Acht dingen die ik graag doe op een vrije dag

Op een vrije dag zijn er altijd een aantal vaste dingen die er wel moeten gebeuren in huis of daarom heen. Het wereldje van eten, opruimen, wassen, dat blijft gewoon doorgaan, maar buiten dat zijn er ook een aantal dingen die ik graag doe als ik een dag vrij heb of zoals nu vakantie heb. Vandaag deel ik deze acht dingen met jullie.

Uitslapen

Het fijne aan een vrije dag hebben, is dat je nergens je bed echt voor uit moet. Meestal ben ik toch vroeg wakker en op een vrije dag komt het ook regelmatig voor dat ik gewoon mijn wekker zet, zodat ik nog iets aan mijn dag heb als ik lekker vroeg wakker ben, maar eens in de zoveel tijd gewoon kunnen uitslapen, dat is echt heerlijk! Hier probeer ik op dat moment dan ook eens gebruik van te maken en zeker na een hectische, drukke tijd is uitslapen echt heerlijk!

Uitgebreid make-uppen

Vrijwel elke dag draag ik make-up, maar op een vrije dag kan ik daar eens uitgebreid de tijd voor nemen en dus ook looks creëren die ik anders niet zo snel zou maken op een dag dat ik weinig tijd heb. Hier maak ik dan vaak ook lekker gebruik van en dan komen er weer eens looks te voor schijn die je niet zo snel van me zou verwachten in het dagelijkse leven. Smokey eyes & purple lips all over!

IMG_4647

Foto’s maken van producten

Het moet toch gebeuren als ik mijn blog wil bij houden en hier en daar wat beauty voorbij wil laten komen, het maken van productfoto’s of andere foto’s van bijvoorbeeld natuur, outfits, looks of een heerlijke maaltijd die ik die dag heb klaargemaakt. Productfoto’s maak ik vaak heel veel tegelijk, zodat ik er weer een tijdje tegenaan kan en dat gebeurt meestal dan ook op deze dagen en ik vind het echt fantastisch om te doen!

Serie of film kijken (of heel veel YouTube filmpjes)

Gewoon even lekker niets doen, is ook helemaal niet verkeerd op dit soort dagen. Gewoon even lekker relaxen met een film, serie of heel veel YouTube filmpjes vind ik ook wel eens fijn. Meestal wil ik bezig blijven en dingen blijven ondernemen, maar ook dit kan ik eens in de zoveel tijd wel waarderen. Meestal vind ik het fijn om dit samen te doen met mijn moeder, maar soms wil ik ook nog wel eens alleen wegduiken in een heerlijke film.

In bed blogs lezen

Ik vind het heerlijk om de ochtend te beginnen met het lezen van blogs en daar heb ik op een vrije dag dan ook uitgebreid tijd voor. Ik lees alle blogs uit mijn lijstje uitgebreid en ga daarna vaak ook nog rondkijken op andere blogs die niet in mijn dagelijkse lijstje staan. Zo ontdek ik nieuwe blogs, krijg ik zelf ook inspiratie en het is ook een leuk tijdverdrijf. Heerlijk om dat ‘s ochtends te doen en daarnaast kan het ook overal. Je neemt je telefoon of laptop mee en lezen maar!

Overvolle to do list maken

Meestal plan ik veel te veel dingen die ik op zo’n dag wil doen. In de vakantie is het zo wat vandaag niet komt, dat komt morgen wel. Maar als je gewoon een keer random een dag vrij hebt, dan komt het eigenlijk altijd voor dat ik een overvolle to do lijst maak. Allemaal verschillende dingen die ik die dag perse wil doen en dat is meestal iets te veel dan dat ik ook daadwerkelijk kan doen. Denk aan het schrijven van veel te veel blogpost, foto’s maken als het weer niet mee wil werken, schooldingen hier en daar en dan natuurlijk ook mijn slaapkamer van top tot teen opruimen.

IMG_1365

Lekkere lunch of diner klaarmaken

Het komt niet vaak voor dat ik een uitgebreide lunch oversla als ik een dag vrij ben. Meestal ga ik dan toch iets uitgebreider of anders eten dan ik normaal gesproken zou doen en daarnaast stel ik ook regelmatig voor op zo’n dag om het avondeten voor die dag klaar te maken. Meestal een lekkere pasta of een lekker stukje kip met aardappeltjes en groente.

Uitgebreid in bad gaan

Ik spreek mezelf ook zo hard tegen nu. Ik kan namelijk niet uitgebreid in bad gaan en lekker niets doen, ik moet eigenlijk bezig zijn en dat is ook echt zo. Ik ga me al snel vervelen als ik in bad zit, maar op zo’n vrije dag vind ik het heerlijk om uitgebreid in bad te gaan. Haren wassen, haarmaskertje, ondertussen een maskertje op mijn gezicht, benen scheren en zo vermaak ik me wel in bad. Dan ben ik bezig en dan verveel ik me een stuk minder en heb ik toch het gevoel dat ik uitgebreid in bad ben geweest (15 minuten is al vrij uitgebreid voor mijn doen, hihi!)

Dit zijn acht dingen die ik graag doe op een vrije dag, wel echt een beetje de belangrijkste dingen die er op zo’n dag voorbij komen.

Wat doe jij op een vrije dag zoal?

8 Comments

 • Reply
  Nynke
  augustus 19, 2016 at 13:52

  Heel leuk om te lezen

 • Reply
  Dineke
  augustus 19, 2016 at 14:09

  Haha, dat met die overvolle to-do lijstjes ken ik echt, en daarna balen dat ik toch niet alles heb kunnen doen

 • Reply
  Lieselot
  augustus 19, 2016 at 19:10

  Heel leuk om te lezen

 • Reply
  Michelle
  augustus 19, 2016 at 19:31

  Ik herken me hierin heel erg!

 • Reply
  Anouk
  augustus 19, 2016 at 19:46

  Uitgebreid in bad gaan en een film of serie kijken vind ik heerlijk!

 • Reply
  Susan
  augustus 19, 2016 at 19:57

  Herkenbaar!

 • Reply
  Senna
  augustus 19, 2016 at 20:49

  Leuk om te lezen, Suzanne

 • Reply
  sherry
  augustus 21, 2016 at 20:16

  Herkenbaar helaas heb ik geen bad in huis dus ik ga dan een paar baantjes trekken.

 • Leave a Reply