Dilemma: Tweede en derde oorbel?!

Zeker op dit moment is het een trend, de oorpiercings of een extra gaatje in je oor laten schieten. Zelf ben ik hier al jaren fan van en lijkt het me onwijs gaaf om een extra oorbel te kunnen dragen in mijn oor. Toch zit er ergens in mij nog een twijfel die mij een beetje tegenhoud, al begint het nu wel echt te kriebelen. Vandaag vertel ik je ermee over.

Dit kriebelt echt al jaren. Ik zou zo graag een tweede en/of derde gaatje bij willen schieten in mijn oor. Ik vind oorbellen een heel mooi sieraad en het maakt je look compleet. Ik draag zelf elke dag oorbellen en voel me zelfs naakt als ik ze een keer niet draag.

Ik vind het simpelweg gewoon mooi als iemand meerdere oorbellen draagt in hetzelfde oor, het vormt een geheel en het geeft iets extra’s. En ik draag ook meerdere armbanden om mijn pols, waarom dan niet meerdere oorbellen in mijn oor?!
oorpiercing2

Waarom dan niet?

De twijfel komt een beetje door de werksector waar ik voor aan het studeren ben en werkzaam in ben. Ik ben namelijk over een paar maanden afgestudeerd van mijn opleiding en ga dan weer verder in dezelfde richting. Ik blijf elke keer hangen in zorg en welzijn en dit vind ik ook super leuk, maar is het dan wel slim om meerdere oorbellen te dragen? Ik vind het zelf niet aanstootgevend of ordinair als je dit draagt, maar het is wel iets waar me over na doet denken om het wel of juist niet te doen. Daarnaast is het ook iets blijvend of in ieder geval zit je er voor langere tijd aan vast. Je kunt inderdaad de gaatjes laten dichtgroeien, maar ook dit duurt een hele poos en zonder oorbel ziet zo’n gat er ook maar vreemd uit.

Dit is een beetje mijn dilemma op het moment waar ik enorm over twijfel. Het liefst zou ik gewoon vandaag of zelfs nu ter plekke bedenken dat ik het  doe en het meteen ga laten schieten, dan ben ik er ook vanaf en kan ik van mijn versierde oor genieten!

Wat vind jij van een oorpiercing / extra gaatje in je oor?

18 Comments

 • Reply
  Nicole
  februari 11, 2017 at 06:58

  Wat doe je precies? Zelf ben ik verpleegkundige aan het doen ik ik heb 2 gaatjes en een helix in mijn linker ook. Ik ken collega’s die nog veel meer oorbellen hebben, dus ik denk dat als je het echt graag wil dat je het gewoon kan doen

 • Reply
  Lauriëtte
  februari 11, 2017 at 10:50

  Gewoon doen! Je werkt niet continu en die gaatjes groeien niet in een paar uur dicht. Daarnaast denk ik dat geen enkele werkgever een probleem maakt van twee gaatjes. Mogelijk dat ze van de helix een probleem maken, maar die zou je dan even uit kunnen doen. Zelf heb ik mijn helix twee jaar geleden dicht laten groeien omdat die constant ontstoken was 🙁 Als ik al deze mooie foto’s zie begint het toch wel weer te kriebelen! 😉

 • Reply
  Anja
  februari 11, 2017 at 13:13

  Het is tenslotte geen tattoo. En als je geen oorbellen draagt zie je geen “gaten” die zijn maar subtiel. Ik zeg doen! Ik heb al jaren 5 gaatjes aan mijn rechteroor + een helix. Jaren lang heb ik in die gaatjes niet gedragen nu het weer een trend is doe ik graag mee want het is gewoon leuk. En als ik het beu ben draag ik ze niet. Valt niet eens op die gaatjes.

