Deze tools heb je als blogger nodig!

Hi ladies! Bloggen werd in het begin wel eens gezien als een simpele hobby. Een beetje verhaaltjes tikken achter een laptop. Menig blogger zal dit ook wel eens te horen hebben gekregen, maar wij bloggers onder mekaar weten dat het niet precies zo zit. Er komt een heleboel bij kijken en je hebt er ook nog wel wat tools voor nodig, vandaag laat ik je zien wat ik zoal nodig heb voor een dagje bloggen.

Het technische gedeelte

Een camera ● Cameralenzen ● Statief ● Laptop ● Telefoon

Als het gaat om het echte technische gedeelte van het schrijven van de blogposts, heb je bovenstaande spulletjes nodig. Een statief is een optioneel item, maar het is wel heel erg gemakkelijk als je net als ik veel foto’s maakt van producten of als je eventueel ook filmt. Als je deze tools hebt, kun je eigenlijk aan de slag met het schrijven van alle artikelen. Welke tools je precies gebruikt, is natuurlijk weer aan jou. Qua cameralenzen zweren veel bloggers bij de 50 mm lens waarmee je inderdaad prachtige foto’s kunt maken! Deze, maar ook andere lenzen vind je hier. Het hoeft niet perse een iPhone te zijn, zoals hierboven staat afgebeeld, maar het kan elke willekeurige telefoon zijn waar jij fijn mee werkt en dit geldt met alle dingen. Daarnaast is het ook fijn als je hier jouw eigen weg in kan vinden, iedereen doet het toch op zijn eigen manier.

Frutseltjes

Daarnaast zijn er ook nog een aantal kleine items die je nodig hebt, wil je net als ik vooruit plannen, producten testen en noem maar op. Ik zelf werk altijd erg netjes vooruit, de ene keer gaat dit wat beter en in tijden van toetsen op school en veel dingen naast school er om heen, gaat het iets minder. Echter ben ik continu bezig met de blog en alles wat daarbij komt kijken. Ideeën opdoen, plannen, foto’s maken, foto’s bewerken en na al die dingen komt een blogpost uiteindelijk online. Voor dit alles gebruik ik een notitieboekje en gaan er heel wat markeerstiften en pennen doorheen.

Daarnaast gebruik ik ook mijn Google Calender voor heel veel dingen die met het bloggen te maken hebben. Google Calender is agenda vanuit Google die je via een applicatie op je telefoon en tablet aan kan en gemakkelijk via de browser op je laptop. Zo heb je overal en altijd je agenda met daarin de belangrijke dingen. Ikzelf gebruik deze agenda voor persoonlijke dingen, schooldingen, maar ook voor afspraken rondom de site. Heb ik bijvoorbeeld campagnes lopen of meetings, dan plaats ik deze daarin en heb ik gemakkelijk alles in een overzicht in mijn agenda.

Buiten alle producten die ik test voor de blog en de kledingstukken, is het ook een stuk moeilijker om deze artikelen te schrijven. Dus ook al deze items komen erbij kijken en ook de spullen waarmee ik fotografeer. Zo heb ik een plekje binnen in huis gemaakt waar ik fotografeer en heb ik ook decoratie dingen die ik hierbij gebruik.

Heel veel spulletjes die je uiteindelijk allemaal gebruikt bij het bloggen en soms wat duurdere aankopen, zoals een goede laptop en camera, maar ook budget items die je overal kunt vinden, maar het bloggen toch een stuk gemakkelijker maken.

Wat gebruik jij voor het bloggen?

3 Comments

 • Reply
  Marloes
  mei 2, 2017 at 09:41

  Leuk om dat zo eens te zien!

 • Reply
  Jessica J.
  mei 2, 2017 at 11:59

  Mijn vriend dacht initieel ook dat bloggen simpel is, maar nu hij ziet hoeveel tijd ik in één artikel steek… En dan nog die interactie met andere bloggers en je lezers… Het loopt algauw op!
  Het enige dat ik nog mis, is een vast hoekje en eventueel een studiolamp om (product)foto’s te maken. Nu moet ik telkens de eettafel en de muur erachter vrijmaken en hopen op goed daglicht…

 • Reply
  Eva
  mei 3, 2017 at 23:16

  Een statief moet ik nog steeds kopen! Ik heb al wel een afstandsbediening voor m’n camera bijvoorbeeld, dus je zou denken dat ik ook een statief heb, haha. En ik heb de 50mm lens waar je het over hebt. Echt een fijne lens!

 • Leave a Reply