Deze haartruc scheelt je uiteindelijk veel tijd

Stiekem ben je best veel tijd kwijt met het doen van je haren. Het wassen, het in model brengen en dan ga je slapen en dan kun je het de volgende dag weer opnieuw doen. Met deze haartruc is het in model brengen een stuk makkelijker en scheelt je uiteindelijk meer tijd!

Dit is een truc die ik de laatste tijd gebruik om mijn haar in model te brengen. De truc bevat een aantal stappen en doordat het in stappen staat, lijkt het heel veel werk, maar het is super simpel en zo gedaan!

Stap 1: Het wassen

De eerste stap is het wassen van de haren. Ik begin met het inbrengen van een masker of conditioner. Deze verdeel ik over heel mijn haar, zelfs bij de aanzet. Het masker of de conditioner laat ik een tijdje intrekken en daarna spoel ik hem uit. Ik was mijn haren vervolgens even alleen aan de aanzet. Dit doe ik grondig en was ik vervolgens weer uit. Dan was ik mijn haren goed, gewoon hoe iedereen het denk ik zou doen. Vervolgens gebruik ik nog wat conditioner in de punten. Uitspoelen en klaar!

Stap 2: Aan de lucht drogen

Voor de tweede stap doe je eigenlijk niets. Ik heb het gewassen, draai het even in een handdoek en vervolgens laat ik het even (uit de handdoek) aan de lucht drogen.

Stap 3: De aanzet föhnen

Ik zorg dat mijn aanzet op de juiste manier zit, dus dat de scheiding gevormd is. Dan haal ik even de föhn over de aanzet en als deze een beetje gevormd is, ga ik op de kop hangen en föhn ik hier nog even een minuutje doorheen voor het volume.

Stap 4: Serum of olie

Op de nog vochtige punten verdeel ik nog wat serum of olie voor de verzorging en deze laat ik vervolgens verder aan de lucht drogen.

En dit zijn de stappen die ik volg voor om mijn haar makkelijk in model te krijgen en gezond te houden. Doordat je de aanzet föhnt heb je de scheiding gefixeerd en blijft het beter in model zitten en ook de volgende dag stap je met een perfecte scheiding uit bed. Als vijfde stap kun je eventueel nog je haren krullen of stijlen en dan zit het helemaal perfect.

Was jij bekend met dit stappenplan voor je haar?

8 Comments

 • Reply
  Marloes
  november 22, 2016 at 11:49

  Heel erg handig! Ik deed dit ook nooit

 • Reply
  Lorena
  november 22, 2016 at 15:30

  Leuke tip! Ik vind het altijd zoveel werk maar het scheelt uiteindelijk wel tijd

 • Reply
  Demi
  november 23, 2016 at 10:44

  Super handig

 • Reply
  kimmetjekims
  november 23, 2016 at 11:29

  Wat een mooie foto van jou Suus! Goede tips geef je ook 🙂

 • Reply
  Carine
  november 23, 2016 at 14:39

  Wat een handige manier. Ik fohn mijn haar nooit eigenlijk

 • Reply
  Charel
  november 23, 2016 at 17:16

  Je hebt echt mooi haar hihi! Goede tips ik probeer het vaak ook maar soms schiet het erbij in!

 • Reply
  Ester
  november 27, 2016 at 00:49

  Ik fohn mijn haar eigenlijk nooit omdat ik op de één of andere manier een hekel aan fohnen heb. Het resultaat is wel dat ik een hele dag nodig heb voordat mijn haar een keer echt droog is. Ik heb namelijk nogal dik en veel haar…

 • Leave a Reply