Nikon Coolpix S6900

Lisa – Een tijdje terug mocht ik de Nikon Coolpix S6900 testen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik had al veel gelezen over deze camera en was erg nieuwsgierig geworden. Vandaag vertel ik meer over deze fantastische camera!

WhatsApp Image 2016-08-16 at 11.31.50De Nikon Coolpix S6900 wordt aangekondigd als de ultieme compacte selfie camera. De 16 megapixel Nikon S6900 is voorzien van een varihoek lcd-scherm, twee ontspan knoppen en een ingebouwde camera stand. Er is ook een ingebouwde Wifi en NFC- technologie, high-speed continu-opnamen met snelheden tot 8 bps en een speciale glamour mode. Met de Coolpix S6900 maak gemakkelijk Full HD-films door eenvoudig met je handen te zwaaien en de bewegingssturing in de camera, legt je beelden vast vanuit een uniek standpunt. De camera heeft een Icd-scherm die gemakkelijk is in gebruik, hierdoor sta je ook nog eens altijd perfect in beeld.

WhatsApp Image 2016-08-16 at 11.31.49Het maken van productfoto’s met de Nikon Coolpix S6900

WhatsApp Image 2016-08-16 at 11.31.52(1)Het maken van een selfie met de Nikon Coolpix S6900

Ik kon gemakkelijk een zelfportret of groepsfoto maken met behulp van het kantelbare Clear Color-aanraakscherm van 7,5 cm/3 inch met 460.000 beeldpunten. Ik vond het scherm gemakkelijk uitklappen. Doordat de camera een Wifi en NFC-ondersteuning heeft, kan ik de gemaakte foto’s makkelijk doorsturen naar mijn mobiele telefoon. Ik vind persoonlijk wel dat de kwaliteit op mijn telefoon minder goed leek dan op de camera. Zelfs wanneer er minder licht was, kon ik prachtige foto’s maken met de Coolpix S6900 door de EXPEED C2- processor. Ik kon de camera, door de ingebouwde camerastandaard, gemakkelijk overal neerzetten en hoefde ik niet bang te zijn dat hij om zou vallen.

Door bewegingssturingen kon ik eenvoudig video’s maken, doordat er een 1080p/60i met optische zoom en stereogeluid zit op de camera. Het geluid was verassend goed voor z’n kleine camera. Het leuke aan deze camera vind ik dat er speciale effecten zijn, zo kun ik voor een zacht portret gaan en dat is er nog maar één effect die ik op noem van de 33 verschillende effecten.

WhatsApp Image 2016-08-16 at 11.31.54(1)Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om bij een pasfotoautomaat allemaal gekke foto’s te maken. Dat kan dus ook met deze camera. De camera doet automatisch de foto’s samenvoegen tot een fotomontage. Dankzij de snelle en nauwkeurige autofocus kon ik mijn onderwerp eenvoudig en heel erg scherp op de foto zetten.

Zelf ben ik helemaal niet technisch ingesteld en daarom vond ik het ook zo fijn dat de camera 20 onderwerpsstanden had. Ik koos een stand die bij mijn onderwerp paste en de camera deed de rest, hij stelde automatisch alles in. En net wanneer ik dacht dat ik alles wel z’n beetje had gezien en geprobeerd had, kwam ik er ook nog eens achter dat de camera zowel horizontaal als verticaal hele scherpe foto’s maakt. Hij draait gemakkelijk 360/180 graden. Het fijne aan deze camera is dat je hem ook via USB kunt opladen.

WhatsApp Image 2016-08-16 at 11.31.54Ik vond het superleuk om de camera te proberen, ik heb er ook veel van geleerd op technisch vlak. Doordat ik veel bezig ben geweest met de camera heb ik mezelf op het gebied van fotografie zeker verbeterd. Ik heb veel meer plezier bij het maken van product foto’s en selfies. Het filmen ging me iets minder goed af dan het fotograferen, maar ook zeker op het gebied van filmen ben ik vooruitgegaan.

Na het uitgebreid testen van Nikon Coolpix S6900, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik deze camera toch wel erg graag zelf zou willen hebben. Dus weer iets voor op mijn wishlist. De camera is super klein dus handig om mee te nemen in je tas als je bijvoorbeeld een feestje hebt of een dagje weg met vriendinnen. Door het handige draadje die aan het hoekje van de camera zit loop je bijna geen risico om de camera uit je hand te laten vallen. Ik ben nooit goed geweest in het maken van selfies maar met deze camera ging dat supermakkelijk. Ik heb vaker een camera gehad die een kantelscherm heeft maar die werkte niet fijn, ze draaide niet gemakkelijk, maar de Nikon Coolpix S6900 had daar totaal geen moeite mee. Hij kantelde soepel en gemakkelijk.

Ben je iemand die het leuk vindt om elk moment snel en op een leuke manier vast te leggen dan is de Nikon Coolpix S6900 zeker een aanrader.

De Nikon Coolpix S6900 kost €154,00 en verkrijgbaar in zwart en wit.

9 Comments

 • Reply
  Mariska
  augustus 31, 2016 at 09:10

  Mooi cameraatje! Dat scherm kunnen kantelen is ook super handig 😀

 • Reply
  Nynke
  augustus 31, 2016 at 17:31

  Ziet er heel mooi uit!

 • Reply
  Lieselot
  augustus 31, 2016 at 19:48

  Wat een mooie en handige camera! Ik ben zelf nog opzoek naar een nieuwe

 • Reply
  Michelle
  augustus 31, 2016 at 19:49

  Wat een mooi ding! De foto’s zijn ook goed gelukt

 • Reply
  Anouk
  augustus 31, 2016 at 22:53

  Veel succes met fotograferen met dit nieuwe toestel!

 • Reply
  Susan
  september 1, 2016 at 08:21

  Mooi zeg!

 • Reply
  Jessy
  september 1, 2016 at 08:40

  Wauw wat handig zo’n camera! Zeker met ingebouwde Wifi en dat hij 360/180 graden kan draaien. Ideaal! De prijs is ook zeker niet verkeerd 🙂

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  september 1, 2016 at 11:00

  Supermooie camera. Ik heb thuis nog ergens een héééle ouwe coolpix, maar die haalt het niet bij deze hoor 🙂

 • Reply
  Demi
  september 1, 2016 at 15:10

  Klinkt als een fijne camera! Ik ben al een tijdje op zoek naar een compacte camera, dus ik ga hier zeker nog eens goed naar kijken!

 • Leave a Reply