Christian Faye Dipbrow Pomade & Semi-Permanent Poeder

Lisa – Ik ben altijd opzoek naar mooie en nieuwe producten voor mijn wenkbrauwen. Ik gebruik altijd mijn Anastasia Beverly Hills wenkbrauwpoeder, maar toen ik de nieuwe wenkbrauwpoeders van Christian Faye zag, ging mijn hart sneller kloppen. Vandaag review ik de Christian Faye Dipbrow Pomade en de Semi-Permanent Poeder van Christian Faye.

Eerst wat achtergrondinformatie over het merk. Als ik eerlijk ben was ik nooit zo bekend met Christian Faye, maar toen ik het persbericht las van deze nieuwe producten maakte ik bijna een vreugdedansje. Het merk is opgericht in 1996 en word t momenteel verkocht in meer dan 65 landen. Christian Faye richt zich op make-up voor rond de ogen. Het concept dat ze hebben bedacht heet dan ook Eye for Eyes. Christian Faye staat voor hoge kwaliteit voor een zachte prijs, eenvoudig aan te brengen, professionele kwaliteit, unieke formules en een uitstekend resultaat. We doen wat we beloven aldus Christian Faye.

Dipbrow Pomade

WhatsApp Image 2016-08-15 at 21.47.19Normaal ben ik nooit z’n fan van Dipbrows, maar deze wilde ik erg graag proberen. Christian Faye belooft namelijk dat dit product een licht textuur heeft en water en zweetproef is. Ik ben benieuwd. Ik heb de Dipbrow Pomade in de kleur Irid Brown, voor mij is Irid Brown te donker, vandaar dat ik een swatch gemaakt heb op mijn hand. In totaal is de dipbrow verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, dus waarschijnlijk voor jou ook de juiste kleur ergens. Hij is inderdaad waterproef, op deze foto heb ik mijn hand onder water gehouden en er overheen gewreven, zoals je ziet zit hij er nog perfect op. De textuur is inderdaad licht en hij brengt gemakkelijk aan. “Ik ben onder de indruk”. Ook vind ik dat dit product een soort luxe uitstraalt en wie wilt dat nou niet. Het matte glas met de zwarte draaidop en gouden letters valt helemaal in mijn smaak. Well done, Christian Faye.

WhatsApp Image 2016-08-15 at 21.44.56(1)
Hoe ik de Dipbrow gebruik:
1. Dip het kwastje in de wenkbrauwpomade, hou d het kwastje verticaal aan het (brede) begin van de wenkbrauw en veeg zijwaarts naar de buitenzijde van de wenkbrauw om de vorm te maken.
2. Daarna houdt je het kwastje onder een hoek van ca. 45 graden en de wenkbrauw opvullen tot het einde. Doe dit met lichte veeg bewegingen.
3. Hou d daarna het kwastje horizontaal en nu ga je met langere veeg bewegingen de vorm aanbrengen en de wenkbrauw aan de buitenzijde naar een smallere punt brengen.
4. Werk af met de borstelzijde . Door licht te borstelen wordt de wenkbrauw zachter en wordt de pomade goed verdeeld. Binnen enkele minuten is de wenkbrauw gefixeerd.

Ingrediënten: Isododecane, Isobutylmethacrylate / Bis-Hydroxypropyl Dimethicone Acrylate Copolymer, Cyclopentasiloxane, Cera Alba, Polyethylene, Stearoxy Dimethicone, Polycyclopentadiene, Paraffin, Glycol Montanate, Synthetic Wax, Polyethylene, Phenoxyethanol. May contain: CI 77891 ( Titanium Dioxide ), CI 77266 ( D&C Black 2 ) [ Nano], CI 77492 ( Iron Oxide Yellow ), CI 77499 ( Iron Oxide Black ), CI 77491 ( Iron Oxide Red )

