Ik heb me ingeschreven voor een studie!

Hoi hoi! Vandaag een onwijs vrolijke, enthousiaste blogpost! Ik heb me namelijk ingeschreven voor een studie! Ik heb het al een aantal keren voorbij laten komen dat ik dit jaar ga afstuderen en dat ik eventueel nog verder wil leren en dat ik jullie volop meeneem in de gehele proces en dat proces begint nu.

Ik heb me dus afgelopen vrijdag ingeschreven voor een nieuwe studie en dat moment vond ik vrij spannend. Heel gek, maar het voelt toch als een hele grote stap. Mijn vorige opleiding, waar ik zo meer over vertel, ging dit proces van inschrijven allemaal automatisch en hierbij heb ik toch echt heel lang nagedacht en keuzes afgewogen tegenover elkaar en is het toch echt een stap meer naar de toekomst.

Havo

Voorafgaand van dat ik me voor een nieuwe studie heb ingeschreven, heb ik natuurlijk een heel proces doorlopen. Dit begon bij de havo. Ik heb vier jaar havo gedaan en hier heb ik toen heel hard voor geknockt. Helaas ging het op dat moment niet lukken om de havo af te maken en heb ik besloten om een overstap te maken naar het mbo en dit is een hele goede keuze geweest, besef ik me drie jaar later.

Mbo

Na vier jaar havo ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding, namelijk Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen Niveau 4. Hier kwam ik met het idee dit ga ik even drie jaar doen en dan ga ik alsnog door naar het HBO en als ik ook dat heb behaald, dan is mijn doel helemaal afgestreept. Dat doel lijkt nu al beetje bij beetje dichterbij te komen, nu ik dit jaar af ga studeren van deze opleiding en me ook heb ingeschreven voor een nieuwe opleiding. Op dit moment ben ik bezig met de laatste dingen die mijn opleiding bezig houden, namelijk mijn stageopdrachten en scriptie en dan alles wat daarna nog volgt en het aller belangrijkste mijn CGI gesprek (diplomeringsgesprek) waar het vrijwel allemaal van af hangt.

En dan?

En dan is de keuze hier om te gaan bedenken of ik verder wil leren of ga werken en dit is voor mij nog wel even een dingetje geweest. Ik heb namelijk altijd gezegd dat HBO mijn eindbestemming zou zijn, maar hier begon ik dit jaar toch wel even over te twijfelen. Ondanks alle twijfels heb ik toch de keuze gemaakt en mij ingeschreven voor Pedagogiek! Toch heb ik nu nog twijfels, maar aan de andere kant wat is nou vier jaar?! En dat zeker bij een opleiding waar mijn hartje ligt!

Voor nu is het dus nog even knocken met de laatste lootjes en het schrijven van mijn scriptie en de laatste stageopdrachten en dan is het einde ook daadwerkelijk in zicht! Er zullen dus nog genoeg artikelen volgen die hier allemaal over gaan, maar dit was al een mooi begin!

Heb jij al een studie uitgekozen?

8 Comments

 • Reply
  Nathalie
  januari 17, 2017 at 09:32

  Super leuk en heel goed dat je door gaat voor pedagogiek!
  You go girl

  X Nathalie

 • Reply
  Roos
  januari 17, 2017 at 09:48

  Lastige keuze inderdaad om te gaan werken of om door te studeren! Leuk dat je pedagogiek gaat doen. Dat was na mijn MBO opleiding ook de meest logische HBO opleiding geweest, maar ik ben toch voor voeding & diëtetiek gegaan, waar ik ontzettend blij van word.

 • Reply
  Romy
  januari 17, 2017 at 18:37

  Erg lastige keuze, vooral omdat je met MBO ook al een soort baanzekerheid had. In ieder geval ben ik echt heel trots dat je je hartje volgt. You’re gonna rock it, girl! X

 • Reply
  Dineke
  januari 17, 2017 at 18:50

  Wat leeeuk! Heel veel plezier en super knap van je! x

 • Reply
  Joyce rdt
  januari 18, 2017 at 19:04

  Wat leuk! Pedagogiek heb ik ook ooit over nagedacht, gaat vast goedkomen! Liefs.x

 • Reply
  Nicole
  januari 25, 2017 at 17:10

  Wat een leuke keuze! Heel veel succes met de laatste loodjes, ik heb morgen mijn eerste lesdag. Ik ga beginnen met verpleegkundige!

 • Reply
  Fulltime aan het werk: Zou ik dat willen? - Suzanne Elisa
  april 12, 2017 at 06:00

  […] ik al eerder in een blogpost en alle stappen die hieraan vooraf gingen, die blogpost vind je hier. Ook kwam hierbij de keus waar de opleiding zou gaan zijn. Pedagogiek vind je op allerlei plaatsen […]

 • Reply
  Ik ben geslaagd! - Suzanne Elisa
  mei 19, 2017 at 06:06

  […] het ook allemaal dichterbij, maar het harde werken van de afgelopen drie jaar wordt nu beloond. In de blogpost die ik tijd terug schreef over het inschrijven van een nieuwe studie, vertelde ik het al even kort […]

 • Leave a Reply