Mijn twee dagen in Parijs

IMG_2593Afgelopen week besloten we geheel onverwachts onze koffers te pakken en naar Parijs te vertrekken. Afgelopen week was namelijk ook de enige week die ik vrij had van mijn werk en dus ook de enige mogelijkheid om nog samen met mijn ouders en zusje er op uit te trekken. In twee dagen Parijs hebben we ontzettend veel gezien en genoten. Vandaag vertel ik je er alles over, lees je mee?

IMG_2561Zondagavond hebben we in een impuls een hotel geboekt in Parijs voor afgelopen dinsdagnacht en we zijn dinsdagochtend met z’n vieren vertrokken naar Parijs! Dit is echt een actie in een impuls geweest, maar een hele geslaagde actie! De twee dagen zijn echt omgevlogen, we hebben ontzettend veel gezien, gelopen en genoten en al die spierpijn die we nu hebben, is het dubbel waard geweest!

IMG_2422We zijn ‘s ochtends om 9 uur vertrokken vanuit Brabant naar Parijs. We hebben een hele vlotte reis gehad en om 2 uur in de middag kwamen we aan in het hotel in Parijs. Daar hebben we ons even opgefrist en de spullen neergezet en toen zijn we de stad in gegaan om 3 uur. We zijn toen naar het gedeelte van de Sacré-Coeur gaan bekijken in Parijs. Dit is een gedeelte wat niet midden in Parijs ligt, maar een beetje daar buiten. We hebben hier de rest van de dag nog rondgekeken. De Sacré-Coeur heb ik al eens eerder gezien toen ik acht jaar geleden in Parijs was, maar het blijft ontzettend mooi om te zien! De Sacré-Coeur is een hele grote kerk midden op een berg waar je door een heleboel trappen heen kunt lopen. Wat ik me niet kon heugen van acht jaar geleden is dat er ook een lift is naar boven, maar ook deze keer hebben we gewoon alle trappen (meerdere keren) op en af gelopen!

IMG_2593
IMG_2684

IMG_2662De tweede dag, woensdag, zijn we echt Parijs in gegaan. Het gedeelte van de de welbekende Eiffeltoren en Arc de Triomphe. Dit is de dag dat we echt ontzettend veel hebben gelopen en gezien. We zijn nog net niet van het uiterste puntje tot het andere uiterste puntje gelopen. Ik ga nog een heel artikel schrijven met hotspots die we hebben gezien die dag, want ook de woensdag zijn we naar Galeries Lafayette en dat is zo ontzettend gaaf en indrukwekkend om te zien! Al mijn enthousiasme ga ik dan in die blogpost zetten!

De overnachting bij B&B Hotel

We hadden een hele budget overnachting geboekt, dit was namelijk ook maar voor een paar uurtjes dat we er alleen sliepen. We hebben een overnachting gehad in B&B Hôtel Paris Roissy CDG Aéroport en hebben dit geboekt via Booking.com. Het hotel lag bij het vliegveld van Parijs wat een paar kilometer van het echte stadsgedeelte Parijs af lag. Voor ons was dit zelf helemaal geen probleem, omdat wij met de auto zijn gegaan en gemakkelijk van het hotel naar de stad konden. Het hotel was verder prima, het is geen vijf sterren hotel, maar dit was voor ons ook niet nodig. Je kon ontbijt bij boeken mocht je dit willen, maar zelf hadden wij gewoon eten bij en hebben we in de stad ergens gegeten.

IMG_2695Het was echt ontzettend leuk! Het weer wat we die twee dagen hadden was echt goed, zo’n 26 graden en in de zon echt super warm en kon je gewoon in de korte broek of rokje rond lopen! Ik heb genoten van deze leuke stedentrip!

Ben jij ooit in Parijs geweest?

13 Comments

 • Reply
  Michelle
  juli 30, 2016 at 09:02

  Parijs lijkt me zo ontzettend gaaf!

 • Reply
  Lieke
  juli 30, 2016 at 12:41

  Mooie foto’s heb je gemaakt in parijs!

 • Reply
  Petra
  juli 30, 2016 at 12:43

  Parijs is zo ontzettend gaaf, maar wel kei duur! Fijn dat je dan net buiten het stadsgedeelte zit, scheelt denk ik wel veel in prijs.

 • Reply
  Romy
  juli 30, 2016 at 14:29

  Klinken echt als twee daagjes om nooit te vergeten! Stiekem blijven zulke onverwachte tripjes het allerleukste. Prachtige foto’s lieverd! X

 • Reply
  Dineke
  juli 30, 2016 at 17:05

  Wat een mooie foto’s! Klinkt echt als twee heerlijke dagen!

 • Reply
  Sabine
  juli 30, 2016 at 17:37

  Wat een leuke foto’s,, leuk zo al die slotjes!

 • Reply
  Wietse
  juli 30, 2016 at 19:43

  Leuk om te zien! Fijn dat je het goed hebt gehad die twee dagen in parijs!

 • Reply
  Lieselot
  juli 30, 2016 at 21:15

  Heel gaaf om te lezen!

 • Reply
  Senna
  juli 30, 2016 at 21:18

  Mooie dagen om niet te vergeten meid. Leuk om zulke onverwachte reizen te maken.

 • Reply
  Marushi
  augustus 1, 2016 at 12:16

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Tripjes maken is altijd erg leuk vind ik, maar ik hou ook echt van reizen -x-

 • Reply
  the Famous Spot
  augustus 3, 2016 at 16:16

  Heerlijk zeg! Ik ben inmiddels al vaker in Parijs geweest, maar het is een stad die altijd indrukwekkend blijft.

 • Reply
  Maaike
  augustus 6, 2016 at 10:33

  Parijs is mooi! Ik ben er een keer geweest een jaar of 8 geleden. Ik zou er weer graag heen willen met mijn vriendje, haha 🙂

 • Reply
  Weekend
  oktober 14, 2016 at 18:07

  Parijs – stad der romantiek, wat blijft het toch een prachtstad hé?

 • Leave a Reply