Semi-Permanent Poeder

WhatsApp Image 2016-08-15 at 21.44.56Ik heb de wenkbrauwpoeder in de kleur Dark Brown. De Semi-permanent poeder is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Net als de dipbrow, is ook de kleur Dark brown in de poeder voor mij te donker, maar door de poeder op een lichte manier aan te brengen en daarna goed door te kammen met een wenkbrauw kammetje heb ik uiteindelijk toch de perfecte kleur. De poeder zorgt voor perfect gevormde wenkbrauwen in enkele seconden. Het product heeft een veel natuurlijkere uitstraling dan een wenkbrauwpotlood. De poeder blijft 24 uur zitten en is waterproef. Door het bijgeleverde kwastje en de wenkbrauwsjablonen, is het product eenvoudig te gebruiken en duurt het maar een paar seconde om de perfecte wenkbrauw te creëren. Ik vind de poeder erg fijn in gebruik en het eindresultaat is prachtig. Net als de Dipbrow Pomade deze verpakking straalt weer luxe uit, al vind ik wel dat het doosje misschien erg groot is voor het product.

WhatsApp Image 2016-08-15 at 21.44.57
Hoe is de Semi-Permanent poeder gebruik:
1. Maak de wenkbrauw/huid vetvrij met een make-up remover.
2. Plaats het sjabloon op de wenkbrauw.
3. Breng de gewenste kleur aan door simpelweg het kwastje heen en weer over de wenkbrauw te bewegen. Gebruik de zachte zijde van het 2-zijdige kwastje.
4. De wenkbrauwpoeder is semi-permanent. Blijft na ca. 3 minuten inwerktijd gegarandeerd 24 uur zitten, zelfs bij douchen, zwemmen, zweten, sauna, noem maar op.
5. Het product is zeer geschikt voor mensen die weinig of geen wenkbrauw hebben omdat het zich in de poriën hecht. Daarnaast kan het altijd over een permanente make-up (tattoo) aangebracht worden en dekt het ook de eventueel aanwezige grijze haren.
6. De semi-permanente wenkbrauw make-up lost na 24 uur uit zichzelf op maar laat zich ook verwijderen met een make-up remover op oliebasis.

Ingrediënten: Talc, Kaolin, Zinkstearate, Aqua, Polisorbate-20, Lanolinalcohol, Titanium dioxide, Mineral oil, Imidazolydinyl urea, Methylparaben, Propylparaben, Llaureth-4, Caprylic/Capric triglyceride. May contain +/-: Mica, CI 77288, (Chromium oxide greens), CI 77491/CI 77492/CI 77499 (Iron oxides), CI 77007 (Ultramarine blue), CI 77400 (Bronze powder)

Beide producten van Christian Faye vind ik geweldig, ze blijven super goed zitten, de kleuren zetten mooi “vol” aan en blenden inderdaad erg mooi uit. Omdat, het product meer een romige textuur heeft dan een poeder textuur kan je mooie strakke lijnen zetten (dit geldt voor de poeder). De Dipbrow Pomade heeft me zeker weten heel erg verrast, ook deze brengt heel mooi en eenvoudig aan. Ik kan alleen maar zeggen: I am impressed.

Deze 2 prachtige producten zijn te koop bij ICI PARIS XL . De Dipbrow Pomade kost €23,00 en de Semi-Permanent Poeder kost €27,50.

Welke producten gebruik jij voor jouw wenkbrauwen?

7 Comments

 • Reply
  Lieselot
  september 3, 2016 at 07:39

  Klinkt als goede producten!

 • Reply
  Anouk
  september 3, 2016 at 07:54

  Hele mooie producten voor de wenkbrauwen. Ik ken het merk nóg niet, maar ziet er goed uit.

 • Reply
  Diana
  september 3, 2016 at 07:56

  Bij de ingrediënten slaat mijn hoofd op tilt, ik ken dr echt niets van! Mooie producten, dat zeker wel

 • Reply
  Nicole
  september 3, 2016 at 12:01

  Ik kende het merk nog niet, maar ziet eruit als een goed product.

 • Reply
  Michelle
  september 3, 2016 at 13:16

  Ziet er heel erg goed uit

 • Reply
  Dineke
  september 3, 2016 at 21:12

  Klinkt heel fijn!

 • Reply
  Silkeblogs
  september 5, 2016 at 10:04

  Wauw, indrukwekkend!

 • Leave a Reply