Mijn vier bloggewoontes

Als je al vier jaar lang voor dezelfde baas werd, heb je ondertussen je eigen gewoontes en ritueeltjes binnen dit werk. Zo is dat ook met het bijhouden van een woning en zo ook met bloggen. Iedereen heeft hierin zijn eigen stijl en manier van werken in ontwikkeld en ik ook. Vandaag deel ik vier bloggewoontes die ik met me meedraag.

Eerst foto’s dan tekst

Ten eerste begin ik altijd met de foto’s van blogpost en vervolgens ga ik aan de slag met de opbouw. Ik schrijf voor mezelf uit dat ik een inleiding, de kopjes en eventueel prijzen alvast benoemen, alvast benoemen dat er een slot moet en een eindvraag eventueel. Als ik dit heb benoemd, ga ik pas echt beginnen met schrijven. Ik begin meestal met uitschrijven van de inleiding en aan de hand van de foto’s en de kopjes daaronder schrijf ik een lopend verhaal. Daarna komt natuurlijk het slot en de puntjes op de i zetten en dan is het artikel geschreven. Zonder foto’s lukt het me vaak ook niet om een artikel te schrijven, de inleiding lukt me nog wel, maar verder schrijven zonder foto’s vind ik erg lastig. Dus als eerste de foto’s en dan de rest van het artikel pas.

Een foto weekend

Het maken van de foto’s gaat vaak ook een heel ritueel aan vooraf. Ik maak mijn foto’s vaak allemaal in een weekend, zodat ik vervolgens weer een langere tijd aan de slag kan met het schrijven van blogposts. Ik neem dan rustig de tijd om (product)foto’s te maken en ik kan er dan helemaal in op gaan. Ik kan dan uren bezig zijn met foto’s en aan het eind van de dag heb ik weer een paar honderd foto’s geschoten. Dan kan ik er weer een tijdje tegenaan en ondertussen verzamel ik weer een stapel producten die ik daarna weer eens op de foto zet.

Blogposts inplannen

Wie mij langer kent, weet dat ik alles heel graag plan. Zowel privé als voor mijn blog en school. Ik plan dus heel erg in wat ik wil gaan doen, welke ideeën ik heb en schrijf hierin dus ook heel veel vooruit. De laatste tijd lukt het me echter niet en merk ik dat ik vaak nog een dag of twee dagen van tevoren een artikel schrijf voor de dag daarna en dat knaagt echt aan me. Ik ben dit absoluut niet gewend en vind het ook niet prettig werken, maar ach, het moet nu maar eventjes, want op dit moment gaat school toch even voor.

Mobiele blogpost intro’s

En als laatste natuurlijk mijn mobiele blogpost intro’s. Ik krijg heel vaak onderweg of als ik net mijn laptop heb afgesloten een heleboel inspiratie voor artikelen en dat begint vaak met de inleidingen. Deze schrijf ik dan in Whatsapp of in een notitie uit op mijn telefoon en die stuur ik dan naar mezelf op. Zo hoef ik ze vervolgens alleen nog maar na te lezen en te plakken in mijn blogpost en dit schrijft een stuk makkelijker als ik de inleiding al heb.

Dit waren mijn vier bloggewoontes die ik op dit moment met je wou delen en waarvan ik heel graag en altijd gebruik maak rondom het bloggen.

Heb jij bloggewoontes?

4 Comments

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  februari 25, 2017 at 10:57

  Ik begin ook altijd met de foto’s!

 • Reply
  Daniëlle
  februari 25, 2017 at 17:53

  Heel leuk om te lezen. Ik begin ook altijd eerst met het maken van heel veel foto’s en dan kan ik weer een tijdje er tegen aan om artikelen te schrijven en de producten te testen.

 • Reply
  Jessica J.
  februari 27, 2017 at 13:51

  Leuk om te lezen! Ik neem ook altijd eerst foto’s – overigens ook steeds in het weekend; op zaterdag ben ik meestal alleen thuis – en bouw mijn blogposts daarrond op. In vooruitwerken ben ik absoluut niet goed. *oeps*

 • Reply
  heidi
  maart 4, 2017 at 20:43

  Leuk om te lezen….

 • Leave a Reply