Budgetproof Etos Maskers

Hi! Een goede verzorging van je huid is iets wat ik zelf erg belangrijk vind, maar vaak ook heel wat geld kan kosten. Een olie hiervoor, een crèmepje daarvoor, een maskertje voor dit en een scrubje voor dat. Er zijn heel veel soorten producten, vergelijkbare producten uitgebracht door heel veel andere merken en vind daar maar eens de beste uit. Zo komt Etos met maar liefst 9 verschillende, budgetproof maskers uit. Budgetproof, een verwenmoment voor jezelf en ultieme verzorging voor de huid. 

Etos voegt 9 verschillende maskertjes toe aan hun merk met daarvan twee varianten, namelijk de funmaskers en de intensieve maskers. Bij de een staat de prikkelende sensatie en de geurbeleving centraal en bij de intensieve maskers gaat het om de intensieve werking van de maskers waarmee het maximale uit je huid wordt gehaald. Stuk voor stuk maskers waar ik zelf erg benieuwd naar ben geworden en het leuke van deze maskers, ze zijn allemaal voor maar €0,99 verkrijgbaar!

Zelf ben ik heel benieuwd geworden naar de maskers en daarom kon ik het niet laten om 5 maskers te gaan testen en met je te delen. Daarom volgen nu vijf mini reviews van de maskers, zowel uit de intensieve maskerlijn als van de funmaskers.

Intensieve maskers

Er zijn drie verschillende intensieve maskers, waarvan ik er twee ga reviewen voor je. Ik heb zowel een heerlijk Peel Off masker getest en een van de Mud maskers. Daarnaast is er ook nog een heerlijk ander mud masker, namelijk Cleansing Mud Mask met Dead sea minerals, Seaweed & Lavender.

Cleaninsing Peel Off Mask

Peel off maskers vind ik echt heerlijk en dit masker geeft mij precies hetzelfde gevoel. Dit is een masker wat ik ook zeker vaker ga gebruiken en een aantal van moet gaan inslaan, zodat ik deze altijd binnen handbereik heb. Dit peel off masker bestaat uit de Manuka honing en heeft een zachte geur van jasmijn. Een heerlijke combinatie. Het masker zorgt voor een stralende, frisse huid en dat vind ik zo fijn aan het masker. Het masker verdeelt goed over de huid, waardoor over het gehele gezicht evenveel product is aangebracht en je het ook gemakkelijk in een beweging van je huid kan ‘trekken’. Het masker heeft een hele fijne werking, het verzorgt de huid, maakt het zacht, verwijdert dode huidcellen en ook irriteert het mijn gevoelige huid totaal niet. Daarnaast kun je ook gemakkelijk de laatste restjes met lauwwarm water van je gezicht wassen, zonder té hard te moeten boenen én het laat totaal geen platterig gevoel achter. Een ideaal masker!

Balancing Mud Mask

Mud maskers waren altijd mijn favoriet, omdat deze de huid diep reinigen en heerlijk zacht aan laten voelen. Dit was echter voor mijn huid ook een heel moeilijk masker. Als ik het er net iets te lang op liet zitten, waardoor er geen zuurstof bij de huid kan, liep de irritatie van mijn huid hoog op. Lastig, want het zijn heerlijke maskers. Ik was dus erg benieuwd naar dit masker, een budgetproof masker, zou deze het misschien wel goed doen voor mijn huid? De arganolie welke in het masker zit verwerkt, zorgt voor de intensieve verzorging van de huid, terwijl het bessenextract zorgt voor de intensieve reiniging en dankzij de antioxiderende werking wordt de natuurlijke balans van je huid hersteld.

Ik vind het een ontzettend fijn masker en de arganolie zorgt er denk ik voor dat mijn huid niet te veel geïrriteerd raakt en ik het masker dus kan gebruiken voor mijn huid. Dat is weer een opluchting, want het zijn zulke fijne maskers die mud maskers. Dus inderdaad ready to use, all skin types helemaal waar!

Funmaskers

Na de intensieve maskers, komen de funmaskers. Deze maskers hebben ook een fijne werking voor de huid, maar daarnaast staat vooral de geurbeleving centraal en het moment van ontspannen. Een ontspannen geest zorgt namelijk ook voor een mooiere huid. Naast de drie maskers die ik ga testen, zijn er ook nog het Cleansing Choco Mask (mud mask), Refreshing Cucumber Mask (peel off mask) en Soothing Passion Flower Mask (peel off mask).

