Lippenbalsem met uv-filter

IMG_9884Ken je het probleem van het verbranden van je lippen als je lekker aan het zonnebaden bent met het mooie weer? Ik heb hier regelmatig last van, zeker als ik op vakantie ben in een warm land, gebeurt het mij regelmatig dat ik mijn lippen verbrand. Dit jaar ben ik in ieder geval voorbereid en verzorg ik mijn lippen goed met deze lippenbalm en ik vertel precies hoe het werkt.

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar ook je lippen kun je daadwerkelijk verbranden in de zon. Als jij jouw lippen niet in smeert met een uv beschermer, is de kans groot dat je deze dunne huid binnen no-time verbrand. Het is daarom belangrijk dat je, net als de rest van je lichaam, jouw lippen beschermt met een zonnebrand.

Zelf heb ik ook altijd mijn lippen beschermt met een zonnebrand, maar dit is nu niet bepaald lekker. Een zonnebrandcrème is absoluut niet lekker om te gebruiken op je lippen, want zo krijg je deze vieze smaak al snel in je mond en bah! Daarom zijn er nu voortaan ook speciale lippenbalsems die de lippen beschermen tegen de zon en het verbranden tegengaan.

De bescherming die ik voor mijn lippen gebruik, komt van de webshop UV-fashion. Het is een lippenbalsem met een hoge beshermingsfactor, namelijk SPF 30. De lippenbalsem is geschikt voor alledaags gebruik en bij elk seizoen en klimaat. Wel blijft het een lippenbalsem en is het dus belangrijk dat je hem op een redelijk koele plek bewaard, dus probeer hem op het strand in de schaduw op te bergen en niet in je broekzak in de buurt van je warme huid, want dit kan ervoor zorgen dat de lippenbalsem zacht wordt.

IMG_9885De lippenbalsem bevat onder andere UV-A/ UV-B filters, Kamfer, Aloë Vera en Mentol. Aloë Vera en mentol komen ook vaak terug in producten zoals after sun die zorgen voor het herstel en het verkoelen van de huid wat heel erg prettig is nadat je de huid hebt verbrand of langere tijd hebt blootgesteld aan de zon.

Het fijne aan de lippenbalsem is dat hij geen viezige smaak heeft, zoals een zonnebrand en dus absoluut niet onprettig is op de lippen. Daarnaast laat de lippenbalsem geen wit laagje achter op de lippen, zoals een zonnebrand wel zou doen, maar toch geeft hij de juiste bescherming. Een bescherming, maar ook verzorging voor je lippen in een! Een handige lippenbalsem voor de zomer!

IMG_9880Care Plus® Skin-Saver lipstick SPF 30 is verkrijgbaar via de webshop UV-Fashion voor €3,95.

12 Comments

 • Reply
  thebeautyblognl
  mei 31, 2016 at 07:06

  Klinkt goed! lippenbalsum is echt een must voor mij! x

 • Reply
  chucky1012
  mei 31, 2016 at 07:19

  Die moet ik kopen ik bescherm mezelf graag goed tegen de zon ook al zit ik onder een parasol of wandel ik op het strand of in de stad.
  Mijn mond vergeet ik niet.

  Xoxo

 • Reply
  silkeblogs
  mei 31, 2016 at 08:14

  Heel fijn!

 • Reply
  Sandra
  mei 31, 2016 at 08:24

  Klinkt als een fijn product. Zelf heb ik altijd een hekel aan de lippenbalsems die zo’n dikke witte waas achterlaten. Fijn dat deze dat niet doet.

 • Reply
  Joycerdt
  mei 31, 2016 at 13:35

  Klinkt als een fijn product! Zelf heb ik gelukkig nooit last van verbrande lippen, maar ben dan ook niet zo´n zonaanbidster haha. Liefs.x

 • Reply
  Eva
  mei 31, 2016 at 14:13

  Klinkt goed, gelukkig heb ik nog nooit mijn lippen verbrand!

 • Reply
  Vivian
  mei 31, 2016 at 17:09

  Hier ben ik zelf eigenlijk nooit bewust mee bezig, ergens wist ik het wel maar toch..

 • Reply
  Sabine
  mei 31, 2016 at 17:15

  Klinkt als een heel fijn product! Handig!

 • Reply
  Lieke
  mei 31, 2016 at 17:38

  Fijn dat je geen witte waas krijgt van dit product, vind ik altijd zo vervelend.

 • Reply
  Mariska
  mei 31, 2016 at 17:51

  Ik heb nog nooit m’n lippen verbrand zeg, lijkt me heftig. Wist niet eens dat dat kon. Wel handig dat dit er dan is.

 • Reply
  byjosechan
  mei 31, 2016 at 19:33

  Ik gebruik in de zomer ook het liefst een lippenbalsem met UV-filter, maar dat vergeet ik wel eens. Ik had eerst een fijne van Labello, maar deze klinkt ook goed. Ik ga er binnenkort maar eentje kopen voor de komende zomer. Ik heb gelukkig nog nooit m’n lippen verbrand!

 • Reply
  Saraya
  mei 31, 2016 at 20:36

  Klinkt als een fijne lippenbalsem 🙂
  X

 • Leave a Reply