Powerfood recepten van Rens Kroes

Koken, bakken en vooral ook het eten vind ik hartstikke leuk. Het ontbreekt me nog wel eens aan tijd, maar een makkelijke maaltijd voor onderweg, moet wel te doen zijn. Vandaar dat ik ook zo’n fan ben van dit leuke kookboek van Rens Kroes, namelijk On the go. Een heel handig kookboek met 49 powerfood recepten!

img_1360Dit is niet mijn eerste kookboek van Rens Kroes, sowieso in mijn verzameling kookboeken is dit niet de eerste, maar het is wel de meest praktische als je het mij vraagt. Het kookboek is namelijk in een handig formaat en het bevat heerlijke gerechten die je gemakkelijk klaar kunt maken en mee kunt nemen naar je werk om tussendoor te eten. Het bevat allemaal heerlijke recepten, maar daarnaast ook handige informatie over de belangrijkste keukenmaterialen, belangrijke dingen die je moet weten als je aan de slag gaat met de recepten uit het boek en daarnaast ook een checklist voor jouw Power keukenkastje. Allemaal nuttige informatie kun je vinden die je kunt gebruiken voordat je aan de slag gaat met je ontbijt, lunch of het maken van een lekker en voedzaam drankje.

img_1367Stuk voor stuk heerlijke recepten, daar kan ik niet omheen en dit geeft mij ook een boost om nog gezonder te gaan eten en gaan experimenteren in de keuken. Daarom nu mijn favoriete ontbijt en drankje uit het boek zodat jij ook alvast een idee krijgt van de heerlijke recepten uit het boek en zelf ook aan de slag wilt gaan.

Breakfast Pancakes

Benodigdheden voor ca. 6 pannekoekjes

 • 2 bananen
 • 1 mango
 • 120 g havermout
 • Snufje zout
 • 1/2 tl kaneelpoeder
 • 1 mespuntje vanillesuiker, ongezoet
 • (kokos)olie of ghee om te bakken

Pel de bananen, schil de mango en verwijder de pit. Doe het fruit in de blender en voeg de havermout, een snufje zout, kaneel en eventueel vanillepoeder toe. Mix tot een glad, dik beslag. Schenk het beslag over in een kom. Verhit ondertussen de koekenpan. Smelt er een eetlepel kokosolie in, schep 2 eetlepels beslag per pannenkoekje in de pan en druk ze iets aan. Je kunt 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan bakken. Draai voorzichtig om en laat ze aan beide kanten goudbruin kleuren. Ze moeten nu lekker crunchy zijn. Voeg daarna weer voldoende kokosolie in de pan toe zodat ook de volgende pannenkoekjes niet aanbakken.

IMG_1365

Iced Mint Tea

Benodigheden voor ca. 1 liter

 • 20 g verse munt
 • 1 el venkelzaad
 • 1/2 citroen
 • Honing (rauw), naar smaak

Kook 1 liter water en doe dit samen met de munt en venkelblaadjes in een theepot. Laat 10 minuten trekken, zeef de thee, schenk in de blender, voeg dan citroensap en de honing toe en mix je tea. Giet dan in een grote fles en laat het helemaal afkoelen.

Twee heerlijke recepten en het boek staat er vol van! Heerlijke dingen waarbij je je vingers op eet en waar je daarnaast ook eindeloos mee kan variëren door andere soorten ingrediënten toe te voegen en zo heb je ineens een andere smaak aan een recept en heb je leuke variatie in je lunch of ontbijt.

Ben jij van de powerfoods van Rens Kroes?

6 Comments

 • Reply
  Lorena
  november 9, 2016 at 08:30

  Lekkere recepten!

 • Reply
  thebeautyblognl
  november 9, 2016 at 08:34

  De Breakfast Pancakes lijken mij super lekker! Die ga ik echt eens maken! xoxo

 • Reply
  Marloes
  november 9, 2016 at 14:05

  Oh lijkt me beide echt heerlijk

 • Reply
  Demi
  november 10, 2016 at 09:20

  Oh dit ga ik echt eens maken. Leuk recepten boek

 • Reply
  Charel
  november 10, 2016 at 20:13

  Heerlijk zeg! Wil ontzettend graag het boek van Rens Kroes!

 • Reply
  Elana
  november 12, 2016 at 14:25

  Ik heb al een paar keer in de winkel in haar boeken gekeken, maar nog nooit eentje gekocht. Staan toch wel erg lekkere dingen in zo te zien haha

 • Leave a Reply