Snelle maaltijd | Toast this weekend

IMG_8011In het weekend heb ik niet altijd zin en tijd om uitgebreid te gaan koken en een hele grote maaltijd te maken. Je eet tussendoor wat lekkere snacks, je gaat ergens op de koffie en dan heb je tijdens de avondmaaltijd al niet meer zoveel honger. Vandaar dit heerlijke recept met onder andere champignons en gebakken spek.
Een hele makkelijke, snelle en lekkere maaltijd die je kunt maken voor in het weekend, maar ook als maaltijd voor een lunch of brunch goed te gebruiken is. De maaltijd bestaat uit een brood maaltijd, waar ik zelf echt gek op ben. De gebakken spekreekjes en de chamignons zullen we als eerste wokken in de pan en vervolgens gaat alles samen de oven in om er zo een smeuïg geheel van de maken.

IMG_8013Ingrediënten:

Afbak stokbrood
Gebakken spekreepjes
Champignons
Peterselie
Kruidenkaas (dit is ook heerlijk om zelf te maken!)

Wat moet je doen?

Als aller eerste doe je de spekreepjes en champignons in de wok, deze laat je even een aantal minuten goed wokken. Ondertussen kun je alvast aan de slag gaan met het stokbrood. Het stokbrood doe je alvast een paar minuten in de oven, zodat het al een beetje kan afbakken voordat je aan de slag gaat met de rest. Je snijdt het stokbrood in zijn geheel door de helft en vervolgens kun je ook nog kiezen om het stokbrood in stukken te snijden. Een geheel stokbrood eten is namelijk niet makkelijk om te eten met al dat lekkers erop! Als de champignons en de spekreekjes klaar zijn, smeer je het stokbrood in de met de kruidenkaas, doe je chamipgnons, spekreepjes en peterselie erop en doe je ze nog even kort in de oven, zodat alles lekker samensmelt.

Nu kun je lekker gaan genieten van je maaltijd die je in een paar minuten hebt bereidt! Een maaltijd die vullend is om er nog de hele avond mee door te kunnen en er ook nog eens lekker uitziet!

Eet jij ooit een broodmaaltijd ‘s avonds?

9 Comments

 • Reply
  chucky1012
  mei 28, 2016 at 08:18

  Mmmmmm 😉

 • Reply
  Senna
  mei 28, 2016 at 08:22

  Klinkt echt super lekker!

 • Reply
  Miranda
  mei 28, 2016 at 11:58

  Lijkt me lekker om eens uit te proberen

 • Reply
  Bodine
  mei 28, 2016 at 13:01

  Klinkt echt onwijs lekker en handig voor de weekenden.

 • Reply
  Petra
  mei 28, 2016 at 17:54

  Ziet er heel erg lekker uit!

 • Reply
  Michelle
  mei 28, 2016 at 19:29

  Lekker!!!

 • Reply
  Vivian
  mei 29, 2016 at 10:17

  Ik ben zelf niet zo van de broodmaaltijden ‘s avonds, maar zo in de middag vind ik het wel lekker

 • Reply
  Lotte
  mei 29, 2016 at 11:10

  Klinkt lekker! Dit wil ik best wel eens uitproberen, wie weet vanavond!

 • Reply
  Maaike
  mei 30, 2016 at 20:07

  Hmmm lijkt me een heerlijk recept! Ik krijg er gelijk honger van

 • Leave a Reply