Het blogproces met beautyreviews

IMG_8125Voordat een productreview op S-Diary verschijnt, gaat er nog een heel proces aan vooraf. De foto’s maken, de producten testen, het artikel schrijven. Een heleboel dingen waar niet altijd rekening mee wordt gehouden als het artikel wordt gelezen. Daarom neem ik je mee in het proces.

De producten uitzoeken

IMG_7461Velour Liquid Lipsticks van Jeffree Star

Als eerste beginnen we met het uitzoeken van de producten. Dit vind ik altijd super leuk, want het is een van de beste redenen om make-up te mogen shoppen. Het is heel afwisselend waar mijn producten vandaag komen, de ene keer koop ik de producten zelf, mijn moeder neemt regelmatig producten mee als ze die tegenkomt en haar leuk lijken en soms krijg ik ze ook opgestuurd van bedrijven. Ik blijf het een feestje vinden om producten te mogen ontvangen of te kopen, dit is vaak het moment waarop je helemaal enthousiast bent over de producten door hoe ze er uitzien of juist benieuwd naar de producten hoe ze gaan uitvallen of dat ze wonderen doen verrichten voor je huid.

Het fotograferen van de producten

IMG_7590Eye Colour Bar in Grey Temptation van IsaDora

Vervolgens is het de kunst om nog niet aan de producten te komen, want je moet ze nog fotograferen. Dit is heel erg lastig, want het liefst gebruik ik de producten meteen! Bij het fotograferen van de producten moet je ervoor zorgen dat het licht goed is, maar daarnaast ook dat je een leuke positie hebt van de producten en eventueel andere materialen die je gebruikt bij het fotograferen. Ik vind het zo vaak leuk om een tijdschrift als achtergrond te gebruiken of een bloem erbij te leggen.

Als de foto’s zijn gemaakt, is het belangrijk dat je de foto’s eerst bekijkt. Ik heb wel eens gehad dat ik de producten ging gebruiken voordat ik de foto’s had bekeken en dat ik er vervolgens achter kom dat de foto’s helemaal mislukt zijn. Houdt dit dus altijd goed in de gaten. Vervolgens ga je de foto’s bewerken, het bewerken bij mij is heel eenvoudig. Ik snij de afbeeldingen bij, ik draai eventueel de foto’s en ik kan de helderheid aanpasssen als dit nodig is.

Informatie verzamelen

IMG_7561Nude Cushion Foundation van IsaDora

Vervolgens ga ik informatie verzamelen over de producten. Bij veel make-up producten is het wel standaard hoe je ze moet gebruiken, maar bij een speciaal masker, een dagcrème, haarproducten of andere dingen is het niet altijd te raden. Daarom vind ik het belangrijk dat ik informatie ga verzamelen over het gebruik, zodat ik ze op de juiste manier kan gebruiken en dit ook kan verwerken in mijn blogpost.

De producten testen

IMG_8197Thickening Cream van Keune Design

Dan begint het echte testen van de producten. Ik probeer de producten eigenlijk altijd zelf te testen, maar het komt ooit voor dat de producten niet geschikt zijn voor mijn eigen huid. Dit is vaak het geval als ik producten krijg opgestuurd, dan wil ik nog wel eens mijn moeder de producten laten testen en dan neemt zij mij mee in het proces en vertelt ze precies wat ze ervan vind. Ik ga de producten altijd uitvoerig testen. Verzorgingsproducten wil ik zo een hele tijd testen, voordat ik er een duidelijke review over kan schrijven. In het begin kan namelijk een product heel fijn lijken, maar dat kan na langere tijd gebruiken weer tegenvallen of juist andersom.

Het testen van lipsticks, blushes en oogschaduw gaat heel anders in zijn werk. Deze ga ik gebruiken voor een look en dit doe ik zoals ik anders mijn make-up ook zou gebruiken. Ik breng de producten ‘s ochtends aan en ik ga de hele dag in de gaten houden hoe de producten bevallen en hoe het verandert op de huid door de dag heen. Je begint bij het aanbrengen, door de dag heen en aan het eind van de dag. Heb je de lipstick bijvoorbeeld moeten bijwerken, is de oogschaduw in de lijntjes gaan trekken of gaan vervagen? Dit zijn dingen waar je tijdens het testen onder andere op moet letten.

