15 dingen die ik graag doe in de zomervakantie

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen in de zomervakantie. Toch is het vaak zo, dat zie je voornamelijk bij kinderen, dat ze zich gaan vervelen. Dan komt zo’n lijstje goed van pas, namelijk 15 dingen die je kunt doen in de zomervakantie en in het bijzonder die ik graag doe. Wie weet haal je er inspiratie uit.

Uitstapjes

1. Fietstocht – Dan zijn er ook nog een heleboel uitstapjes die je kunt doen of plaatsen die je kunt bezoeken, maar gewoon simpelweg de fiets pakken en je maar ergens heen laten sturen. De eerste weg rechts, bij dat kruispunt rechtdoor en daarna een keer links de vijfde straat in. Laat je maar eens lekker verdwalen in eigen omgeving en je komt gerust mooie plekken tegen.

2. Wandeling in de bossen of duinen
– Een mooie avondwandeling maken is toch ook heerlijk. Genieten van de mooie natuur om je heen en daarna lekker thuis in de tuin een zelfgemaakte cocktail nuttigen.

3. Steden bezoeken – En dan kun je natuurlijk ook nog prachtige steden bezoeken in eigen land, maar ook buiten Nederland. Het is helemaal niet erg om een dagje Duitsland te gaan verkennen en daar eens de steden te bezoeken. Dat is vaak zelfs tien keer leuker. In Nederland hebben we daarnaast ook prachtige steden, waar jij misschien nog nooit bent geweest. Ben jij bijvoorbeeld als eens in Roermond geweest? Of heb je Haarlem al mogen ontdekken?

4. Kanoën met vriendengroep of familie – De afgelopen jaren hebben we dit nog telkens gedaan. Wezen kanoën in de Ardennen. Met mooi weer is dit een heel leuk uitstapje om te doen met de vriendengroep of familie. Leuke gespreksonderwerpen, elkaar soms wat nat maken met de peddels en heel veel lachen.

Kookboek reviewFood

5. Picknicken – Dat is toch super leuk! Een picknick organiseren met vriendinnen of familie. Je zorgt allemaal voor een aantal lekkere hapjes, zet op tijd drinken koud en je kunt er een hele mooie middag van maken.

6. Salades maken – In de zomervakantie heb je tijd om lekker te gaan experimenteren met salades, combinaties van groentes en fruit en daarna lekker op eten. Dat klinkt toch helemaal niet verkeerd!

7. (Alcoholvrije) cocktails maken – Een feestje of niet, cocktails kunnen altijd. Daarnaast is het ook leuk om met je zusje en vriendinnen van haar cocktails te maken. Dan wel of niet zonder alcohol, het maken van cocktails en het opdrinken blijft een feestje. Binnenkort deel ik mijn recepten!

In en om huis


8. Karaokeavond organiseren
– Als je een keer echt wil lachen, is het super leuk om een karaokeavond te organiseren. Nodig wat vrienden uit, zorg voor lekker hapjes en wat te drinken, een groot beeldscherm en goede, oude muziek! Natuurlijk wel even de buren van tevoren waarschuwen.

9. Waterballonnen gevecht – Jaja, dit blijft super leuk! Je kunt het misschien niet geloven, maar een waterballonnen gevecht blijft leuk en daarnaast is het ook nog goed voor je conditie!

10. Zomerfilm of serie kijken
– Een filmpje of serie op zijn tijd is ook helemaal niet verkeerd. Ga eens opzoek naar goede zomerfilms, je komt er een heleboel tegen en dat brengt je al meteen in de vakantiesferen. Leuke films zijn bijvoorbeeld 500 days of summer of de Nederlandse film Zomerhitte.

11. Do It Yourself zomer goodies – Lekker knutselen is natuurlijk ook helemaal niet verkeerd. Zelf houd ik daar ontzettend van en in de zomer heb je daar ook alle tijd voor. Ga eens opzoek op Pinterest voor leuke Do It Yourselfs, rijdt naar de winkel en ga de hele middag knutselen.

Me-time

12. Je bucketlist afwerken – Wanneer kun je het beter doen dan in je vakantie? Alle tijd om je bucketlist af te werken en dat betekent dat je ook mooie dingen mag gaan ondernemen. Maar misschien heb je nog helemaal geen bucketlist, dan is dit het perfecte moment om deze eens op te stellen voor jezelf.

13. Verwenmiddag met maskertjes en nagellak – Op een dag dat het heel warm is of juist wat druilerig, is het heerlijk om een verwenmiddag te organiseren voor jezelf of samen met vriendinnen. Maskertje op, lekkere smoothies erbij, komkommertjes op de ogen, een romantische film en een heleboel flesjes nagellak.

14. Grote schoonmaak – Dit is iets wat ik voor deze zomer al heb gedaan. De grote schoonmaak op mijn slaapkamer. De kledingkast weer eens uitspitten en alles opnieuw indelen, de ramen wassen, het bed verschonen en noem maar op. Allemaal dingen die er anders nooit van komen en toch moeten gebeuren.

15. Reserveer een heleboel boeken – Voor de echte boekenwormen is dit ook geen verkeerd idee. Ga eens bij de bibliotheek langs en reserveer een heleboel boeken. Zo kun je rustig de boeken lezen die je nog graag wou lezen en er maar niet van kwam.

En dat zijn de 15 dingen die ik graag doe tijdens mijn zomervakantie. Heel uiteenlopend van schoonmaken tot uitstapjes en weer rommel maken bij het maken van een smoothie of salade.

Wat doe jij graag in de zomervakantie?

11 Comments

 • Reply
  Suzanne
  juli 28, 2016 at 10:45

  Lezen en heel veel films kijken! Ook vind ik het leuk om steden te bezoeken en daar foto’s van te maken. Leuk artikel!

 • Reply
  Dineke
  juli 28, 2016 at 12:55

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het heerlijk om in de zomer eens dingen te proberen die out of my comfortzone zijn!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  juli 28, 2016 at 16:26

  Super leuk ik hou er ook van om te kanoën, drankjes te drinken met vriendinnen en mijn bucketlist na te lopen liefs

 • Reply
  Michelle
  juli 28, 2016 at 22:19

  Leukk om te zien!

 • Reply
  Femke
  juli 28, 2016 at 22:51

  Leuk om te zien! Zelf ijsjes maken lijkt me ook wel eens leuk

 • Reply
  Sabine
  juli 28, 2016 at 22:52

  Wat een leuk lijstje!

 • Reply
  Pip
  juli 28, 2016 at 22:52

  Mooie blog!

 • Reply
  Vivian
  juli 28, 2016 at 22:53

  Mooi geschreven meid! Je blog ziet er echt super goed uit

 • Reply
  Claire
  juli 28, 2016 at 23:51

  Goeie tips! Dit jaar is (helaas) een thuisvakantie dus ik ga ze zeker gebruiken!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   juli 29, 2016 at 11:01

   Dat kan ook hartstikke leuk zijn! Dat is het voor mij dit jaar ook en ik moet zeggen dat ik het nog helemaal niet zo erg vind.

 • Reply
  Jonna@Burgertrutjes
  juli 29, 2016 at 00:05

  Leuk artikel, ik hou van cocktails in de zomer! Heerlijk! Tijdens een poolparty met opblaaszwembadjes in de tuin

 • Leave a Reply