7 redenen waarom ik dol ben op maart

Hoi hoi! Maart is een van mijn favoriete maanden, maar waarom eigenlijk?! Dat wil ik met deze blogpost allemaal duidelijk maken en misschien wordt jij net als ik zo gek op maart! Dus leuke dingen als mijn verjaardag en de lente en alles wat hierbij komt kijken, komt in deze blogpost aan bod.

Begin van de lente

Aller eerste, het aller belangrijkste, het begin van de lente. De lente begint in maart en dat maakt mij ozo gelukkig. Ik ben echt iemand van het goede weer, de mooie momenten die veroorzaakt worden door de lente (verliefdheid, zonnestralen, geitjes, bloeiende bloemen). Ik kan het gewoonweg niet uitleggen wat de lente met mij doet, maar ik hou er gewoon van en dat alleen al maakt maart zo leuk!

De eerste zonnestralen

De eerste zonnestralen, de warmte daarvan voelen op je lichaam als je voor het raam zit of ‘s ochtends wakker worden als de zon door de raam naar binnen schijnt. Daarnaast is zonlicht ook gewoon goed voor je lichaam, het zorgt ervoor dat je je energieker en positiever voelt en dat vind ik heerlijk. Je hebt meer energie, wilt meer dingen ondernemen en ik voel me dan ook altijd een stuk prettiger in mijn lichaam.

Mijn verjaardag

Daarnaast is maart ook de maand waarin ik jarig ben en dus elk jaar weer een jaartje ouder wordt en dat kan een maand toch specialer maken en dat doet het voor mij ook zeker. Weer een jaartje wijzer, de dag of avond doorbrengen met vrienden en familie, cadeautjes (we blijven vrouwen!) en lekkere taart en snacks.

Het einde van het schooljaar komt in zicht

Zeker dit jaar vind ik dit heel fijn om te merken dat het eind van het schooljaar in zicht komt en dit jaar betekent dat ook het einde van mijn opleiding. In maart kom ik altijd tot het besef dat het niet meer zo heel lang duurt voordat het schooljaar weer om is. Je hebt net de carnavalsvakantie achter de rug of zit er middenin en dan begint het aftellen voor mij vaak.

Grote lente schoonmaak

Herfst, winter, zomer en lente schoonmaak. In elk seizoen komt er wel een onwijs grote schoonmaak voorbij waarbij ik in een enorme flow verkeer van alles opruimen, wegdoen, uitzoeken, poetsen en weer alles een nieuw plekje geven. Ook in de lente gaat dit weer gebeuren en dit vind ik vaak de leukste schoonmaak, want alle saaie, doffe winterkleuren maken plaats voor lente kleurtjes en vrolijkheid en die moeten we simpelweg in ons leven hebben, althans ik!

Verse bloemen in huis

De verse bloemen maakt de lente ook helemaal compleet. Allerlei leuke, lieve, schattige, intense kleurtjes en geuren horen in een huis thuis en zeker in de lente. Het maakt de vrolijke sfeer in huis nog veel meer af en waarom ook niet?

Vrolijke pastelkleurtjes in kleding, accessoires en nagellak

Alles blijft een beetje op hetzelfde neerkomen als ik praat over de lente en maart, de vrolijkheid en de positiviteit en deze komt overal in terug. Zo ook in kleding, accessoires en onder andere nagellak. Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn lichaam te versieren met mooie kleding, accessoires en ook een beetje make-up mag niet ontbreken. Dus haal die fel gekleurde lipstick en pastel nagellak maar uit de kast!

Dit alles maakt maart voor mij zo bijzonder en leuk en dat wil ik natuurlijk in deze maand met jullie delen om ook jou te kunnen laten inzien wat voor leuke maand maart nu eigenlijk is.

Hou jij ook zo van maart?

6 Comments

 • Reply
  Kim
  maart 3, 2017 at 11:02

  Aaah lente schoonmaak! Ik hou er van. Ik kan ook echt genieten van de eerste zonnestralen. Heerlijk ik kan niet wachten om weer lekker op het terras te zitten.

 • Reply
  Jessica J.
  maart 3, 2017 at 11:20

  De lenteschoonmaak, daar heb ik nu eens écht geen zin in! :’) In alle andere leuke dingen die de lente met zich meebrengt natuurlijk wél, hehe.

 • Reply
  Versatile Eva
  maart 3, 2017 at 13:19

  Ik kijk altijd uit naar de eerste zonnestralen en het begin van de lente, dat maakt me altijd een pak vrolijker dan in de winter! Oeeh ja pastelkleurtjes zijn echt geweldig!! 🙂

 • Reply
  Femke
  maart 4, 2017 at 00:00

  Aaah ik deel dit met je hoor! Maart is echt een beetje de maand waarin het lente/zomer gevoel een beetje gaat kriebelen! Helaas werkt het weer nog niet helemaal mee.. maar dit komt er vast ook snel!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   maart 4, 2017 at 00:02

   We zijn ook maar pas in maart beland, dus we houden nog hoop voor het weer.

 • Reply
  heidi
  maart 4, 2017 at 20:36

  Wat een fijne maand is het.
  Ik zelf hou ook van de maand maart, ook onwil dat het mijne verjaardag is.

 • Leave a Reply