Miss Sporty Insta Glow Foundation & Primer Review

Hi girls! Een foundation en primer zijn producten die ik dagelijks gebruik en waarvan ik ook nog steeds een beetje zoekende in ben wat voor mij goed werkt en wat fijne producten zijn. Zo ben ik sinds een paar weken de Miss Sporty Insta Glow Foundation en Primer aan het testen om te kijken of deze eventueel geschikt voor mij zijn. Vandaag meer over de Miss Sporty Insta Glow producten.

Over de Miss Sporty Insta Glow producten: Er altijd op en top uitzien met een #naturalglow en een #perfectskin. Dit kan met INSTA GLOW, de nieuwe make-up lijn van  Miss Sporty! Stop met het bewerken van al je Instagram foto’s. No filter needed anymore. Ga stralend en verzorgd de straat op, zonder daar veel voor te hoeven doen. 

Producten die ervoor zorgen dat je geen filter meer nodig hebt voor de perfecte foto, een stralende finish, verzorging in een gemakkelijke handomdraai. Dat is eigenlijk wat ik nodig heb, want ik wil in de ochtend niet te veel moeite hoeven doen om er toch goed uit te zien en dat kan met deze producten van Miss Sporty dus schijnbaar. De gehele Insta Glow lijn bestaat uit een primer, foundation in verschillende kleuren, multi color powder, twee bronzers en vijf blushes. Vandaag komen alleen de primer en foundation aan bod en in een volgende blogpost review ik de blush en multi color powder. Ik ben heel erg benieuwd.

Miss Sporty Insta Glow Primer

Als je wilt dat je make-up de hele dag flawless blijft zitten, kun je het beste een primer gebruiken. Dit dient als een basis voor de rest van je make-up, waardoor de make-up longlasting zou worden. De primer van Miss Sporty belooft dit ook, maar daarnaast zorgt de primer ook voor een natuurlijke glans door de subtiele glitterdeeltjes die in de primer zitten verstopt. Daarnaast is het een roze primer en deze zorgt ervoor, samen met de subtiele glittertjes, dat je een stuk wakkerder oogt. Je kunt het een beetje vergelijken met een color correcting in een primer.

De primer zie je vrijwel niet, maar toch is het effect heel mooi. Je krijgt een mooie, subtiele glans en je gezicht straalt hierdoor net iets meer. De primer bevat siliconen, maar voelt toch prettig aan op de huid. Het is een hele luchtige primer, welke aanvoelt als een dagcrème. Zelf vind ik het prettig om een primer aan te brengen met de vingers, heel af en toe wil ik het nog wel eens doen met een foundation kwast, maar de meeste tijd is het toch snel met de vingers. Mijn huid wordt na het aanbrengen, net iets plakkeriger, maar niet te erg. Hierdoor krijgt ik wel echt het gevoel dat het iets doet, dat de hechting van de foundation ook beter zal zijn. Zeker ook voor meiden met een droge huid, net als ik, is dit een hele fijne primer, omdat de droogte en lijntjes door deze luchtige, glanzende primer juist niet worden benadrukt.

Miss Sporty Insta Glow Foundation

Nadat je de primer hebt gebruikt, is het natuurlijk tijd voor de foundation. Ik vind zelf de primer al heel fijn om te gebruiken als ik verder geen make-up of nauwelijks make-up draag, maar het ziet er toch meteen een stuk frisser uit. Meeste tijd ga ik toch met een laagje foundation de deur uit. De Insta Glow Foundation is verkrijgbaar in vier tinten, 001 ivory, 002 light, 003 medium en 004 dark. Zelf heb ik de eerste twee, de twee lichtste kleuren die perfect passen bij mijn huid. De eerste kleur is goed voor mij in de winter, maar 002 light is nu met het iets mooiere weer beter bij mijn huid. Mocht ik dadelijk naar het zonnige zuiden gaan, zijn ze waarschijnlijk allebei te licht, ondanks dat ik niet heel bruin wordt, maar daarvoor zijn ze toch wel echt te licht. Voor de meiden met een bleke huid, is deze foundation dus waarschijnlijk zeer geschikt. Genoeg over de kleuren, Miss Sporty belooft met de Insta Glow Foundation onzuiverheden te bedekken en een natuurlijke finish te geven.

Nadat ik de primer hebt aangebracht, breng ik altijd de foundation aan. Hiervoor gaat mijn voorkeur uit naar een beautyblender, dit vind ik zelf de fijnste manier om alles egaal aan te brengen en heb ik ook niet het idee dat ik plekjes vergeet te blenden. Het aanbrengen van de foundation gaat erg goed met de beautyblender, hierdoor is alles mooi verdeeld en krijg je een flawless effect. Echter kan de foundation wel een beetje de droogtelijntjes benadrukken, zeker rondom mijn neus is dit het geval. Verder ziet de foundation er wel ontzettend mooi uit, hij heeft een lichte dekking, maar bedekt rode plekjes wel, sproetjes worden niet helemaal bedekt, maar dit ziet er wel heel mooi en egaal uit. De foundation heeft geen opvallende glanzende of matte finish en zit hier een beetje tussenin, maar in combinatie met de primer en andere producten (poeder, blush, bronzer en highlighter) oogt het allemaal heel mooi.

Swatches

001 Ivory, 002 Light, Primer

Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over de producten en de producten alleen nog maar meer wil blijven gebruiken. Eventueel schaf ik nog een donkerdere variant aan om mee te nemen op vakantie en me daar ook helemaal top te kunnen voelen. Beide producten zorgen voor een hele natuurlijke look waarmee je binnen no-time de deur uit kan gaan.

De Miss Sporty Insta Glow Foundation is verkrijgbaar voor €4,99 (30 ml) in vier verschillende kleuren en Insta Glow Primer is verkrijgbaar voor €3,99 (30 ml). De producten zijn al te koop en kun je onder andere bij Etos vinden!

Ben jij bekend met de Insta Glow producten?

1 Comment

  • Reply
    Kim
    mei 24, 2017 at 14:07

    Ik ken de producten nog niet! Het oogt mooi aan. Vlekken ze op de huid of valt dit mee?

  • Leave a Reply