17 goals voor 2017

Hoi hoi! We zitten nu al in de tweede maand van 2017, wat vliegt de tijd. Aan het begin van het jaar heb ik voor mezelf een aantal doelen opgesteld, zoals het behalen van mijn diploma. Alleen zijn deze doelen al een beetje aan het verwateren, geen idee wat ik toen voor mezelf had opgesteld zonder het terug te zoeken. Daarom vandaag maar liefst 17 persoonlijke doelen voor 2017.

Ik weet dus al lang niet meer concreet te benoemen welke doelen ik voor mezelf had bedacht begin dit jaar en dat moet toch veranderen. Zo kan ik namelijk ook niet werken aan mijn persoonlijke groei, daarom wil ik het nog eens herhalen met hele leuke en haalbare doelen.

Verse bloemen in huis halen

Wat is een huis zonder bloemen?! Zeker nu het nog winter is, is het heerlijk om bloemen in huis te halen om de boel een beetje vrolijker te maken en er meer van te genieten. De mooie kleurtjes, de geur, ik word er helemaal vrolijk van en alleen omdat ik er vrolijk van word, vind ik dat ik dat meer moet doen.

tattoo

Een tattoo nemen

Niet iedereen in mijn omgeving is het hier mee eens, namelijk het nemen van een tattoo. Ik zeg dit zelf al jaren tegen mij dat ik heel graag een tattoo zou willen. Het liefst een kleintje met een mooie achterliggende betekenis en ik denk dat 2017 hier het jaar wel voor is.

Een keer per week sporten

Ik ben sindskort begonnen met zwemmen en ik vind ook zeker dat ik dit vol moet blijven houden. Lekker die spieren los maken in het water en in beweging zijn. Ik heb heel lang niet gesport en ook niet geweten wat ik eigenlijk wou doen en zwemmen vind ik heerlijk!

Anderen verrassen met iets liefs

Het is toch leuk om zelf verrast te worden en ik vind het ook fijn om vaker anderen te verrassen. Zo houd ik regelmatig giveaways op de blog om een van jullie blij te maken, maar dat kan ik ook gerust eens vaker doen bij de mensen in mijn omgeving. Gewoon iets kleins, liefs, symbolisch cadeau geven.

Meer wisselen van kleding

Ik heb het idee dat ik heel vaak dezelfde kleding draag, mijn favoriete komen regelmatig terug in mijn outfits, maar zo verwaarloos ik soms andere kleding door het (bijna) niet te dragen. Ik wil dus zorgen voor meer afwisseling in mijn outfits.

Bewuster omgaan met eten

Wie mij kent, weet dat ik een echte snoepkont kan zijn. Ik hou van lekker eten. Af en toe een snoepje, chips, chocolade en een lekker toastje met ham of zalm. Ik kan hier ook echt van genieten, maar soms mag ik hier best wel eens bewuster mee om gaan door mij meer te verdiepen in eten en meer uit te proberen/variëren.

Meer lezen

Ik heb prachtige boeken in mijn kast staan die ik nog steeds niet heb gelezen. Simpelweg vanwege geen tijd, andere dingen doen dan even rustig een boek lezen of ‘s avonds liever eerder gaan slapen dan nog even lezen. Terwijl lezen juist hartstikke goed is en ik het ook fijn vind om te doen en daarom vind ik ook dat ik meer moet lezen.

5 dingen van mijn bucketlist afstrepen

Sindskort heb ik een bucketlist online op mijn blog met allemaal uiteenlopende doelen voor mezelf, ik wil maar liefst vijf doelen van deze lijst afstrepen aan het eind van dit jaar.

