Simpel en leuk kapsel voor elke dag

Volgens mij is echt de eerste keer dat ik een kapsel laat zien op mijn blog, maar het is een kapsel dat ik echt moet delen met jullie, want ik ben er helemaal fan van. Het kapsel is eigenlijk ontstaan in de vakantie met het warme weer. Het was warm, mijn haar begon wat vet te worden, ik wilde mijn haar uit mijn gezicht, maar toch los en toen is dit kapsel tot stand gekomen!

IMG_2247

IMG_2235Het kapsel is ontstaan door het uitproberen van een aantal dingen en uiteindelijk kwam er dit uit. Het is een combinatie van een twist en een vlecht die je aan beide kanten van je hoofd maakt en deze aan de achterkant samen bind. Heel simpel, het ziet er leuk uit en daarnaast is je haar uit je gezicht.

IMG_2226Aan bij de kanten pak je de eerste bovenste pluk het dichts bij je voorhoofd naast je scheiding, als je een middenscheiding hebt, moet je even kijken waar je het beste kan beginnen. Je begint met de eerste pluk, deze draai je een aantal keer totdat hij mooi gedraaid zit ten opzichte van je hoofd, deze eerste pluk is de basis van de rest van de streng. Je gaat nu namelijk de pluk daaronder erbij pakken, deze draai je ook weer en daarna vlecht je deze over de andere pluk. Zo pak je ook nog twee plukken die daarachter gaan (dus meer richting de achterkant van je hoofd) en daar doe je precies hetzelfde mee. Nu maak je van deze vier plukken twee strengen (de bovenste en onderste laag) en deze vlecht je naar achter tot je niet meer verder kan.

Precies hetzelfde doe je ook aan de andere kant van je hoofd en deze twee plukken pak je dan samen aan de achterkant van je hoofd en maak je vast met een elastiekje of klemmetje. Bij voorkeur een elastiekje, want op deze manier blijft de twist goed in je haar zitten.

IMG_2230Hier pak je vervolgens de twee plukken samen en dan heb je nog een subtiel staartje achter op je hoofd. Dit kapsel zorgt ervoor dat je haar uit je gezicht is, maar je jouw haar alsnog los kan dragen en daarnaast is het een perfect kapsel voor haar dat vettig is, want dit valt met het kapsel helemaal niet op.

Een ideaal kapsel in naar mijn idee en daarnaast kan het kapsel ook altijd. Voor mij is dit ook een ideaal kapsel als ik op stage ben, zo heb ik helemaal geen last van mijn haar en kan ik de hele dag mijn ding doen.

Heb jij ook zo’n favoriet kapsel?

7 Comments

 • Reply
  Michelle
  augustus 26, 2016 at 08:19

  Heel handig! Ziet er leuk uit

 • Reply
  Nynke
  augustus 26, 2016 at 10:38

  Heel leuk! Staat je goed

 • Reply
  Lieselot
  augustus 26, 2016 at 11:15

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Senna
  augustus 26, 2016 at 11:59

  Wat schattig! Heel leuk meid

 • Reply
  Anouk
  augustus 26, 2016 at 20:18

  Staat echt leuk, zowel bij jou als je zus.

 • Reply
  Claire
  augustus 26, 2016 at 21:33

  Cute kapsel! Ik ga het morgen eens proberen ­čśÇ

 • Reply
  Dineke
  augustus 26, 2016 at 23:32

  Jaa leuk! Zoiets deed ik altijd met een klip, heel tof!

 • Leave a Reply