Zwarte rijst, ik ben er helemaal verliefd op. Je kunt er zo’n lekkere recepten mee maken en het is ook nog gemakkelijk klaar te maken. Vandaag deel ik een heerlijk recept met onder andere de zwarte rijst.
Zwarte rijst is nog niet heel erg bekend, maar ik kan je vertellen dat het echt super lekker is. Het heeft een andere structuur als gewone witte rijst en ook een andere smaak, maar het is wel super lekker en vult goed bij een avondmaaltijd.
Benodigdheden:
Teentje knoflook
Kipkruiden (of andere kruiden voor kip naar keuze)
Zwarte rijst
Kipfilet
Sojasesamsaus
Roerbakgroente
Sesamzaadjes
De rijst moet je klaarmaken zoals op de verpakking staat aangegeven. Bij deze rijst was het namelijk zo dat je hem eerst in de week moet leggen voor een tijdje, zodat het koken makkelijker gaat. Kijk dus goed hoe je de rijst moet klaarmaken en hoe lang je het moet koken, dat verschilt dus per merk. Het koken van de rijst duurt wel een tijdje, maar dan kun je ondertussen al de kip in stukjes snijden en bakken.
De kip maak ik als volgt klaar, snijdt een knoflookteentje fijn en bak dit even aan met wat olijfolie en snijdt de kip in kleine stukjes. Vervolgens bak ik de kip mee en hier gebruik ik vaak kipkruiden voor. Mocht ik dit niet in huis hebben, vind ik het altijd lekker om aan de slag te gaan met paprikapoeder en eventueel wat peper. Je kunt de kip kruiden zoals jij zelf lekker vindt, maar dit is hoe ik het vaak doe.
Zelf ben ik heel erg aan het variëren met verschillende sausjes. Vandaag hebben we gebruik gemaakt van sojasesamsaus, dit vond ik zelf een heerlijke saus, maar je kunt natuurlijk variëren met verschillende sausjes. Zoetzure saus blijft ook een grote favoriet van mij!
Ik ben echt steeds meer van de recepten en het koken. Zeker pasta’s en rijstrecepten zijn dingen die ik graag klaarmaak en het kan dan ook zo zijn dat ik dit steeds vaker ga delen op S-Diary.
Wat vind jij van zwarte rijst?
20 Comments
Kelly Merel
juni 15, 2016 at 07:12Hoewel het nog vroeg in de ochtend is, krijg ik spontane trek in dit gerecht!
Suzanne
juni 15, 2016 at 17:13Wie weet een leuk idee om vanavond klaar te maken!
silkeblogs
juni 15, 2016 at 07:26Ziet er superlekker uit!
Petra
juni 15, 2016 at 08:07Zwarte rijst, dat kende ik nog helemaal niet, ben benieuwd naar de smaak
Suzanne
juni 15, 2016 at 17:08Zeker de moeite waard eens om te proberen. Het heeft geen specifieke smaak die ik je nu zo kan vertellen, maar het is wel heel erg lekker!
chucky1012
juni 15, 2016 at 08:31Dit recept bewaar ik!
Het gerecht ziet er zo lekker uit.
Xoxo
Maaike
juni 15, 2016 at 10:13Hmm dit ziet er lekker uit. Al ben ik zelf niet zo’n fan van rijst
Marloes
juni 15, 2016 at 11:13Yum, ziet er heel lekker uit!
Wietse
juni 15, 2016 at 12:45Lijkt me echt heerlijk!
Romy
juni 15, 2016 at 13:12Oeh, dit recept ga ik ook bewaren meis! Ziet er echt heerlijk uit!
Lieke
juni 15, 2016 at 14:09Ziet er goed uit! Lijkt me leuk om vaker van dit soort recepten te zien!
Lotte
juni 15, 2016 at 15:42Wat heerlijk lijkt me dat! Volgende keer toch maar eens mijn vriend dit recept laten zien, mag hij lekker gaan klaarmaken dan!
Sabine
juni 15, 2016 at 16:08Noommm! Heel lekker volgens mij en wat een mooie foto’s
Sharon
juni 15, 2016 at 16:11Dat ziet er lekker uit! En ook nog eens snel om te maken. Daar houd ik wel van (ik ben niet zo’n keukenprinses☺).
Miranda
juni 15, 2016 at 16:40Ziet er echt super lekker uit!
Femke
juni 15, 2016 at 17:10Ik maak regelmatig dit soort recepten, super lekker.. Ik hou onwijs van rijst
Sylvia Kuijsten
juni 18, 2016 at 11:18Ik heb nog nooit zware rijst gegeten, ziet er apart uit 🙂
Suzanne
juni 18, 2016 at 21:29Zeker een aanrader!
Makkelijke maaltijd | Kip sojasesam met peultjes - Suzanne Elisa
augustus 16, 2016 at 06:02[…] tijdje terug liet ik jullie al een heerlijk recept zien met zwarte rijst en sojasesamsaus, dit recept lijkt er dan ook heel veel op, maar toch door kleine […]
Petra
maart 3, 2021 at 22:19Vandaag gemaakt, niet slecht, maar deze rijst is best droog, dus ik zou het liever gebruiken met een saus of nog beter in de bbq salade, dat lijkt me echt heerlijk!!