Waarom pinterest zo handig is

Hoi hoi! Sinds een aantal maandjes ben ik verzot op Pinterest! Het is zo’n handige manier om inspiratie op te doen, ideeën te verzamelen en … Nog veel meer. Ik ga je vandaag vertellen waarom ik Pinterest zo handig vind en waar ik het allemaal voor gebruik.

Al jouw inspiratie in een overzicht

Pinterest is een platform waar jij gemakkelijk inspirerende foto’s kunt delen die bijvoorbeeld een leuke DIY laten zien of een inspirerend landschap. Je kunt het zo gek niet bedenken. Door Pinterest kun jij de foto’s die jouw inspireren opslaan in boards en deze later terug bekijken. Door het opslaan van deze inspiratiefoto’s in jouw boards kun jij al deze informatie op een later moment terugkijken en eventueel gebruiken om zelf ook te doen of om jouw dag een beetje beter te maken. Het is alleen al onwijs handig om deze informatie op te slaan en je hebt alles in één overzicht staan. Daarnaast komt er telkens weer nieuwe feed bij waar je weer jouw boards mee aan kunt vullen.

Zowel mobiel als op laptop

Pinterest kun je zowel online aan op je laptop of computer, maar daarnaast is er ook een hele handige applicatie die je kunt gebruiken voor Pinterest op je mobiel of iPad. Dit maakt het ook ideaal, omdat je altijd alle informatie bij de hand hebt, waar je ook bent.

Onwijs leuke DIY ideeën

Pinterest is eigenlijk een heel groot platform voor leuke en handige DIY’s die het leven iets makkelijker en leuker maken. Zo heb je hele handige manieren om het mooiste kapsel te creëren, de simpelste opbergtips voor je make-up en leuke DIY planners. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is er! Je wordt er onwijs vrolijk van en je krijgt zin om aan de slag te gaan.

Eigen stijl ontdekken

Daarnaast is het ook een manier om je eigen stijl te ontdekken. Er worden heel veel foto’s gedeeld van outfits, leuke kapsels, tattoo’s en oorpiercings en jij leert selectief te zijn met wat je wel en niet opslaat en wat jou dus aanstaat. Hiermee ontdek je dus ook makkelijk je eigen stijl en kun je het ook direct toepassen op jezelf.

Dit is dus even op een rijtje waarom ik Pinterest onwijs handig vind en waarom ik het dagelijks gebruik voor van alles en nog wat. Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen en daarnaast kun je ook mijn inspiratieboards bekijken.

Gebruik jij Pinterest?

2 Comments

 • Reply
  Merel
  februari 17, 2017 at 16:54

  Ik vind het echt heerlijk om een beetje op Pinterest rond te snuffelen, toevallig nu ook weer wat inspiratie aan het zoeken voor de kapper beurt volgende week 😉 Fijn weekend! Liefs, Merel

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 23, 2017 at 13:55

   Daarvoor is het ook altijd heel fijn. Zelf doe ik dat ook regelmatig.

  Leave a Reply