10 dingen waar ik blij van word in de winter

Hoi hoi! Het is nog steeds winter, het lijkt nu ook ineens een stuk kouder en donkerder te worden buiten en nu krijg ik ook echt het winterse gevoel en daar ben ik blij mee, want de winter heeft hele leuke kanten en momenten waar ik blij van wordt!

Hele dag series kijken

Ken je die luie zondag dat je het liefst alleen maar in je pyjama wil rondlopen, series wilt kijken met een warme kop thee. In de winter kan dit gewoon, het lijkt een soort van geoorloofd om de dag door te brengen in je chill kleren en eens een dag off te zijn. Soms is dit ook gewoon even nodig, je wilt even helemaal niets en echt tot rust komen en het kan dan gewoon, because it’s winter!

Sweaters en sjaals

Ik ben echt een liefhebber van sweaters en sjaal en draag deze het liefst het hele jaar door, maar helaas is het in de zomer toch echt te warm voor een sweater en een dikke sjaal. Dan maak ik er maar extra gebruik van in de winter en woon ik in deze items!

Geurkaarsen

Geurkaarsen vind ik heerlijk en het liefst steek ik het hele jaar door de geurkaarsen met de winterse geuren aan, want deze zijn gewoon om op te eten. Vanille en appelkaneel zijn ook echt mijn favoriet! Deze geurkaarsen staan ook standaard in mijn kamer en steek ik aan als ik thuis kom en achter mijn laptop kruip voor mijn scriptie of voor het schrijven van blogposts.

Vakantie boeken voor de zomer

Daarnaast is het ook leuk om alvast vooruit te blikken richting de zomer en het mooie weer wat er in de toekomst aan zit te komen en je daar al op te verheugen en eventueel een vakantie richting de zon te boeken. Door je daar op te verheugen lijkt de tijd ineens een stuk sneller te gaan en vliegt de winter voorbij.

Soep en worstenbroodjes

Yamyam, het spullen van soep en eigengemaakte worstenbroodjes vind ik ook passend bij de winter. Een heerlijke romige tomatensoep en daarna een worstenbroodje met gekruid gehakt. Dit kan gewoon niet mis gaan als je zo’n combinatie eet!

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak moet ook eens gebeuren en dit is ook ideaal om te doen in de winter. Ik heb dan vaak echt de opruimflow te pakken en ik kan dan zo lekker aan de slag gaan met alles poetsen, opruimen, wegdoen en eventueel andere blij maken met mijn spulletjes en het aller fijnste is dan daarna je heerlijke, opgeruimde huis.

Een opgeruimd huis

Bij de grote schoonmaak hoort het opgeruimde huis zoals ik al benoemde en vooral dat het schoon en netjes is en weer helemaal in jouw eigen stijltje vind ik heerlijk en daar kan ik ook echt van genieten.

Elke dag laarsjes aan

Ik ben totaal geen sneaker meisje. Ik begin het langzaam een beetje te worden, maar het liefst ga ik voor een mooi laarsje en dan ook nog het liefst met een mooie hak die de juiste hoogte heeft om er toch de hele dag op vooruit te kunnen. In de winter ga ik dus ook altijd de deur uit met laarsjes! I love it!

De zon die even schijnt

De zon komt in de winter toch vaak om de hoek kijken en die zon die dan eventjes komt, daar kan ik van genieten en word ik intens vrolijk van. Heerlijk even wandelen in de winterse zon die schijnt of vanuit binnen kijken als de zon op je raam schijnt en je niets meer op je scherm van je laptop ziet. Zelfs dan kan ik er van genieten!

Kokkerellen

Nog meer koken en uitproberen, ik hou daar gewoon van en in de winter is het ook ideaal om te doen. Het is koud buiten, je wilt bezig zijn en we moeten toch allemaal eten, dus waarom ook niet. Ideaal om nieuwe ovenschotels, kleine hapjes of cake uit te proberen en daarna heerlijk van te smullen.

Tien dingen die voor mij de winter zo leuk maken en waarom ik blij word van de winter, ondanks het vieze, grauwe weer en dat de dagen zo kort zijn.

Wat vind jij fijn aan de winter?

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  februari 10, 2017 at 07:45

  Ik heb helemaal geen winter mens en wil het liefst de hele dag onder mijn dekentje op de bank liggen

 • Reply
  Jessica J.
  februari 10, 2017 at 11:28

  Van een winterzonnetje word ik ook echt blij. ♥ En geurkaarsen all day, every day, haha!

 • Leave a Reply