Paula’s Choice Foundation & Concealer

IMG_8320Er is niks leuker dan kennis maken met andere merken. Zo heb ik al verschillende merken foundations en concealers gehad en uiteindelijk kom je zo bij je favoriete basis producten uit. Voor mij is dit de eerste ervaringen met producten van Paula’s Choice. Ik hoor hier zo veel goede verhalen over dat ik dit ook een keer met eigen ogen moest zien.

De juiste basis bestaat uit een foundation en een goede dekkende concealer om je wallen en oneffenheden te weg te werken. Als je deze twee producten hebt gebruikt, kun je vervolgens verder met de rest van je make-up en kun je de hele dag stralen. Daarom ga ik zowel de foundation en de concealer testen.

Barely There Sheer Matte Tint SPF 30

IMG_8324Een foundation die aanvoelt als een getinte dagcrème, voldoende dekking, goede bescherming, voelt zacht aan op de huid en is geschikt voor alle huidtype. Dit klinkt als een zeer geschikte foundation en zeker in de periode met zon en waar je toch al z’n best moet smeren met zonnebrand.

De foundation zit verpakt in een tube, het ziet er niet heel speciaal uit. Het is gewoon een simpele tube en het draait natuurlijk om het product. Het voordeel van een tube is dat je het gemakkelijk kunt meenemen in je tas en als hij bijna op is open kunt knippen om er op deze manier ook het laatste beetje product uit te kunnen krijgen.

IMG_8328Ingrediënten: Aqua, Cyclopentasiloxane (silicone slip agent), Titanium Dioxide (5%) (Nano, mineral based sunscreen), Zinc Oxide (5%) (Nano, mineral based sunscreen), Propylene Glycol (water-binding agent), PEG/PPG-18/18 Dimethicone (silicone-based emulsifier), Octyldodecyl Neopentanoate (thickener), Dimethicone (silicone slip agent), Talc (absorbent), Cyclohexasiloxane (silicone slip agent), Phytantriol (water-binding agent), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Glycerin (skin-repairing ingredient), (skin repairing ingredient), Aluminium Hydroxide (thickener), Stearic Acid (thickener), Triethoxycaprylylsilane (slip agent), Boron Nitride (absorbent), Sodium Dehydroacetate (preservative), Palmitic Acid (thickener), Dextrin Palmitate (emulsifier), Phenoxyethanol (preservative), Methylparaben (preservative), Propylparaben (preservative). May contain: Iron Oxides (CI 77499, CI77491, CI 77492) (coloring agent), Mica (CI 77019) (pigment).

IMG_8326Paula’s Choice: “Barely There Sheer Matte Tint SPF30 is een ongelooflijk lichte en zijdeachtige getinte dagcrème die zich moeiteloos mengt met je eigen teint om die egaler te maken terwijl hij tegelijkertijd zorgt dat je natuurlijke huidskleur erdoorheen schijnt. Het effect is een gladde, satijn-matte finish met een transparante dekking en een vleugje kleur dat de huid doet opleven. Dat allemaal, gecombineerd met een breedspectrumzonnebescherming door pure titaniumdioxide en zinkoxide, maken dit product de perfecte ondergrond voor het aanbrengen van je make-up.”

IMG_8345

IMG_8346Na het uitsmeren op de huid

De foundation brengt erg gemakkelijk aan op de huid en voelt net als een dagcrème, maar dan net iets dikker. Helaas is de foundation voor nu nog te donker voor mij, maar misschien als mijn huid dadelijk een beetje bruiner is door de zon, dat hij wel geschikt zal zijn. De foundation heeft alleen geen matt effect op de huid, maar heeft eerder een shiny finish op het gezicht. Afpoederen is sowieso een must bij het dragen van deze getinte dagcrème/foundation.

Soft Cream Concealer

IMG_8332Een concealer die je voor allerlei oneffenheden en dingetjes kunt gebruiken en vooral een goede dekking beloofd. Dat vind ik heel erg belangrijk bij een concealer, dat de dekking goed is, dat hij niet gaat vervagen of in de lijntjes gaat lopen en je gezicht mooi laat stralen.

IMG_8339De concealer is verwerkt in een klein rond potje waar je gemakkelijk met je vinger door heen kunt. Helaas werkt dit niet zo hygiënisch, maar dat moet de pret niet bederven. Je kunt gemakkelijk met je vinger, kwast of zelfs beauty blender in het potje om vervolgens de concealer aan te brengen in het gezicht.

