50 mm lens voor mijn camera!

Jeej, ik heb hem! Eindelijk heb dan toch de stap gezet en de 50 mm lens aangeschaft. Na lang twijfelen en telkens uitstellen, heb ik de 50 mm lens aangeschaft. Als je rond gaat vragen bij bloggers naar de lenzen van hun camera, geven ze massaal het antwoord 50 mm en ik mag me nu ook aan dit rijtje toevoegen!

Al jaren ben ik verliefd op deze lens, terwijl ik er zelf nul ervaring mee had. Hij stond al jaren op mijn wishlist, maar degene die mij goed kennen, weten dat ik heel slecht ben in het uitgeven van geld en dan grote uitgaven ook niet graag doe. Elke keer stelde ik het weer uit tot ik voor de zomervakantie tegen mezelf en mijn moeder (zodat ik het ook zeker weten zou gaan doen) zei dat ik na de zomervakantie als ik heel veel had gewerkt, de 50 mm lens zou aanschaffen.

Geheel onverwachts liep het toch een beetje anders. Romy had namelijk haar 50 mm lens in de kast liggen die ze niet meer gebruikte en dus mocht ik hem overkopen en I did it!

IMG_5496De voordelen van de 50 mm lens

De 50 mm lens heeft een aantal voordelen, waardoor ik ook zo’n grote liefde heb ontwikkelt voor deze lens en hem moest hebben.

Scherptediepte
Door dit effect is de echte liefde ontstaan, namelijk scherptediepte. Je kunt heel gemakkelijk scherpstellen met de camera op een punt en de achtergrond wordt dan mooi blurry. Je krijgt dus een vervaagde achtergrond, waardoor hetgeen waarop je scherp stelt onwijs mooi tot zijn recht komt. Dit maakt de lens ook geschikt voor het fotograferen van productfoto’s en outfitfoto’s.

Lichtsterk
De 50 mm lens is verkrijgbaar met twee verschillende diafragma’s, die van mij heeft een diafragma van F/1.8, maar er bestaat ook nog een 50 mm lens met een diafragma van F/1.4. Hoe lager het cijfertje achter de F, hoe groter het diafragma is en dit zorgt ervoor dat de lens erg lichtsterk is. Dit heeft als voordelen dat je ook bij weinig licht goede kwaliteit foto’s kan maken.

De prijs van de camera
Meestal zijn cameralenzen behoorlijk aan de prijs. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van je camera waardoor je foto’s op de juiste manier gefotografeerd kunnen worden. Als je kijkt naar prijs/kwaliteit, is de 50 mm lens vrij laag in prijs en is het dus ook lens die voor veel mensen toegankelijk is en daarnaast een geweldige kwaliteit levert. De 50 mm lens van Canon ligt rond de 115 euro, Nikon daarintegen ligt wel iets hoger in prijs, namelijk rond de 239 euro.

De eerste foto’s met de nieuwe lens!

IMG_2867

IMG_2856

IMG_2886

IMG_2878

IMG_2883

Ik ben in ieder geval super blij met mijn nieuwe lens! Ik ben nog wat aan het spelen met de juiste instellingen bij deze lens, maar ik ben tot nu toe al best tevreden met het resultaat van de foto’s.

Heb jij ervaring met de 50 mm lens?

12 Comments

 • Reply
  Mariëlle
  augustus 3, 2016 at 09:00

  Fijne lens hé de 50mm. Ik snap zeker wel dat deze op jouw wannheave list stond. En nu flink foto’s schieten! Heerlijk als je je blog essentials kunt uitbreiden! Veel plezier met fotograveren we zien de foto’s vast wel terug op je blog:)

 • Reply
  Brittany
  augustus 3, 2016 at 10:01

  Ah wat super leuk dat jij hem nu ook eindelijk in bezit hebt. Ik ben ook nog razend enthousiast met mijn 50mm lens. Geniet ervan!

 • Reply
  Ashley
  augustus 3, 2016 at 10:24

  Deze lens gebruik ik ook! Super fijne lens.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  augustus 3, 2016 at 10:38

  Prachtig zeg!

 • Reply
  Lobke - Lovali
  augustus 3, 2016 at 12:32

  Leuk om te lezen dat je hem eindelijk hebt. Ik roep ook al jaren dat ik hem ga kopen, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Nu ik dit artikel zo lees, begin ik er toch wel even over na te denken.. Heel erg leuk geschreven trouwens!

 • Reply
  Susan
  augustus 3, 2016 at 15:22

  Oh wat leuk! Mooie foto’s heb je gemaakt

 • Reply
  Dineke
  augustus 3, 2016 at 17:51

  Wat geeft die lens een super mooi resultaat!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  augustus 3, 2016 at 21:11

  Van deze lens hoor ik heel vaak en elke keer als ik foto’s met deze lens voorbij zie komen (wat ik nu dus weer zie…) wil ik hem ook hebben…

 • Reply
  Sas
  augustus 6, 2016 at 11:11

  Super tof zo’n nieuwe lens. Veel plezier ervan

 • Reply
  Lieke
  augustus 6, 2016 at 21:49

  Mooie foto’s heb je gemaakt, veel plezier van je camera!

 • Reply
  Kelly Merel
  augustus 6, 2016 at 21:53

  Veel plezier ermee!

 • Reply
  Alexandra
  augustus 7, 2016 at 21:19

  Superleuk! Ik heb de lens ook heel lang gebruikt, heel fijn is ‘ie! Veel plezier ermee! 🙂

  xx Alex

 • Leave a Reply