Etos Hydra Normal & Cleansing For All Types

Etos heeft de huidverzorging en de reinigingsproducten een nieuwe boost gegeven. Zo ben ik begonnen met het testen van vier producten uit twee verschillende lijnen en daarna ben ik ook begonnen met huidverzorging voor de droge & gevoelige huid. Voor de producten van de droge & gevoelige huid zul je nog even moeten wachten, deze komen binnenkort op de blog, maar nu eerst de producten voor de normale tot gemengde huid en cleansing producten.

Ik ga vandaag vier verschillende producten testen uit twee verschillende lijnen van Etos. Twee producten zijn huidverzorging en de twee andere producten zijn voor het reinigen van de huid. Alle producten lopen mooi in elkaar over, omdat de huidverzorging geschikt is voor de normale tot gemengde huid en de reinigingsproducten is geschikt voor alle huidtypes en kun je dus in combinatie met deze huidverzorging gebruiken, maar ook een andere lijn van Etos of ander merk dat goed bij jouw huid past.

Etos Day Cream

IMG_1610Als eerste de dagcrème van Etos. Daar begin je namelijk de dag mee en die zou ervoor moeten zorgen dat je een mooie basis hebt om vervolgens je make-up op aan te brengen en je huid de hele dag straalt. De dagcrème zou ervoor moeten zorgen dat je huid goed gevoed en gehydrateerd is.

IMG_1617Hier zie je alle ingrediënten van de dagcrème van Etos. Ik probeer zelf altijd heel veel research te doen naar producten en de ingrediënten erin om ook over de ingrediënten een goed mogelijke mening te vormen. Zo word ik altijd een beetje bang als ik het woord alcohol in de ingrediëntenlijst zie staan. Alcohol Denat doet mij dan ook geen plezier, maar Cetyl Alcohol is niet perse een bangmakertje. Daarnaast zie je wel bijna onderaan nog parfum zitten, dit maakt me dan minder blij, dit had er namelijk gewoon niet in moeten zitten, maar het is wel minimaal wat er in zit.

IMG_1633Links zie je de dagcrème. Het is een normale textuur en dikte voor een dagcrème en verdeelt gemakkelijk over het gezicht. Het is een voedende crème, maar voor mij niet voedend genoeg. Ik heb zelf een droge, gevoelige huid met op de T-zone een aantal vette gedeeltes. Zelfs op de vette gedeeltes van mijn gezicht is de crème niet hydraterend en voedend genoeg. Helaas dus geen geschikte dagcrème voor mij.

De Etos Day Cream is verkrijgbaar voor €2,49 (50 ml).

Etos Hydra Night Cream

IMG_1598Naast de dagcrème heeft Etos ook een nachtcrème. Het een crème die zorgt voor net iets meer hydratatie dan een gewone dagcrème doet. Het is een voedende crème die de huid intens hydrateert gedurende de hele nacht en ervoor zorgt dat je huid zich weer herstelt en er de volgende dag weer stralend uitziet.

IMG_1599De ingrediënten in de nachtcrème, hier zitten een beetje dezelfde ingrediënten in als de dagcrème. Daarnaast bevat de nachtcrème macademia olie en shea butter die ervoor zorgen dat de huid de intense hydratatie krijgt die belooft wordt.

IMG_1603De nachtcrème zit in een gemakkelijk te openen potje. Het werkt alleen niet zo heel hygiënisch en dat vind ik een beetje jammer. Waar ze bij de dagcrème wel rekening houden met de hygiëne, laten ze dit een beetje achterwegen bij de nachtcrème.

IMG_1608De Night Cream is een hele fijne crème die erg voedend is, maar voor mij nog niet voedend genoeg voor mijn hele gezicht. Het is wel een crème die geschikt is voor de normale huid, maar voor de gevoelige huid is hij nog echt te min. Wel is het een voedende crème, op bijvoorbeeld de huid van mijn hand is het een heerlijke crème en doet hij wel goed zijn werkt. De crème is ook heel rijk en verdeeld gemakkelijk over het gezicht en is daarnaast ook nog heel zuinig in gebruik.

De Etos Hydra Night Cream is verkrijgbaar voor €3,49 (50 ml).

Etos Cleansing Gel

IMG_1619Daarnaast komt Etos ook uit met een lijn aan reinigingsproducten voor alle huidtypen met onder andere deze Cleansing Gel. Het is een reinigingsgel met aloë vera en komkommer extract die zorgen voor een milde reiniging van de huid en dus geschikt zijn voor mensen met een droge en gevoelige huid, maar ook kan bij de vette huidjes onder ons.

IMG_1622Hierboven zie je de ingrediënten van de Cleansing Gel. Over de ingrediënten heb ik eigenlijk weer hetzelfde te zeggen als over bovenstaande producten. Jammer van de parfum die verwerkt zit in het product en dit kan er dus ook voor zorgen dat de huid enigszins trekkerig aanvoelt na gebruik van het product.