 • Reply
  Anja
  februari 11, 2017 at 13:17

  Ik heb zelf trouwens ook piercing gehad. Ook in mijn gezicht,je ziet er bijna niets meer van. Ik zou dit dillema veel meer hebben met een tattoo dat is iets definitiefs en kan met een bepaald beroep niet. Ikzelf heb ze wel maar zie je alleen in de zomer met een tshirtje. Ik werk zelf in de produktie daar is het geen probleem

 • Reply
  Eva
  februari 12, 2017 at 14:50

  Ik snap waarom je twijfelt ja! Maar zolang je subtiele oorbellen draagt, vind ik het juist heel leuk als mensen meerdere gaatjes hebben! Zelf zou ik niet zo snel nog extra gaatjes laten maken omdat het nogal pijnlijk was de eerste keer, haha!

 • Reply
  Joyce rdt
  februari 12, 2017 at 20:55

  Zolang je van je oor geen Kerstboom maakt kan het best. Ze hebben tegenwoordige hele mooie subtiele opties. Zelf heb ik maar 1 gaatje en daar blijft het ook bij :). Liefs.x

 • Reply
  Alexandra • ilumuoti
  februari 13, 2017 at 21:31

  Ik heb ongeveer een jaar geleden een tweede gaatje laten schieten en ik ben er erg blij mee! Het ding is dat je er in kan doen wat je wilt, dus als je naar je werk gewoon twee subtiele oorbelletjes in doet, ziet het er alleen maar classy uit!

  Uiteindelijk moet je je hart volgen, het voordeel is dat je de gaatjes niet heel erg ziet als je ze een keer leeg laat, misschien is dat is wat fijn is om te weten? 🙂

  xx Alex

 • Reply
  Saskia
  december 27, 2017 at 21:46

  Ik twijfel en kwam zo al googelend op je site terecht. Deed je het??

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 17, 2018 at 13:42

   Uiteindelijk heb ik het nog steeds niet gedaan. Waarom twijfel je?

 • Reply
  Saskia
  mei 1, 2018 at 21:54

  Of het echt wel bij me past. Of het niet ‘ordinair’ wordt gezien. En dan: aan een kant eentje erbij? Of allebei de kanten eentje erbij ?!

 • Reply
  Saskia
  mei 3, 2018 at 12:06

  Ik deed het

 • Reply
  Marijke Evers
  januari 7, 2019 at 13:45

  Ik heb nu 4 gaatjes in beide oren en ik loop stage op een basisschool. De collega’s vinden het geen probleem en de kinderen vinden het alleen maar bijzonder

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 31, 2019 at 20:14

   Uiteindelijk heb ik, na lang wikken en wegen, toch een twee gaatje laten schieten aan beide kanten.

 • Reply
  Ann
  april 10, 2019 at 15:28

  En? Nog geen spijt van Suzanne? Ik twijfel ook om er te laten bijschieten. Zelf zou ik dan eerder voor assymetrie kiezen (bijv ene kant 3 en andere 2 of 2 en een helix)….

 • Reply
  Danielle vriens
  juni 21, 2020 at 00:23

  Ik heb vandaag ook aan beide oren een gaatje bij laten schieten 🙂 ik twijfelde ook lang maar ben erg blij mee dat ik het gedaan heb! En de pijn viel echt mee. Ik wil mischien aan 1 kant er nog 1 bij.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   juni 22, 2020 at 10:09

   Leuk om te horen, Danielle! Ik heb er zelf ook geen moment spijt van gehad.

 • Reply
  remy -xx-
  maart 10, 2021 at 15:36

  ik wil ook een tweede gaatje, maar ik ben nog minderjarig. dus mijn ouders moeten erbij zijn en goedkeuring geven. zij twijfelen nog. twee vriendinnen hebben het gisteren laten doen. en dat was heel mooi, nu wil ik het ook.
  xx remy.

 • Reply
  Niman
  december 6, 2022 at 16:32

  Als man draag ik ondertussen in beide oren twee oorbellen, en in eerste gaatje meestal zelfs hangers.
  Heb ook getwijfeld voor een tweede maar enkele vrouwelijke collega’s vonden dat ik het gewoon moest proberen, daar ik het wel mooi vind. Geen spijt van.
  Saskia, heb jij beide laten doen ?
  Suzanne, nog altijd blij dat je het toch gedaan hebt ?

 • Leave a Reply