Fulltime aan het werk: Zou ik dat willen?

Een paar maanden terug kwam het toch allemaal heel dichtbij. Toekomstplannen. Alles kwam op dat moment om de hoek kijken. Wat wil ik nu eigenlijk? Ga ik verder leren? Wil ik werken? Werken en leren samen? Samenwonen? Op kamers? Op dat moment kwam alles samen en moest ik voor mezelf beslissingen gaan maken wat ik wou gaan doen. Toch best lastig en daarom neem ik je mee in dat proces met de hamvraag, fulltime aan het werk, zou ik dat willen?

Fulltime werken? Ja of nee?

Volgende maand is het hoogstwaarschijnlijk officieel dat ik mijn opleiding heb afgerond en daar ben ik het afgelopen schooljaar allemaal mee bezig geweest en heb ik naar toe gewerkt. Begin dit jaar kwam het dus om de hoek kijken, wat wil ik nu verder? Ik heb me voorheen altijd vastgehouden aan het feit dat ik hbo zou gaan doen en dus verder zou gaan leren, maar toch kwam er een twijfel in me naar boven toen ik het laatste halfjaar van mijn opleiding in ging. Maar zou ik dan nu al fulltime willen werken?! In mijn hoofd is het ook geweest dat ik nu met een opleiding moet beginnen en anders het niet meer doe, na een jaar werken, zie ik het leren denk ik veel minder zitten en dus is nu de kans om nog verder te gaan. En 19 jaar en dan al werken? Voel ik me dan niet onwijs jong? Op de vraag fulltime werken kwam dus al gauw een nee!

Wat dan?

De keus wat dan was daarna niet meer zo moeilijk. Ik had in het begin twee studies op het oog. Of ik zou voor social studies gaan of pedagogiek en uiteindelijk heb ik me ingeschreven en ben ik al aangenomen bij de studie pedagogiek. Hierover vertelde ik al eerder in een blogpost en alle stappen die hieraan vooraf gingen, die blogpost vind je hier. Ook kwam hierbij de keus waar de opleiding zou gaan zijn. Pedagogiek vind je op allerlei plaatsen en ik kon gaan voor een plek verder weg, waardoor ik meer moet gaan reizen of op kamers moet of veilig, dichtbij op maar een halfuur afstand van thuis. Uiteindelijk ben ik voor veiligheid gegaan en kan ik volgend jaar mooi beginnen aan mijn studie pedagogiek in Eindhoven!

En nu?

Nu is het dus nog eventjes bikkelen voor de laatste, belangrijke momenten op school, zoals mijn eindgesprek en dan beginnen we aan een geheel nieuw hoofdstuk dat pedagogiek heet en dus voorlopig nog vier jaartjes niet fulltime werken.

Hoe denk jij over de toekomst?

5 Comments

 • Reply
  Lorena
  april 12, 2017 at 12:44

  Heel slim van je!

 • Reply
  Marloes
  april 12, 2017 at 17:47

  Heel veel succes met je volgende studie!

 • Reply
  Jolien
  april 12, 2017 at 17:58

  Ik kan echt eindeloos twijfelen over mijn toekomstplannen ­čśÇ Veel succes met je nieuwe studie!

 • Reply
  Rebecca
  april 12, 2017 at 21:34

  Heel goed dat je met een volgende studie gaat beginnen. Ik ging vanaf mijn negentiende gelijk fulltime werken en daar heb ik nu de ‘lasten’ van. Stomme beslissing geweest en had lekker nog even op school moeten blijven.

 • Reply
  Jessica J.
  april 12, 2017 at 22:00

  Spannend, zeg! Veel succes!

 • Leave a Reply