Het laatste jaar van mijn opleiding

Vandaag begint het allemaal, ik ga mijn laatste leerjaar van mijn opleiding in. Heel vreemd dat ik dit nu allemaal zeg, de afgelopen twee jaar zijn namelijk zo onwijs snel gegaan. Ik heb zo ontzettend veel mogen leren, mogen meemaken en dan na dit jaar ben ik als het goed is gewoon afgestudeerd. Even een persoonlijke update, hersenspinsels en heel veel besefmomenten.

Ik ga dus dit jaar mijn laatste leerjaar in van mijn opleiding en ik ga gewoonweg afstuderen. Heel erg vreemd om dit telkens te zeggen, het voelt ook heel raar om dit te gaan beseffen, maar het is wel gewoon zo. In het aankomende jaar ga ik jullie dus ook heel veel meenemen in het afstudeerproces, maar ook in het kiezen van een vervolgstudie en de twijfels tussen leren en werken. Een heel proces dat mij te wachten staat, maar wat ik ongetwijfeld met liefde wil gaan delen.

Vandaag is de eerste dag dat ik na mijn vakantie weer begin. In de vakantie heb ik eigenlijk ook niet aan school gedacht, alleen dat het vreemd is dat ik nu mijn laatste jaar in ga en dat er daarna weer een nieuw proces aan komt, maar ik heb me verder niet bezig gehouden met dingen voor het komende jaar. Die zullen me namelijk alleen maar stress opleveren als ik me er nu al druk om zou gaan maken. Wel heb ik nog een aantal dingen voor stage moeten regelen, van die kleine dingen die nog voor het begin van mijn stage geregeld moeten worden. Alles is nu klaar en nu kan het echt gaan beginnen.

Aankomend jaar zal volgens mij een heel druk jaar worden, maar tegelijkertijd heb ik er onwijs veel zin in en wil ik weer lekker aan de slag gaan. Op deze school heb ik eigenlijk ook altijd gehad dat ik met plezier naar school ga en nergens tegen op zie. Aankomend jaar zal dus ook al een beetje een voorbereiding zijn op het werk wat ik wil gaan doen, ik ga namelijk drie dagen in de week voor het hele komende jaar stage lopen. Yeah!

Daarnaast komt ook mijn scriptie op mijn pad en het lijkt me super leuk om jullie hier in mee te nemen en stiekem begint dit toch wel te kriebelen. Ik heb hier simpelweg gewoon zin in en dat is misschien ontzettend stom, maar ik vind het leuk om met dit soort grote projecten bezig te zijn en ook heb ik al een aantal idee├źn in mijn hoofd voor mijn eindscriptie.

Volgens mij is dit uiteindelijk een heel chaotische blogpost geworden, maar ik moet het even van me af schrijven. Mijn enthousiasme, mijn spanning, mijn overweldigende gevoelens en de dingen die mij aankomend jaar te wachten staan. De blog blijft natuurlijk volop doorgaan, ik heb in de vakantie flink vooruit weten te werken en ik heb een er zin in om weer een lekker drukke planning te gaan maken voor de komende tijd!

Hopelijk was deze blogpost een beetje te begrijpen voor jullie, ik wil nog even kwijt dat iedereen nog even lekker moet genieten van zijn of haar vakantie en voor diegene die net als ik vandaag alweer moeten beginnen, heel veel succes! You can do it!

Liefs, Suzanne

7 Comments

 • Reply
  Merel
  augustus 29, 2016 at 10:48

  Heel erg veel succes op school!

 • Reply
  Lotte
  augustus 29, 2016 at 10:49

  Succes met je laatste jaartje meid!

 • Reply
  Senna
  augustus 29, 2016 at 12:12

  Heel veel succes met afstuderen dit jaar!

 • Reply
  Dineke
  augustus 29, 2016 at 13:34

  Succes het laatste jaar en geniet ervan! ­čÖé

 • Reply
  Anouk
  augustus 29, 2016 at 16:38

  Succes met het afstudeerproces!

 • Reply
  Diana
  augustus 29, 2016 at 17:53

  Heel veel succes je laatste schooljaar!

 • Reply
  Romy
  augustus 31, 2016 at 01:45

  Heel veel succes meisje! Ik weet dat je gaat knallen!

 • Leave a Reply