IMG_1633Rechts op mijn hand zie je de gel. Het is een soort blauwe substantie die echt aanvoelt als een haargel. Het is iets minder dik als een gel. Het is een gel die niet heel erg gemakkelijk over het gezicht verdeelt en daarom maakt het reinigen van alle hoekjes ook iets moeilijker. Je moet het product goed verdelen over het gezicht en in combinatie met wat water goed masseren over de huid, op deze manier kun je het gezicht goed reinigen.

Helaas is het product voor mijn droge en gevoelige huid niet geschikt. Het maakt mijn huid enigszins trekkerig na gebruik en na gebruik krijg ik ook rode, droge/geïrriteerde plekken in mijn gezicht die zich vervolgens moeten laten herstellen door een voedende crème.

Etos Cleansing Gel is verkrijgbaar voor €2,49 (150 ml).

Etos Cleansing Micellair Water

IMG_1625Als laatste een product wat ik heel leuk vind, althans dat hoop ik. Ik ben namelijk altijd een beetje nieuwsgierig geweest naar Micellair Waters en dit is dan ook (ja, I need to shame) de eerste keer dat ik een Micellair Water ga testen.

Deze reinigingswater is bedoeld om je gezicht make-upvrij te maken en dus het gezicht te reinigen. Het is een watertje wat kamille en provitamine B5 bevat. Kamille, I love it, kamille is namelijk een ingrediënt dat de huid kalmeert en rust biedt en dus ook zeker goed voor de gevoelige huidjes. Tijdens het grondig reinigen, zorgt het er ook voor dat de huidbarrière behouden blijft. Doordat het product geen alcohol bevat, is ook naspoelen niet nodig.

IMG_1629Het reinigingswater bevat ook echt geen alcohol en zelfs geen parfum. Je huid wordt dus op een milde wijze, maar grondig gereinigd en vrij gemaakt van make-up.

Mijn nieuwsgierigheid naar een micellair water is met trots beloond! Het is namelijk een geweldig product en nu snap ik de liefde van veel mensen voor dit product ook. Zelfs voor mijn gevoelige huid is dit heerlijk om te gebruiken bij het reinigingen van mijn gezicht en raakt het vervolgens niet geïrriteerd. Daarnaast voelt mijn huid ook niet trekkerig aan, wat ik bij de meeste reinigingsproducten wel heb en mijn huid is volledig vrij van make-up!

Etos Cleansing Micellair Water is verkrijgbaar voor €2,69 (250 ml).

Producten die mij wisselden gevoelens geven, maar wat waarschijnlijk ook komt door mijn extreem gevoelige huid die hier niet tegen kan. Voor mijn huid zijn dus niet alle producten geschikt, maar het blijven wel goede producten. Bij het testen op andere delen van mijn lichaam zoals mijn hand, treden er geen gekke dingen op en is de hydratatie voldoende en wordt mijn huid ook niet trekkerig. Vooral over het Micellair Water ben ik super enthousiast, dit is een product dat ik zeker opnieuw zal kopen.

Ben jij bekend met deze twee lijnen van Etos?

9 Comments

 • Reply
  Jonna@Burgertrutjes
  augustus 28, 2016 at 07:55

  De dagcreme en het miscelair water spreekt mij erg aan. Toch maar eens proberen, lees veel fijne reviews over de producten

 • Reply
  Melike
  augustus 28, 2016 at 09:22

  De cleansing gel lijkt me fijn.

 • Reply
  Mariska
  augustus 28, 2016 at 09:32

  Ik heb niet een super gevoelige huid dus het meeste lijkt me eigenlijk wel gewoon fijn 🙂

 • Reply
  Lotte
  augustus 28, 2016 at 12:30

  Lijkt me heel erg fijn!

 • Reply
  Lieselot
  augustus 28, 2016 at 12:46

  Onwijs goede review! Je bent heel duidelijk met productinformatie.

 • Reply
  Merel
  augustus 28, 2016 at 12:58

  Klinkt echt heel erg fijn! Ik wil ze!

 • Reply
  Merel
  augustus 28, 2016 at 12:58

  Klinkt echt heel erg fijn! Ik wil ze!

 • Reply
  Senna
  augustus 28, 2016 at 22:47

  Lijkt me heel erg fijn allemaal. Jammer dat het voor jou huid niet zo werkt.

 • Reply
  Etos Hydra Dry For Dry To Sensitive Skin - Suzanne Elisa
  september 21, 2016 at 06:01

  […] producten, maar helaas niet geschikt voor mijn huid. De volledige review van die producten, kun je hier teruglezen. Nu is het tijd voor de producten die specifiek gemaakt zijn voor de droge en gevoelige huid, zowel […]

 • Leave a Reply