Bulldog Review | Verzorging voor mannen

Hoi hoi! Omdat het bijna Vaderdag is en daarnaast omdat huidverzorging erg belangrijk is (ja, ook voor jullie mannen) leek het me leuk om deze twee producten voor mannen te reviewen. Ze zijn bij mij thuis uitvoerig door de mannen getest en vandaag ga ik je er iets meer over vertellen. Dus ben jij een man of wil jij jouw vader of vriend iets cadeau doen wat ook nog zinvol is, lees dan verder.

De producten welke ik ga testen zijn van het merk Bulldog. Het idee voor Bulldog ontstond in 2005, waarbij oprichter Simon Duffy opmerkte dat er geen huidverzorging voor mannen is wie waarde hechten aan natuurlijke ingrediënten. Er waren wel producten die hij gebruikte, maar deze waren niet helemaal naar zijn smaak. Hierna volgde twee jaar uitgebreid productonderzoek, -ontwerp en -ontwikkeling samen met zijn vriend en mede-oprichter Rhodri Ferrier en daarna maakte het nieuwe merk Bulldog zijn debuut bij een vooraanstaande Britse Retailer. De producten hebben sindsdien verschillende prijzen gewonnen in en zijn in verschillende landen verkrijgbaar.

Mannen houden van eenvoud, wellicht herkenbaar. Vrouwen willen nog wel eens een huidverzorgingsproduct (maar daarnaast ook kleding, interieuritems, noem maar op) kopen door het uiterlijk van de verpakking. Mannen willen daarentegen eenvoudige dingen en dit geldt ook voor huidverzorging. Geen toeters en bellen, geen gekke dingen, gewoon een product dat goed werkt. Alle producten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen. Ze bevatten daarnaast natuurlijke ingrediënten zoals aloë, camelina olie en groene thee. De producten zijn veganistisch en er worden geen dierproeven uitgevoerd.

Bulldog Sensitive Moisturiser

Wat mij betreft hoeven mannen niet veel producten te gebruiken om er goed uit te zien, maar er zijn wel een aantal producten welke ik erg belangrijk vind en wat zelfs voor de vrouw onder de essentials valt. Zo is het gebruik van een goede dagcrème heel belangrijk, kan een deodorant niet ontbreken, een goede zonbescherming en een product om de huid schoon te houden. Veel mannen vergeten alleen het reinigen van de huid, maar ondanks dat zij geen make-up gebruiken, is het toch belangrijk om de huid te reinigen. Dat moest even van het hart. Een van de essentials is een goede dagcrème en dat is een product dat de huid beschermt en verzorgd en zo zie je er altijd stralend uit!

Zo zijn er voor vrouwen heel veel varianten dagcrème. Puberteit, 30+, anti age, voor de droge huid, voor de vette huid, voor de gevoelige huid, voor de gemengde huid, noem maar op. Voor mannen is dit echter een stuk minder en heb je vaak een standaard dagcrème en daar moet je het mee doen. Bulldog heeft gelukkig meerdere soorten dagcrème, waaronder de original, maar ook deze voor de gevoelige huid.

Ingrediënten: Aqua (Water), Ethylhexyl palmitate, Caprylic/capric triglyceride, Glycerin, Sodium polyacrylate, Sorbitan stearate, Pentaerythrityl distearate, Phenoxyethanol, Tocopheryl acetate (Vitamin E acetate), Sodium stearoyl glutamate, Benzoic acid, Cedrus atlantica (Cedarwood) bark oil, Dehydroacetic acid, Mannan, Camellia sinensis (Green Tea) leaf extract, Hydrolyzed algin, Sodium hydroxide, Ethylhexylglycerin, Maris Aqua (Sea Water), Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Polyaminopropyl biguanide, Chlorella vulgaris extract.

En dan komt nu mijn vader aan het woord, want hij heeft de producten uitvoerig getest. Man van weinig woorden, dus daar moeten we het mee doen. De Sensitive Moisturiser is een heel fijn product, doet goed zijn werk, verzorgt de huid, zorgt ervoor dat de huid zacht aan voelt, verdeelt gemakkelijk over de huid, trekt snel in en irriteert de huid absoluut niet. Alles wat ik eigenlijk wil van zo’n product, dus een top product!

Bulldog Sensitive After Shave Balm

Ik blijf het in deze blogpost toch zeggen, verzorging is belangrijk, ook voor mannen! Zeker na het scheren, is goede verzorging erg belangrijk. Met scheren is de kans op irritatie van de huid stukken groter, want je haalt het bovenste laagje van je huid weg. Het is dus zeker na het scheren belangrijk om extra verzorging toe te voegen aan de huid. Dit kan met een gewone dagcrème, maar het is daarnaast belangrijk om de huid nog intenser te verzorgen en hiervoor gebruik je een after shave balm. Dit is een balm die speciaal is ontwikkelt om na het scheren te gebruiken en deze extra verzorging te bieden. Het fijne van deze after shave balm is dat hij geen alcohol bevat en dus ook zeker niet meer irritatie veroorzaakt én ook deze after shave balm is verkrijgbaar voor de gewone huid (original) en de voor de gevoelige huid.

Ingrediënten: Aqua (Water) Glycerin Ethylhexyl palmitate PPG-15 stearyl ether Caprylic/capric triglyceride Rosa eglentaria (Sweetbriar / Rosehip) seed oil Sorbitan stearate Phenoxyethanol Pentaerythrityl distearate Tocopheryl acetate (Vitamine E acetate) Sodium polyacrylate Sodium stearoyl glutamate Benzoic acid Bisabolol Carbomer Cedrus atlantica (Cedarwood) bark oil Dehydroacetic acid Mannan Camellia sinensis (Green Tea) leaf extract Sodium hydroxide Ethylhexylglycerin Pogostemon cablin (Patchouli) oil Polyaminopropyl biguanide

En ook hier kunnen we heel kort over zijn, een prima product welke de huid net dat beetje extra geeft na et scheren en de huid totaal niet irriteert. Het geeft een enorme boost aan verzorging, de huid straalt, maar glimt niet of voelt niet vettig aan. Daarnaast verdeelt ook de Sensitve After Shave Balm gemakkelijk over de huid en trekt hij snel in.

Bulldog Sensitive Moisturiser is verkrijgbaar voor €9,99 (100 ml) en Bulldog Sensitive After Shave Balm is verkrijgbaar voor €8,99 (100 ml) bij onder andere Etos.

Gebruik jij (of jouw man/vriend/vader) huidverzorging?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    juni 9, 2017 at 10:34

    Lijken me toffe producten! Mijn vriend gebruikt, afgezien van deodorant en scheerschuim, enkel de producten die ik voor hem koop. :’D Aftershavebalsem, een gezichtsscrub, dat soort dingen. Dit merk lijkt me wel iets voor hem!

  • Leave a Reply