Foto’s maken van swatches en resultaten

IMG_7770Lipswatches van MAC Cosmetics Relentlessly Red

Dan komt het tweede gedeelte van het fotograferen. De swatches op de arm doe ik vaak tijdens het fotograferen van de producten in het begin, maar nu ga ik ook de swatches op het gezicht fotograferen en eventueel resultaten vastleggen die zijn ontstaan bij het gebruiken van de producten. Hierbij moet je weer op dezelfde dingen letten als vooraf foto’s maakt, maar ook bij het fotograferen van de resultaten is het belangrijk dat je in hetzelfde licht en met dezelfde instellingen van de camera fotografeert, zodat het resultaat het beste te zien is.

De blogpost schrijven

IMG_7857Make-uplook met de producten van IsaDora.

En dan komt als laatste het uiteindelijke schrijven van de artikelen. Alle dingen die je hiervoor hebt gedaan, gezien en opgemerkt, ga je verwerken in de blogpost. Dus wat waren je gedachten toen je de producten voor het eerst zag, wat verwachtte je ervan, hoe moet je het product eigenlijk gebruiken en welke ingrediënten zitten er in verwerkt en wat doen die eigenlijk, hoe zien de swatches eruit en hoe bevalt het product na het gebruik van een langere tijd. Dit alles vertel je eigenlijk in je review tot het een mooi samenhangend verhaaltje is en uiteindelijk of je de producten wel of niet zou aanraden aan je lezers.

Dit proces gaat er eigenlijk aan voor af als je producten gaat reviewen op je blog en dus ook een aantal kleine dingen waar je rekening mee moet houden, waar we niet altijd aan denken. Zo heb ik de juiste momenten van fotograferen met het juiste licht nu onder de knie, maar zou ik nog wel meer met bewerken mogen doen van mezelf. Ik ben benieuwd hoe dit proces er bij jou uitziet, als jij ook een blogger bent en als je geen blogger bent, of het je verbaasd wat er allemaal bij komt kijken.

13 Comments

 • Reply
  chucky1012
  mei 20, 2016 at 06:21

  Zeer handige tips waardoor iedere blogger er iets van kan leren om mooie posts te kunnen plaatsen….

  Xoxo

 • Reply
  Mariska
  mei 20, 2016 at 08:16

  Bij mij gaat het ook ongeveer zo. Ik maak altijd zo snel mogelijk foto’s want ik wil het gewoon proberen, haha. Ik shop niet per se voor m’n blog, ik shop wat ik graag wil hebben en daar schrijf ik over 😀

  • Reply
   Suzanne
   mei 22, 2016 at 17:15

   Ik shop inderdaad spullen die ik graag zou willen hebben, maar ik heb het eigenlijk niet per se nodig en dan heb ik toch altijd mijn blog in mijn achterhoofd en koop ik het daarvoor, want dat is dan wel een goede reden. Ik vind dat ik vernieuwend moet zijn en met nieuwe en leuke producten moet komen, dus daarvoor shop ik ook specifiek items.

 • Reply
  Eva
  mei 20, 2016 at 12:39

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Senna
  mei 20, 2016 at 16:19

  Heel handig artikel

 • Reply
  Michelle
  mei 20, 2016 at 17:38

  De foto’s zijn ook super mooi! Leuk artikel

 • Reply
  Lieselot
  mei 20, 2016 at 23:47

  Handig zo! Nu bekijk je het ineens van de andere kant

 • Reply
  Akosua
  mei 21, 2016 at 19:18

  Wat Mariska ook al ik zei, ik shop niet voor mijn blog, maar gewoon wat ik anders ook zou kopen. Anders is het toch best zonde, vooral als een product niet bevalt. Bij mij gaat het er ongeveer hetzelfde aan toe. Waarbij ik wel baal wanneer het slecht weer is, want dat duurt het wat langer voordat ik foto’s kan maken en ik de producten dus kan gaan uitproberen.

 • Reply
  Bente
  mei 22, 2016 at 11:58

  Leuk om het zo een keer van de andere kant te zien. Wist niet dat je daar speciaal producten voor koopt.

 • Reply
  Lotte
  mei 22, 2016 at 13:55

  Wist helemaal niet dat het zoveel tijd en zo kostte!

 • Reply
  Miranda
  mei 22, 2016 at 16:02

  Leuk om zo eens stap voor stap te zien! Hoe gaat dat met ander soort artikelen?

 • Reply
  Petra
  mei 22, 2016 at 17:06

  Heel erg leuk om zo eens te lezen! wat een werk zeg!

 • Reply
  Esmée Lifestyle
  mei 25, 2016 at 22:26

  Mooi dat je dit proces ook eens vastlegt! Er gaat soms best veel vooraf aan het plaatsen van een review. Soms onderschat ik het zelf wel eens. x

 • Leave a Reply