Vaker offline ‘s avonds

Voordat ik thuis kom uit school of stage is het alweer tijd om te eten en dan is het vaak daarna nog even werken aan de site, serie kijken, whatsappen en social media checken en huiswerk maken, maar het is ook eens fijn om thuis te komen en even niets te doen. Soms heb je dat even nodig en zelf vind ik dat ik dit best eens vaker mag, gewoon even offline zijn.
oorpiercing

Een oorpiercing zetten

Dit is ook een idee wat ik al heel lang bij me draag. Het nemen van een oorpiercing. Ik vind dit zo ontzettend gaaf en zou dit zo graag willen. Gewoon een tweede gaatje erbij laten schieten in mijn oor. & Why not?

Mijn oorbellenstash uitbreiden

Bij een oorpiercing hoort natuurlijk wel een mooie oorbellenstash en die van mij is heel erg compact. Het lijkt me dan ook leuk om deze meer uit te breiden en meer te wisselen van oorbellen.

Recepten uitproberen

Ik vind koken echt onwijs leuk en het opeten daarna ook zeker, daarom wil ik ook meer gaan uitproberen en recepten gaan maken.

Er op uit trekken voor de blog

Ik heb zoveel leuke ideeën voor de site. Wandelingen maken in het bos en deze vastleggen, interieuritems gaan diy’en en hier iets mee doen voor de site. Ik wil nog zoveel leuke uitstapjes maken en deze allemaal met de camera vast leggen. Een mooi nieuw jaar om hier aan te werken.

Grote schoonmaak houden

Ook op dit moment ben ik weer flink aan het opruimen, ik krijg dan ineens zo’n bui en dan moet alles opgeruimd worden. Ik wil dit jaar dan ook echt de ubergrote schoonmaak gaan houden in mijn slaapkamer en zolderkamer. Alles uitzoeken, wegdoen, weggeven, opruimen, nieuwe plekjes geven en misschien wel een kleine make-over.

Zes armbandjes ontwerpen

Ik ben al aan de slag gegaan met het ontwerpen van mooie armbandjes en die heb je hier misschien al gezien, maar ik zou er zo graag nog meer willen ontwerpen. Ik heb zelf het op dit moment op zes armbandjes gezet, in verband met mijn afstuderen, maar die zes gaan er sowieso komen!

Mijn haar beter verzorgen

Mijn haar, ik heb er echt een haat- en liefdeverhouding mee. De ene keer kan ik er alles mee en de volgende dag knip ik het er het liefst af van de klitten, pluis en badhairday-look. Ik vind dus ook dat ik mijn haar meer/beter moet gaan verzorgen en er meer mee moet gaan doen.

Minder stress

Het laatste, 17e doel, is voor mij misschien nog wel het aller belangrijkste. Minder stressen en zeker om de dingen waarvan ik weet dat het helemaal niet nodig is! School is hier een goed voorbeeld van, het gaat allemaal onwijs goed, no stress eigenlijk, maar helaas ben ik hier toch gevoelig voor. Minder stress voor mij dit jaar.

Dit zijn dus mijn 17 persoonlijke doelen voor dit jaar. Het zijn realistische doelen wat mij betreft en het leek me leuk om ook deze doelen regelmatig terug te laten komen op de site, misschien de voortgang van het behalen of als ik het behaalt heb.

Wat zijn jouw doelen voor 2017?

3 Comments

 • Reply
  Nicole
  februari 8, 2017 at 07:38

  Wat een leuke doelen! Ik wil ook heel graag een tattoo laten zetten en 2017 word het jaar dat ie gaat komen

 • Reply
  Jessica J.
  februari 8, 2017 at 10:43

  Ik kan me wel vinden in jouw doelen! Wat dat meer wisselen van kleding betreft, ga ik het drastischer aanpakken en m’n kledingkast uitmesten: ik heb behoorlijk wat kleding die ik niet meer draag omdat de items te klein zijn o.i.d. Verder ga ik niet meer impulsief kleren kopen en proberen om uitsluitend voor duurzame kleding te gaan. Dat kost dan wel wat meer, maar je hebt er ook iets aan. Succes met het behalen van je doelen!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  februari 8, 2017 at 19:11

  Ik ben benieuwd naar je tattoo (als dat er van gaat komen dit jaar)!

 • Leave a Reply