Waarom ik ben begonnen met bloggen

Het is ondertussen al ruim vier jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen en er is in die tijd heel veel veranderd. Niet alleen op het gebied van bloggen zelf, maar ook voor mij in dit wereldje, heeft het me veel geboden en is er veel gebeurd. Vandaag dus een persoonlijk onderwerp op de blog, waarom ben ik namelijk begonnen met bloggen?

Het verloop

In december 2012 ben ik begonnen met mijn blog. Ik was 14 toen ik een deel mocht uit maken van de blogwereld. Dit begon toen onder de naam S-Diary, waar ik drie jaar lang op het geblogd. Tot 2016 vond ik dit allemaal prima, maar vervolgens gooide ik het rad om en begon ik in januari 2016 te bloggen onder de naam Suzanne-Elisa. Precies dezelfde blog, alleen de naam werd op dat moment veranderd.

Nu zijn we alweer een jaar verder en blog ik alweer een jaar onder de naam Suzanne-Elisa, waar ik overigens nog steeds onwijs blij mee ben. Daarnaast is er ook op de blog een heleboel veranderd in dit jaar. Ik ben over andere onderwerpen gaan schrijven, ik mag mezelf Etosfriend noemen en in de laatste dagen van december 2016 is ook een compleet nieuwe lay-out online gekomen helemaal naar mijn smaak.

Het begin

Daarnaast het begin, hoe is dit eigenlijk allemaal ontstaan? Op het moment dat ik begon met bloggen, was ik 14, wat ik net al vertelde. Ik zat toen in het begin van het derde jaar van de havo en op dat moment miste ik een beetje het schrijven. Vroeger deed ik heel veel schrijven, tekenen en was ik altijd creatief bezig en op dat moment begon ik ook met het ontdekken van make-up. Doordat ik dat miste en dat andere begon te ontdekken en ook steeds meer interesse kreeg in het online wereldje, viel alles een beetje samen. Ik ben toen op, 5 december 2012, begonnen met mijn blog. Geen idee hoe ik het kon bedenken om op die datum te beginnen, maar het is een onwijs goede stap geweest voor mij.

Ik begon toen met ontzettend slechte foto’s, blogposts die eigenlijk nergens op sloegen als ik het me nu ga bedenken, maar dit is wel het begin geweest voor wat ik nu allemaal heb mogen opbouwen en waar ik nu sta.

En dan nu staan we hier, 2017, met een hele andere blog dan toen en blogposts die meer en betere inhoud hebben dan toen en waar jullie als het goed is ook veel meer aan hebben en iets mee kunnen. Dit was een beetje het begin van Suzanne-Elisa, of in ieder geval de blog waar ik als persoon achter sta verscholen.

Hoe ben jij begonnen met jouw blog?

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  januari 24, 2017 at 06:52

  Wat leuk om te lezen! 4 jaar alweer wat gaat de tijd hard!

 • Reply
  Ilona Wielinga
  januari 24, 2017 at 09:18

  Ik vind het altijd zo onwijs leuk het verhaal van andere bloggers te lezen 🙂
  Ook wel grappig dat ik je blog heb leren kennen onder de naam s-diary, maar op een gegeven moment je blog niet meer volgde, en m nu weer herontdek.

 • Reply
  Svenja
  januari 24, 2017 at 09:26

  Wauw, wat blog je al lang Suzanne! Super fijn dat je het nog steeds met zoveel plezier doet. En de verandering van kwaliteit is altijd leuk om te zien. De artikelen en foto’s die je plaatst zien er in ieder geval altijd erg mooi en verzorgd uit <3 Ga zo door!

 • Reply
  Jessica J.
  januari 24, 2017 at 10:34

  Altijd leuk om het verhaal van andere bloggers te lezen! Ik ben beginnen bloggen omdat ik het schrijven en fotograferen miste/verwaarloosde én omdat ik een uitlaatklep nodig had, een plekje waar ik zorgeloos kan kletsen over de dingen die me bezighouden. Op mijn blog kan ik me helemaal uitleven. 🙂

 • Reply
  Girls-things
  januari 24, 2017 at 17:54

  Leuk om te lezen.
  Ik ben na mijn havo diploma begonnen. Ik had toen een lange zomervakantie en ben toen begonnen met bloggen.
  Eerst op een blog waar ik vooral alleen nailarts deelde, maar iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen op mijn blog girls-things en daar schrijf ik nu over van alles. Grappig hoe de dingen lopen en veranderen.

 • Reply
  Joyce rdt
  januari 24, 2017 at 20:04

  Leuk om te lezen meid!
  Ik ben heeeeeeeeeeel lang geleden begonnen met bloggen, denk dat het wel al 12 jaar geleden is geweest en de berichten die ik toen online gooide waren ook heel anders dan die van nu. Een periode ben ik offline geweest, maar sinds een 1,5jr weer terug en probeer ik het wat serieuzer op te pakken haha. Liefs.x

 • Reply
  Itsyourblondine
  januari 25, 2017 at 16:13

  Wat leuk om te lezen! Vier jaar is echt al lang. Ik heb toen ik 14 was ook geblogd. Maar ik ben er toen me gestopt. Ik ben er nu sinds een jaartje weer mee bezig en ik ben echt blij dat ik dat heb gedaan.

 • Reply
  Florentine
  januari 27, 2017 at 11:00

  Wat leuk om te lezen!! ❤️❤️❤️

 • Leave a Reply