IMG_8334Ingrediënten: Octyldodecanol (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient), BIS-PEG-12 Dimethicone Candellilate (silicone-based thickener), PEG-12 Carnauba (thickener), Jojoba Wax PEG-120 Esters (solubilizer), Ozokerite (wax-based thickener/bodifier), Dimethicone (silicone slip agent), Polyethylene (texture enhancer), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Allantoin (skin-soothing agent), Phenoxyethanol (preservative). May contain: Titanium Dioxide (CI 77891) (colorant), Iron Oxides (CI 77489, CI77491, CI77492, CI 77499) (colorant).

Paula’s Choice: “Aller eerst is de concealer bedoelt om te gebruiken onder de ogen, om zo donkere kringen te camoufleren. Je kunt de Soft Cream Concealer ook gebruiken om oneffenheden te camoufleren, maar de verzachtende werkstoffen en de was in de fomule zijn niet de meest optimale ingrediënten om te gebruiken op onzuivere huiddelen. De Soft Cream Concealer kan ook worden aangebracht op je oogleden om verkleuringen te verdoezelen en als basis voor het aanbrengen van poederoogschaduw. Als je oogleden de neiging hebben om snel vettig te worden, gebruik in plaats van deze concealer dan liever een foundation of een concealer met een matte finish.”

IMG_8354De concealer werkt echt fantastisch. Je krijgt in een veeg door het potje ontzettend veel product op je vinger of kwast en het brengt gemakkelijk aan onder de ogen of op oneffenheden. De concealer is erg romig en verdeelt fijn en blendt op deze manier ook mooi met de huid samen. Het is wel nodig om de concealer nog even goed af te poederen, zodat deze ook zeker goed op zijn plaatst blijft en dan ben je de hele dag  verzekerd van een stralende huid. Daarnaast is het ook heel fijn om te gebruiken als basis voor oogschaduw. Je oogschaduwkleuren komen namelijk veel sprekender uit op een ooglid wat mooi egaal is van kleur en daarnaast blijft het op deze manier ook langer zitten. Voor de meiden die net als ik een hele bleke huid hebben, is de lichtste kleur zeer geschikt. Het is namelijk echt heel licht en I love it!

IMG_8320Over de foundation ben ik niet zo heel erg te spreken, wat mede komt door de kleur die niet passend is bij mijn gezicht. Helaas had ik er ook iets meer van verwacht en doet hij niet wat ik er beloofd wordt. De concealer daarentegen is echt geweldig! Ik ben hier super enthousiast over, hij werkt heel fijn en dit is een product dat ik zeker opnieuw zou kopen.

Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tint SPF 30 is verkrijgbaar voor €22,41 (30 ml) en de Paula’s Choice Soft Cream Concealer is verkrijgbaar voor €14,90 (2,7 gram).

Heb jij ervaringen met producten van Paula’s Choice?

13 Comments

 • Reply
  chucky1012
  mei 13, 2016 at 06:41

  Zulke mooie producten!
  Ik ken het merk niet en ben hier erg benieuwd naar.

 • Reply
  Jamey
  mei 13, 2016 at 08:38

  Wauw dat ziet er idd goed uit! Ben heel erg benieuwd of het mijn kleur zou zijn.

 • Reply
  Mariska
  mei 13, 2016 at 10:35

  Jammer van de foundation want dat kost toch wat :O maar was zeker een poging waard allebei 🙂

 • Reply
  silkeblogs
  mei 13, 2016 at 10:36

  Ik ben een échte Paula’s Choice fan – maar echt extreem – maar ik heb om eerlijk te zijn nog nooit makeup van het merk geprobeerd. De concealer moet ik snel eens uittesten!

 • Reply
  Lieselot
  mei 13, 2016 at 16:56

  De concealer ziet er super goed uit!

 • Reply
  Senna
  mei 13, 2016 at 17:12

  Wat een dekking, echt kei goed!

 • Reply
  Michelle
  mei 13, 2016 at 17:52

  Op je hand ziet de foundation er nog best mooi uit, maar die zijn ook nog mooi egaal! Wat een dekking heeft die concealer. Klinkt goed!

 • Reply
  makeupedblog
  mei 13, 2016 at 18:34

  Goede review! Van de verzorgingsproducten ben ik al fan! Make-up van Paula nog niet eerder geprobeerd!

 • Reply
  Bodine
  mei 13, 2016 at 21:47

  Hele goede review. Klinkt erg fijn!

 • Reply
  Vivian
  mei 14, 2016 at 09:44

  Ik heb nog nooit producten geprobeerd van dit merk, maar ziet er echt geweldig uit!

 • Reply
  Lieke
  mei 14, 2016 at 11:03

  Klinkt heel erg fijn, mooi resultaat

 • Reply
  Sabine
  mei 14, 2016 at 15:06

  Wat een dekking geeft de concealer. Ik vind zelf een dunnere foundation erg fijn voor de zomer.

 • Reply
  ModaSplash
  mei 15, 2016 at 18:41

  Mooie producten! X

 • Leave a Reply