoeft het bij Urban Jungle niet precies hetzelfde te zijn en mag het net allemaal wat verschillen qua kleur. Dit zie je ook met het goud en de bamboe, dit hoeft niet perse hetzelfde te zijn. De bamboe mag verschillen in dikte, het goud mag net iets meer brons zijn dan het ander en dit geeft een beetje dat urban stijltje wat je ook op de foto ziet. Het mooie ook van de badkamer van Serena is het ovaalvormige bad, hierdoor heb je niet de harde randen in je badkamer en wordt het allemaal iets rustiger en speelser en hierdoor kun je ook achter het bad (in de hoeken) de badkamer opvullen met eventueel planten die de ruimte opvullen, maar daarnaast ook sfeer creëren.

Heb je zelf wel een hoekig bad, dan kun je ook zelf de harde randen weghalen, door bijvoorbeeld in die hoek een grote pot neer te zetten met een wilde plant of boven die hoek een plant neer te hangen met de plantenhanger. Hiermee vervaag je die hoeken en creëer je, zonder je hele badkamer te slopen voor een ovaalvormig bad, toch die chill setting in je badkamer.

Dit waren mijn tips en inspiratie voor een urban jungle badkamer geïnspireerd op de badkamer van Serena Verbon. Daarnaast kun je ook deze items gebruiken om je kantoor, huiskamer, wc of balkon op te fleuren en jungle proof te maken!

Wat vind jij van de urban jungle stijl?

1 Comment

  • Reply
    Roos | Soitsrose
    juni 28, 2017 at 14:39

    Oh het ziet er wel echt heel gaaf uit met al dat groen!

  • Leave a Reply