Basisproducten & tools van ELF

Hi girls! Zelf test ik al jaren producten van ELF, oftewel Eyes Lips Face en ben ik onwijs enthousiast over hun producten. Ik heb al meerdere malen bestellingen gedaan en ook dit keer heb ik weer een aantal producten die ik met jullie wil delen, namelijk een aantal basisproducten en een tool van ELF.

Een goede basis van de make-up is het halve werk. Het scheelt gewoon zoveel gedoe naderhand en daarom vind ik het ook belangrijk om te investeren in de juiste producten voor je basismake-up. Voor mij bestaat de basis uit aller eerst een goede hydratatie in de vorm van een dagcrème. Vervolgens gebruik ik een primer en dan begint de basismake-up welke bestaat uit een foundation en een concealer. Vervolgens kun je dit gaan opbouwen met crème contour, maar dat laat ik in deze blogpost achterwegen.

Als basisproducten heb ik dan ook een primer, foundation en concealer getest van ELF. Ik gebruik alle producten nu langere tijd en dit heb ik gedaan zodat ik ook het effect op langer termijn aan jullie kan vertellen. Dus eventuele verbetering van de huid of de opkomst van acne.

Links naar rechts: ELF foundation, ELF concealer & ELF primer.

Minerale gezichtsprimer

Voordat ik begin met mijn make-up gebruik ik een basis in de vorm van een primer. Sindskort is het de minerale primer van ELF. Het is een dikke, gelachtige, zachte substantie die mijn huid direct matt maakt. Het zorgt ervoor dat mijn huid een mooie, egale basis vormt voor de rest van mijn make-up. Mijn huid voelt na gebruik direct zacht aan en make-up lijkt vervolgens ook mooier aangebracht te worden. Ik heb daarnaast ook het idee dat mijn make-up langer mooi blijft zitten en het niet gaan uitlopen.

Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone,Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Silica Dimethyl Silylate, Phenoxyethanol May Contain: Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Red 40 Lake (CI 16035), Blue 1 Lake (CI 42090), Ultramarines (CI 77007), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Tin Oxide (CI 77861)

Een hele fijne primer dus die ook op langer termijn bij mij geen acne veroorzaakt, de huid doet stralen en make-up mooier maakt. De minerale primer is verkrijgbaar voor €8,00 (14 gram).

Foundation voor een perfecte finish

Na het gebruik van een primer, gebruik ik een foundation. Ik ben gegaan voor een lichte foundation welke ik tegenkwam in de webshop en hij wordt als volgt genoemd: ‘Foundation voor een perfecte finish’. Als jij je product zo’n naam geeft, moet het wel goed zijn! Ik ben zelf gegaan voor de lichtste keur, porcelain, maar er zijn ook nog vijf andere kleuren verkrijgbaar. Keus genoeg om ook een foundation te vinden geschikt voor jouw huidskleur. Echter is de lichtste kleur niet onwijs licht, maar wel net goed voor mij nu ik een beetje een kleurtje heb. De foundation heeft een dunne structuur wat ik zelf erg prettig vind werken. De foundation verdeelt gemakkelijk over het gezicht en blijft langere tijd zitten. Wel merk ik dat je bij deze foundation zeker even moet afpoederen om eventueel glijden te voorkomen.

Octyl Salicylate 2%, Titanium Dioxide 5.5% INACTIVE INGREDIENTS: Water (Aqua), Cyclopentasiloxane, Isododecane, Hydrogenated Polyisobutene, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Polymethyl Methacrylate, Sorbitan Sesquiisostearate, Butylene Glycol, Talc, Dimethicone, Disteardimonium Hectorite, Magnesium Sulfate, Glycerin, Phenoxyethanol, Synthetic Beeswax, Potassium Sorbate, Propylene Carbonate, Boron Nitride, Barium Sulfate, Caprylyl Glycol May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Een fijne, lichte foundation voor nu met het mooiere weer op komst. Afpoederen is zeker even nodig om de hele dag door te komen, maar uiteindelijk wel een mooi, dekkend en egaal resultaat. De foundation is verkrijgbaar in de webshop voor €8.00 (20 gram).

High Definition Concealer

Als laatste wat ik aanbreng voor een egale basis, voordat ik aan de slag ga met poeders en dergelijke, gebruik ik een concealer. Ik gebruik een concealer onder de ogen, om “donkere” kringen te vervagen en daarnaast ook om highlight punten extra op te lichten voordat ik met een highlighter aan de slag ga. De concealer heeft aller eerst een goede dekking. Het brengt gemakkelijk aan met de apllicator en is goed in de huid te vervagen. Echter is de concealer maak verkrijgbaar in één kleur, in de kleur fair, welke voor mij aan de donkere kant is. Dit is heel jammer, waar je bij de foundation genoeg keus hebt, heb je dat hier helemaal niet en is de kans groot dat het voor jou niet de juiste kleur is.

Water(Aqua), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Isododecane, Tridecyl Trimelitate, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Propylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Sorbitan Olivate, Magnesium Stearate, Magnesium Sulphate, Boron Nitride, Disteardimonium Hectorite, Silica Dimethyl Silylat, Triethoxycaprylylsilane, Talc, Tocopheryl Acetate (Ve), Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vc), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Morus Alba Fruit Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Methylisothiazolinone. May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarine Violet (CI 77007), Chromium Oxide Greens (CI 77288), FD&C Blue No.1 (CI 42090)

Een goede concealer, alleen jammer dat er zo weinig kleurkeus is, waardoor het maar beperkt is of hij wel of niet voor jou geschikt is. De concealer is verkrijgbaar voor €5,00 (7,5 gram).

Beauty blender

Ik heb een vervanger gevonden voor de originele beauty blender! Dit is zo’n onwijs fijne beauty blender om je make-up egaal mee aan te brengen. Het is een hele zachte spons, die genoeg water opneemt, je product gemakkelijk en snel aanbrengt en het ziet er onwijs gaaf uit. Ik gebruik de spons nu een tijdje en ik ben elke keer weer enthousiast. Ik gebruik de beauty blender al bij het aanbrengen van mijn primer, om ook deze goed te verdelen over de huid. Vervolgens breng ik mijn foundation en concealer er mee aan en ook breng ik de poeder onder mijn ogen aan met dit product. Eventueel gebruik ik hem ook nog bij andere crèmeproducten, zoals een blush of bronzer. Echt ideaal!

De beauty blender is echt top en is verkrijgbaar voor €8,00.

Hele fijne producten en een geweldige tool van ELF voor mijn basismake-up. Over de beauty blender ben ik helemaal te spreken, maar daarnaast ook over de primer en de foundation. De concealer is ook een fijn product, maar qua kleur helaas niet geschikt voor mij.

Ben jij bekend met producten van ELF?

3 Comments

 • Reply
  TypischKim
  april 11, 2017 at 10:14

  De producten klinken goed! Het is lang geleden dat ik iets voor het laatst heb besteld op elf, Misschien maar weer eens op de webshop kijken.

 • Reply
  Kim
  april 11, 2017 at 14:04

  Heel lang geleden dat ik iets kocht bij Elf. De producten zien er nog steeds erg mooi uit.

 • Reply
  Marielle
  april 13, 2017 at 20:17

  De producten van ELF vind ik erg fijn! Ziet er goed uit allemaal

 • Leave a Reply