Monchou pudding met kersen topping

Als klein kind vond ik dit recept een feest! En nog steeds trouwens.Je kunt me wakker maken voor monchou pudding en zeker als er ook nog eens kersen op zitten. Daarom deel ik vandaag dit simpele en lekkere recept met jullie. 

img_4356Benodigdheden

 • 200 ml monchou;
 • 250 ml slagroom;
 • 75 gram witte basterdsuiker;
 • 2 zakjes vanillesuiker;
 • Koekjes naar keus om te verkruimelen;
 • Kersen vlavulling.

img_4353Begin met het malen van de koekjes, dit is het makkelijkste in een keukenmachine. Voorheen deed ik dit altijd met de hand, maar door middel van het keukenmachine krijg je ze nog kleiner. Zeker omdat het een monchou pudding is, is het lekkerder als de koekjes ook echt fijn gemalen zijn. Verdeel de koekkruimels vervolgens goed over de bodem van je schaal of de schaaltjes waar je het in wil serveren.

Na twee uur kun je de vulling erover heen verdelen. Mijn voorkeur gaat uit naar vlaaivulling uit blik vanwege de dikkere gelei wat lekker eet en vol van smaak is.

Ik ben benieuwd of jij wel eens dit recept hebt geprobeerd en of je het net zo lekker vind als ik. Mocht je geen kersen willen, dan kun je dit veranderen door ander fruit en zo kun je ook leuk variëren.

Heb jij wel eens monchou pudding gemaakt?

7 Comments

 • Reply
  Carine
  november 30, 2016 at 07:56

  Lijkt me super lekker

 • Reply
  Wietse
  november 30, 2016 at 18:51

  Ziet er echt heerlijk uit! Ik zie het al voor me met aardbeien in de zomermaanden!

 • Reply
  Lotte
  november 30, 2016 at 20:53

  Oehh lekker! Hoe gaat het nu met je?

 • Reply
  Lotte
  november 30, 2016 at 21:36

  lijkt me echt super lekker!

 • Reply
  younique
  december 1, 2016 at 08:37

  Ziet er heerlijk uit meid. Hier kan ik wel wakker mee gemaakt worden

 • Reply
  Charel
  december 1, 2016 at 10:48

  Ziet er lekker uit alleen zou ik de kersen weghalen daar ben ik niet zo fan van helaas!

 • Reply
  Romy
  december 1, 2016 at 16:59

  Ziet er heerlijk uit! Deze komt op mijn lijstje te staan!

 • Leave a Reply