Deep Cleansing Virgin Olive Mask

Ook bij de funmaskers zijn er heerlijke maskers, waaronder dit oil mask met Olijfolie. Olijfolie zorgt voor een kalmerend en voedend effect op de huid en in combinatie met de sea butter, zorgt dit voor een intense reiniging en hydratatie. Het masker ruikt heerlijk fris, verdeelt gemakkelijk over de huid en ik voelde het meteen werken. Het prikkelt een beetje op mijn huid, maar het zorgt er niet voor dat mijn huid geïrriteerd aanvoelt of uitziet na gebruik. Het masker droogt snel in, zo 10 à 15 minuten en vervolgens kun je het gemakkelijk afspoelen met lauwwarm water. Zorgt dat je zeker niet té warm water gebruikt, want dit zorgt ervoor dat je je huid uitdroogt en dat is sonde als je net een masker hebt gebruik wat je huid juist hydrateerd. Mijn huid voelt na gebruik enorm zacht en fris aan en ziet niet rood!

Refreshing Fruit Smoothie

Dit is helaas een masker waar ik iets minder tevreden over bent en het niet goed doet op mijn huid. Ook dit is een modddermasker en is een combinatie van perzikolie en mangoboter en zou de huid zacht moeten maken en een frisse teint moeten geven. Het masker ruikt enorm zoet en fris naar mango en perzik en dat vind ik een heel fijn gevoel. Helaas begint het al direct te prikken/branden bij het aanbrengen en tijdens het opdrogen van het masker. Mijn huid ziet na gebruik van het masker erg rood en geïrriteerd, waardoor de combinatie van perzikolie en mangoboter voor mij geen succes is.

Smoothing Strawberry Souffle Mask

Dit masker heeft wat mij betreft de lekkerste geur! Een heerlijke combinatie van aardbeien en vanille, dat ruikt goddelijk! De combinatie van aardbeien en vanille-extract zorgt voor een kalmerend effect van de huid, hydrateert de huid en de huid ziet er gladder uit. Het lijkt net of ik aardbeienyoghurt over mijn huid smeer en dat voelt nog verrassend lekker  (wie weet een idee voor een DIY masker met yoghurt??!) . Het masker is heerlijk verfrissend en hydrateert mijn huid z’n best! Het voelt na gebruik heerlijk zacht aan, maar of mijn huid ook daadwerkelijk gladder is, kan ik niet zeggen. Een heerlijk masker en zelfs voor de gevoelige huid heel fijn!

Etos’ Mask tips

Om nog meer te genieten van je masker, geeft Etos een aantal hele prettige tips om eens uit te proberen om het beste uit je maskers en je huid te halen!

• Neem een moddermasker wanneer je je huid ultiem wilt reinigen. Dit type masker droogt in waardoor vuil en onzuiverheden op natuurlijke wijze worden verwijderd.
• Wikkel je gezicht na het aanbrengen van het masker in met een vochtige warme handdoek. Door de warmte trekken de voedende ingrediënten nog beter in de huid.
• Dé trend op het gebied van maskers is multi-masking. Dat houdt in dat je voor de verschillende zones van je huid een ander masker gebruikt, omdat iedere huidzone een andere behoefte heeft. Zoals bijvoorbeeld een reinigend masker voor neus en kin, een hydraterende variant voor wangen en een smoothing mask voor je voorhoofd. Zo geef je je huid precies wat het waar nodig heeft.
• Bewaar je masker in de koelkast voor een verkwikkend effect.

Vijf leuke maskers, waarvan ik er vier zo bijna de hemel in kan prijzen! Hele fijne maskers en geschikt voor elke huidtype en dat voor maar €0,99 per stuk!

Ben jij bekend met de nieuwe Etos maskers?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    juni 20, 2017 at 13:35

    Jammer dat wij hier in België geen Etos hebben, want die maskertjes zien er ontzettend tof uit. Vooral het Deep Cleansing Virgin Olive Mask lijkt me wel wat!

  • Leave a Reply