Makkelijke maaltijd | Kip sojasesam met peultjes

IMG_1095Niets is fijner dan een makkelijke maaltijd en zelf vind ik rijstrecepten hier zeker bij horen. Ik ben helemaal gek op rijst en vind het dan ook lekker om hier verschillende combinaties mee te maken. Er is dan ook zoveel in de schappen te vinden tot verschillende soorten rijst, maar ook lekkere sausjes waarmee je kunt combineren. Vandaag deel ik weer een nieuwe combinatie met je.

Je kunt zoveel variëren met rijstrecepten. Zelf combineer ik het 9 van de 10 keer wel met kip, maar je kunt het natuurlijk ook met ander soort vlees, vis of vegatarisch maken. Zelf lijkt het me ook heerlijk om het eens te maken met zelfgemaakte gehaktballetjes met kruiden en een lekker sausje of wat dacht je van zalm of witte vis. Als ik dit moet gaan uitproberen en jij hier benieuwd naar bent, laat het me zeker even weten.

Een tijdje terug liet ik jullie al een heerlijk recept zien met zwarte rijst en sojasesamsaus, dit recept lijkt er dan ook heel veel op, maar toch door kleine dingen aan te passen, krijg je een hele andere smaak en een compleet andere maaltijd op je bord. Dit keer ga ik voor een aantal andere ingrediënten en creeër ik een hele frisse en makkelijke maaltijd.

IMG_1092Benodigdheden:

Witte rijst (kan natuurlijk ook andere rijst naar keuze)
Kipfilet
Sojasesamsaus
Roerbakgroente
Rode ui
Peultjes

Het makkelijke van deze maaltijd is dat je maximaal drie pannen op het vuur hebt staan en deze alledrie niet veel werk vragen. Je zorgt dat je het water kookt voor de rijst en voegt hier de rijst toe en dit doet vervolgens zijn eigen ding, daarnaast zet je een pannetje met water op met de peultjes en ook dit doet zijn eigen ding en daarnaast gaat de kip, met de roerbakgroente, de rode ui en later de sojasesamsaus in een wokpan en hier hoef je alleen maar af en toe door heen te roeren. Later voeg je de peultjes toe aan de kip, schep deze er nog even doorheen en dan is het alweer klaar! Zo simpel is het eigenlijk!

IMG_1094Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de peultjes direct mee te wokken met de kip. De peultjes zijn dan nog iets harder, maar ook dit kun je gewoon eten. Dit geeft weer net een andere bite aan de maaltijd, dan dat de peultjes helemaal gaar zijn gekookt.

En dit was weer een heerlijke rijstmaaltijd die ik met jullie wilde delen. Waarschijnlijk gaan er nog veel meer variaties aankomen nu ik de smaak heb te pakken.

Naar welke maaltijd ben jij benieuwd?

10 Comments

 • Reply
  kimmetjekims
  augustus 16, 2016 at 09:08

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit suus! Ik ben dol op dit soort gerechten met kip.

 • Reply
  Mariëlle
  augustus 16, 2016 at 10:16

  Een lekker gezond, maar makkelijk en snel gerecht. Super! Het is elke avond weer een crime om te bedenken wat we nou weer gaan eten. Dit recept ga ik zeker proberen!

 • Reply
  Joyce rdt
  augustus 16, 2016 at 11:09

  Oh dit ziet er mega lekker uit, ik ga het recept meteen overnemen! Liefs.x

 • Reply
  Nicole
  augustus 16, 2016 at 13:55

  Hmm ziet er heel lekker uit ik heb je recept opgeslagen als je het niet erg vind?!

 • Reply
  Bodine
  augustus 16, 2016 at 15:55

  Ohh lijkt me echt heerlijk!

 • Reply
  Dalinka
  augustus 16, 2016 at 16:10

  Hmm ziet er lekker uit! Ik hou enorm van dit soort makkelijke rijstrecepten. Deze ga ik van de week eens maken!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  augustus 16, 2016 at 16:35

  ziet er goed en smakelijk uit zeg! heerlijk liefs en een fijne week verder

 • Reply
  Nynke
  augustus 16, 2016 at 18:21

  Ziet er verrukkelijk uit

 • Reply
  Susan
  augustus 16, 2016 at 18:58

  Ziet er lekker uit!

 • Reply
  Lieselot
  augustus 16, 2016 at 20:16

  Lijkt me heerlijk. Volgens mij ben je echt een keukenprinses

 • Leave a Reply